Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Παθήσεις των ματιών και Βιοσυντονισμός.Τα μάτια μας είναι ένα από τα βασικότερα όργανα του σώματός μας. Πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε την καλή υγεία τους και να τα προσέχουμε.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας ενδεχομένως να έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα στην όραση. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε σε πολύ μικρή ηλικία με μερική απώλεια όρασης, είτε σε μεγαλύτερη ηλικία. 

Στην εφηβεία οι συχνές παθήσεις των ματιών είναι η μυωπία και ο αστιγματισμός ενώ σε μεγαλύτερη ηλικία το πρόβλημα είναι η πρεσβυωπία.

Σοβαρές ασθένειες των ματιών

Καταρράκτης

Ο καταρράκτης προκαλεί μια θόλωση στον φακό του ματιού. Σχετίζεται με την ηλικία και εμφανίζεται συχνά σε άτομα άνω των 50 ετών. Μπορεί να οφείλεται σε έναν τραυματισμό. Μπορεί όμως να δημιουργηθεί και εξαιτίας της έλλειψης πρωτεΐνης.

Οι περισσότεροι καταρράκτες σχετίζονται με την ηλικία και εμφανίζονται πιο συχνά σε άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω. Ωστόσο, μπορούν να αναπτυχθούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο καταρράκτης μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ενός τραυματισμού ή της μειωμένης πρωτεΐνης με την πάροδο του χρόνου που μπορεί να προκαλέσει το υγρό στο εσωτερικό του φακού του ματιού να θολώσει.

Η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο και ο τραυματισμός στο μάτι μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Ο καταρράκτης αν μείνει χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια όρασης. Ωστόσο είναι μια κατάσταση θεραπεύσιμη με χειρουργική επέμβαση.

Κερατόκωνος

Είναι μια κατάσταση οφθαλμική στην οποία  η φυσιολογική δομή – σχήμα του κερατοειδούς χιτώνα σταδιακά λεπταίνει, δημιουργώντας έναν κωνικού τύπου κερατοειδή . Η λέπτυνση αυτή του κερατοειδούς έχει επιπτώσεις στην ποιότητα της όρασης. Τις περισσότερες φορές προσβάλλει και τους 2 οφθαλμούς και σε προχωρημένο στάδιο είναι εφικτό να εντοπιστεί ακόμα και με γυμνό οφθαλμό. Η άμεση θεραπεία είναι απαραίτητη γιατί μπορεί να προκαλέσει τεράστια απώλεια όρασης.
Οι θεραπείες στο πρώτο στάδιο είναι ελαφρά επεμβατικές και μπορούν να θεραπεύσουν πλήρως τον ασθενή. Σε ακραίες καταστάσεις κρίνεται απαραίτητη η μεταμόσχευση κερατοειδούς.

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθειαΗ διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μια σοβαρή επιπλοκή του σακχαρώδη διαβήτη, που προσβάλλει το εσωτερικό των ματιών.

Προκαλείται από τις αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδούς. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα που συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 1 και 2 μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη σε διάφορες δομές του οφθαλμού, με την πιο κοινή να είναι η ενδοφθάλμια αιμορραγία που προκαλείται από τη ρήξη ή απόφραξη των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων.

Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας


Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας προκαλεί σταδιακά απώλεια της όρασης και είναι μία από τις κύριες αιτίες τύφλωσης. Η πάθηση αυτή προκαλεί βλάβη στην περιοχή του αμφιβληστροειδούς που αντιλαμβάνεται το φως : την ωχρά κηλίδα. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν: προχωρημένη ηλικία, κάπνισμα, το φύλο (οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς) και το οικογενειακό ιστορικό. Η ζημιά που προκαλείται από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας είναι συνήθως μη αναστρέψιμη. 

Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της απώλειας της όρασης και στη σταθεροποίηση της κατάστασης με την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.

Διαθλαστικές Ανωμαλίες

Οι διαθλαστικές ανωμαλίες ή αλλιώς αμετρωπίες του ματιού είναι  : 
 • η μυωπία, 
 • ο αστιγματισμός, 
 • η υπερμετρωπία και 
 • η πρεσβυωπία

Τι είναι η μυωπία και πώς αντιμετωπίζεται;

Η εικόνα που λαμβάνει το μάτι δεν εστιάζεται  πάνω στον αμφιβληστροειδή αλλά μπροστά από αυτόν. Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι θολή όραση όταν το άτομο κοιτάζει μακριά, ενώ η όρασή του παραμένει καθαρή όταν κοιτάζει κοντά.

Η μυωπία θεωρείται η πιο συνήθης διαθλαστική ανωμαλία και, υπό κανονικές συνθήκες, εμφανίζεται κατά την σχολική ηλικία. Η μυωπία ενδέχεται να είναι κληρονομική, ιδιαίτερα δε σε περιπτώσεις υψηλών βαθμών.

Αντιμετώπιση : 
 • με γυαλιά οράσεως στα οποία τοποθετούνται αρνητικοί οφθαλμικοί φακοί 
 • με φακούς επαφής
 • με διαθλαστική χειρουργική με Excimer Laser.

Τι είναι η υπερμετρωπία και πώς αντιμετωπίζεται;


Στην υπερμετρωπία η εικόνα που λαμβάνει το μάτι δεν εστιάζεται, όπως θα έπρεπε, πάνω στον αμφιβληστροειδή αλλά πίσω από αυτόν. Τα συμπτώματα  είναι θολή όραση όταν το άτομο κοιτάζει κοντά, ενώ παράλληλα παρατηρείται σταδιακή μείωση και της μακρινής όρασης.

Άτομα που εμφανίζουν υπερμετρωπία και είναι κάτω από την ηλικία των 35 ετών έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν καθαρά χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η πάροδος του χρόνου προκαλεί μείωση στην προσαρμοστική ικανότητα των οφθαλμών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ικανότητα όρασης σε κοντινή απόσταση και να εμφανιστούν ταυτόχρονα διάφορα άλλα συμπτώματα όπως κούραση κατά το διάβασμα, πονοκεφάλοι, αδυναμία συγκέντρωσης κ.α.

Αντιμετώπιση :
 • με γυαλιά οράσεως στα οποία τοποθετούνται θετικοί οφθαλμικοί φακοί («συγκλίνοντες φακοί»)
 • με φακούς επαφής
 • με διαθλαστική χειρουργική με Excimer Laser.

Τι είναι ο αστιγματισμός και πώς αντιμετωπίζεται;


Ο αστιγματισμός είναι μια διαθλαστική ανωμαλία. Η εικόνα που λαμβάνει το μάτι δεν εστιάζεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον αμφιβληστροειδή αλλά σε δύο γραμμές κάθετες μεταξύ τους («κωνοειδές του Sturm»).

Τα συμπτώματα εξαρτώνται από το βαθμό αστιγματισμού που έχει κάποιος. Αν κάποιος έχει μικρό βαθμό αστιγματισμού τότε δεν έχει προβλήματα στην όραση γιατί η προσαρμοστική ικανότητα των οφθαλμών εξισορροπεί τη διαθλαστική ανωμαλία. Αν ο βαθμός είναι μεγάλος τότε η όραση γίνεται θολή και η κούραση στα μάτια είναι μεγάλη ειδικά κατά το διάβασμα ή όταν κάποιος χρησιμοποιεί υπολογιστή.

Είδη αστιγματισμού :

 • ο ομαλός αστιγματισμός ο οποίος διορθώνεται εύκολα
 • ο ανώμαλος αστιγματισμός : μπορεί να οφείλεται σε κερατόκωνο, τραύματα ή κερατίτιδες. Η διόρθωσή του συγκεκριμένου επιτυγχάνεται με δυσκολία.
 • συνδυασμός αστιγματισμού με μυωπία ή υπερμετρωπία.

Αντιμετώπιση :

 • με γυαλιά οράσεως στα οποία τοποθετούνται κυλινδρικοί οφθαλμικοί φακοί ή σφαιροκυλινδρικοί (όταν συνυπάρχει μυωπία ή υπερμετρωπία)
 • με φακούς επαφής
 • με διαθλαστική χειρουργική με Excimer Laser.


Τι είναι η πρεσβυωπία και πώς αντιμετωπίζεται;


Είναι μια φυσιολογική διαθλαστική ανωμαλία. Εμφανίζεται σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους άνω των 40 ετών και οφείλεται σε μεταβολές στον κρυσταλλοειδή φακό του ματιού.

Ο κρυσταλλοειδής φακός έχει με ελαστικός με σκοπό να συμβάλλει στην σωστή εστίαση εικόνων σε όλες τις αποστάσεις. Καθώς τα χρόνια περνούν, όμως, σταδιακά ο φακός αυτός καθίσταται ανελαστικός με αποτέλεσμα να χάνεται η ικανότητα προσαρμογής της όρασης, ειδικότερα δε στις κοντινές αποστάσεις.

Συμπτώματα της πρεσβυωπίας είναι η κούραση των ματιών και οι πονοκέφαλοι μετά από εργασία σε κοντινή απόσταση, ενώ η εν λόγω διαθλαστική ανωμαλία μπορεί να συνυπάρξει με μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό.

Αντιμετώπιση :

 •  με γυαλιά οράσεως (μονοεστιακά, διπλεστιακά) 
 •  με φακούς επαφής (πολυεστιακούς ή απλούς) 
 •  με χειρουργική επέμβαση (με Excimer Laser ή με τη χρήση πολυεστιακών ενδοφακών).

Γλαύκωμα


Είναι μια πάθηση που καταστρέφει το οπτικό νεύρο του ματιού και με την πάροδο του χρόνου επιδεινωνεται. Στην αρχή δεν εμφανίζονται συμπτώματα.

Είναι πολύ επικίνδυνη πάθηση και επιβάλλεται θεραπεία γιατί μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης. Μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με χειρουργική επέμβαση, με λέιζερ ή με φαρμακευτική αγωγή.

Βιοσυντονισμός και όραση

Η Biomedis με τις πιο εξελιγμένες μηχανές στο χώρο του Βιοσυντονισμού διαθέτει συμπλέγματα για τα μάτια σας μόνο! Βοηθούν στην πρόληψη παθήσεων, στη φροντίδα των οφθαλμών αλλά και στην αντιμετώπιση τους.

Συμπλέγματα για τα μάτια :
 • ΜΑΤΙΑ - Αιμορραγία : Αναγεννά την επένδυση του ματιού επιπεφυκότα Η αιμορραγία του ματιού είναι αιμάτωμα ή κόκκινη εμφάνιση στο άσπρο του ματιού ή «ματωμένο μάτι».
 • ΜΑΤΙΑ  - Αστιγματισμός.
 • ΜΑΤΙΑ - Επιπεφυκίτιδα : Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του ερεθισμού στο ροζ μάτι. Η επιπεφυκίτιδα είναι μια φλεγμονή του επιπεφυκότα. Οι μεμβράνες που οριοθετούν το βλέφαρο και καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του λευκού του ματιού. Το ροζ μάτι εμφανίζεται πρησμένο και αιματηρό συχνά κνησμώδες. Ο ερεθισμός είναι μεταδοτικός εάν είναι ιογενής Παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν : βακτηριακή λοίμωξη, ιός, τραυματισμός, αλλεργίες, αναθυμιάσεις, καπνοί, χλώριο, χημικές ουσίες, μακιγιάζ κλπ.
 • ΜΑΤΙΑ - Μυωπία : Βοηθά την διόρθωση της όρασης και αποτρέπει την εξέλιξη της μυωπίας Συνιστάται η εφαρμογή 2-3 φορές την ημέρα μαζί με ασκήσεις μυών των ματιών. 
 • ΜΑΤΙΑ - Πρεσβυωπία.
 • ΜΑΤΙΑ - Προβλήματα Όρασης.
 • ΜΑΤΙΑ - Ρύθμιση - Βασικό Πρόγραμμα.
 • ΜΑΤΙΑ - Υγεία των Ματιών
 • ΜΑΤΙΑ - Υπερμετρωπία : Προωθεί τη διόρθωση της όρασης και αποτρέπει την εξέλιξη της υπερμετρωπίας. Συνιστάται η εφαρμογή 2-3 φορές την ημέρα μαζί με ασκήσεις μυών των ματιών. Η υπερμετρωπία είναι ελαττωματική όραση κοντινών αντικειμένων.

Διαβάστε επίσης :
Επικοινωνήστε μαζί μας να σας προτείνουμε τα συμπλέγματα τα οποία χρειάζεστε!
 Κλείστε το ραντεβού σας για μια Μέτρηση με το Biomedis Scanner!

Biomedis GrTeam
Για Πάντα Δίπλα σας!

Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον βιοσυντονισμό αλλά και για τις συσκευές που σας ενδιαφέρουν μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

  στο e-mail biomedisteam@gmail.com ή στο 6980 059799.

  Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια