Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ταλαιπωρήστε από αλλεργίες; Ο Βιοσυντονισμός έχει την λύση!!


Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων υποφέρει από αλλεργίες. Πολλοί άνθρωποι θα εκδηλώσουν κάποια αλλεργία τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Ο όρος εισήχθει το 1906 από τον  Clemens von Pirquet  για να περιγράψει την  τάση ορισμένων ατόμων να εκδηλώνουν διαφορετικές αντιδράσεις ή «αντιδράσεις υπερευαισθησίας», όταν εκτίθενται σε ορισμένες ουσίες.

Η αλλεργική αντίδραση εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός αναγνωρίζει κάποια ουσία ως βλαβερή. Έτσι λοιπόν στέλνει αντισώματα για να αντιμετωπίσει τον εισβολέα, όπως θα έκανε με κάποιον ιο.
Στην περίπτωση του ιού, η αντίδραση αυτή του οργανισμού μας προφυλάσσει από την ασθένεια και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ανοσία σε αυτόν. Στην περίπτωση της αλλεργίας όμως, η συγκεκριμένη αντίδραση δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Η αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε αβλαβείς ουσίες που ονομάζονται αλλιεργόνα ή αντιγόνα προκαλεί απελευθέρωση ισταμίνης, σύσφιγξη των μυών των αεραγωγών και αιμορραγία των αγγείων. Επιπλέον εκκρίνεται προσταγλνδίνη η οποία προκαλεί πόνο.

Έτσι έχουμε τα γνωστά συμπτώματα της αλλεργίας :

 • Δέρμα: ερεθισμός, ερυθρότητα, φαγούρα, οίδημα, ξηρότητα, εξανθήματα, κνίδωση
 • Μάτια: ερυθρότητα, φαγούρα, πρήξιμο, δάκρυα, ή πρήξιμο της περιοχής γύρω από το πρόσωπο και τα μάτια
 • Πνεύμονες: συριγμός, σφίξιμο, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή
 • Στομάχι: πόνος, ναυτία, έμετος, διάρροια
 • Κεφάλι: οίδημα, ή εξογκώματα στο πρόσωπο και τον λαιμό, τα βλέφαρα, τα χείλη, τη γλώσσα, βραχνάδα στην φωνή και πονοκέφαλος
 • Μύτη: βουλωμένη μύτη, καταρροή, φτέρνισμα
 • Άλλα: κόπωση, ή αίσθημα κόπωσης, πονόλαιμος, ζαλάδα

Ουσίες που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση :


 • πρωτεΐνες από τη γύρη, από τα δέντρα και από τα χόρτα, 
 • διάφορες τροφές όπως : οι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα οστρακοειδή, τα αυγά, οι φράουλες και το γάλα.
 • ακάρεα σκόνης, 
 • μέταλλα (π.χ. νικέλιο) ή και ουσίες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά και στα φαρμακευτικά προϊόντα.
 • Tα οικόσιτα ζώα
 • Tα δηλητήρια των μελισσών και των σφηκών
 • Tα αντιβιοτικά (κυρίως η πενικιλίνη)

Πως αναπτύσσεται μια αλλεργία;


Μια αλλεργία αναπτύσσεται σε δυο στάδια : Το πρώτο στάδιο είναι της ευαισθητοποίησης ή της επαγωγής και το άλλο είναι της εκδήλωσης. Τα συμπτώματα εμφανίζονται μόνο στη φάση της εκδήλωσης.

Αλλεργική αντίδραση είναι η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού σε ένα αλλιεργογόνο.

 Κατηγορίες αλλεργικών αντιδράσεων


 • Οι αντιδράσεις οξείας φάσης : Προκαλούνται μέσα σε δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά από την πρόκληση του αλλεργιογόνου.
 • Οι αντιδράσεις αργής φάσης που εμφανίζονται μέσα σε αρκετές ώρες.
 • Η χρόνια αλλεργική φλεγμονή, μια επίμονη φλεγμονή που εμφανίζεται μετά από συνεχόμενη έκθεση του οργανισμού στο αλλιεργογόνο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεταβολές σε δομικά κύτταρα και να αλλοιώσει τη λειτουργία των προσβεβλημένων κυττάρων.

Άτομα με άσθμα, οι λοιμώξεις από κοινούς ιούς του αναπνευστικού, όπως για παράδειγμα οι ρινοϊοί ή οι ιοί της γρίπης κ.λ.π., μπορούν να προκαλέσουν έντονη επιδείνωση των συμπτωμάτων του άσθματος.

Σε πολλούς ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα, οι δομικές αλλαγές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ρινικών πολυπόδων. Στην αλλεργική ρινίτιδα, η μειωμένη λειτουργία φραγμού του ανώτερου αναπνευστικού μπορεί να συμβάλει σε αυξημένη ευαισθησία των ασθενών σε χρόνιες λοιμώξεις των κόλπων.

Οι αναπνευστικές αλλεργίες μπορεί να οφείλονται είτε σε ειδικές αλλεργικές αντιδράσεις ή και σε γενικότερες αντιδράσεις σε ερεθιστικά του αναπνευστικού συστήματος, όπως ο καπνός ή διάφορες αναθυμιάσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της αλλεργίας.


Μια τροφική αλλεργία αναπτύσσεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα, μέσω ενός συνδυασμού ανοσοκυττάρων, αντισωμάτων και χημικών μεσολαβητών, αντιδρά σε μια προσπάθεια απόρριψης μιας τροφής που καταναλώθηκε με τη διατροφή. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανοσολογικών αντιδράσεων στις τροφικές αλλεργίες. Περισσότεροι από έναν τύπο αντιδράσεων μπορεί να εμφανιστούν ταυτόχρονα στο ίδιο αλλεργικό άτομο.

Οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, με νέα πιο επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς και τα συντηρητικά τους συμβάλουν στις αλλεργίες. Οι τροφικές αλλεργίες εμφανίζονται συχνότερα σε άτομα που έχουν προβλήματα είτε δερματικά είτε αναπνευστικά, όπως για παράδειγμα ατοπική δερματίτιδα, άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα.

Αναφυλαξία 

Η αναφυλαξία είναι μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση κατά την οποία ο οργανισμός οδηγείται σε κατάσταση έξαρσης αμέσως μόλις εκτεθεί σε κάποιον αλλιεργογόνο παράγοντα. 

Βιοσυντονισμός και αλλεργίες.

Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες καθως και να απαλλαχτείτε οριστικά από αυτές. Τα συμπλέγματα που αφορούν τις αλλεργίες είναι τα εξής :
 • Αλλεργία.
 • Αλλεργική Δερματίτιδα : Συνιστάται όταν υπάρχει μια αλλεργική αντίδραση του δέρματος. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος, παρέχει προστασία, βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και την κινητικότητα του εντέρου.
 • Αλλεργική Ρινίτιδα Εποχική - : Συμβάλλει στην εξάλειψη της αλλεργικής αντίδρασης. Η ρινίτιδα είναι ερεθισμός και φλεγμονή του βλεννογόνου μέσα στη μύτη. Τα κοινά συμπτώματα είναι βουλωμένη μύτη και καταρροή. Είναι μια αλλεργία που προκαλείται από τη γύρη διαφόρων φυτών και προξενεί φαγούρα υδαρή μάτια και φτάρνισμα.

  Και τα 3 συμπλέγματα περιλαμβάνονται στα 238 συμπλέγματα που σας δίνουμε δωρεάν με την αγορά κάθε συσκευής Biomedis Trinity.

Mαρτυρία - Πώς ανακάλυψα το βιοσυντονισμό

Η κ. Κασσάνδρα Μουγιάκου ανακάλυψε το βιοσυντονισμό όταν αναζητούσε έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την ατοπική δερματίτιδα της κόρης της.

«Όταν η μικρή μου ήταν τεσσάρων εβδομάδων, παρουσίασε συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας (εξανθήματα στο δέρμα της).
O παιδίατρος μού είπε ότι έφταιγε το γάλα μου (τη θήλαζα). Έτσι, σταμάτησα να τρώω γαλακτοκομικά και συνέχισα το θηλασμό.
Όμως, δεν είδα σαφή βελτίωση. Παράλληλα, η μόνη επιλογή που μου έδινε ο γιατρός ήταν οι αλοιφές κορτιζόνης, τις οποίες έβαζα απρόθυμα στο παιδί, χωρίς να βλέπω ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Όταν η κόρη μου ήταν 10 μηνών και το πρόβλημα συνεχιζόταν αμείωτο, μια φίλη μού μίλησε για το βιοσυντονισμό. 
Έκανα στη μικρή το πρώτο τεστ, που ήταν διαγνωστικό. Τη βρήκαν αλλεργική σε 30 ουσίες – στο γάλα, αλλά και σε πολλά τρόφιμα, όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, ο μαϊντανός, το λεμόνι, η ντομάτα, η ασπαρτάμη, τα ακάρεα της σκόνης, η γύρη του πεύκου αλλά και άλλων φυτών… 
Η διάγνωση ήταν πετυχημένη, γιατί παρατήρησα ότι, όταν σταματήσαμε -τόσο εγώ, όσο και η κόρη μου- να τρώμε αυτά τα τρόφιμα, μέσα σε επτά ημέρες το δέρμα της ήταν καθαρό.
Ξεκινήσαμε τη θεραπεία για το γάλα και τα πιο βασικά προϊόντα διατροφής – το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, το λεμόνι και την ντομάτα. 
Μετά τη θεραπεία απευαισθητοποίησης για το γάλα, μου είπαν να περάσει μία εβδομάδα πριν της δώσω ξανά γάλα. Εγώ της έδωσα ύστερα από τρεις μήνες, γιατί φοβόμουν. Ωστόσο, το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα τρόφιμα της τα έδωσα δέκα ημέρες μετά τη θεραπεία και το δέρμα της παρέμενε καθαρό. 
Τρεις μήνες μετά τη θεραπεία, ξεκίνησα πρώτα εγώ να τρώω γαλακτοκομικά. Συνέχισα να τη θηλάζω και το δέρμα της κόρης μου ήταν καθαρό. Μετά ενέταξα αυτά τα τρόφιμα και στη διατροφή της μικρής και είδα ότι όλα πήγαν καλά. Τελικά, δεν χρειάστηκε να κάνουμε απευαισθητοποίηση και στις 30 ουσίες. Φαίνεται ότι μετά τη βασική θεραπεία -για το γάλα στη συγκεκριμένη περίπτωση- υποχωρεί και η ευαισθησία του οργανισμού σε πολλές ακόμη ουσίες.
Σήμερα η κόρη μου είναι 7,5 χρονών και δεν έχει παρουσιάσει ξανά συμπτώματα αλλεργικής νόσου.»

Διαβάστε επιπλέον :Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον βιοσυντονισμό αλλά και για τις συσκευές που σας ενδιαφέρουν μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

στο e-mail biomedisteam@gmail.com ή στο 6980 059799.Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο

Είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε! Μην διστάσετε!
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια