Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Διατροφή, ένας εξωγενής παράγοντας

Διατροφή – σημασία


Η ετυμολογική ανάλυση της διατροφής παραπέμπει στη λήψη τροφής από ένα σύστημα. Τροφή είναι κάθε ουσία που χρησιμοποιείται για την θρέψη του οργανισμού. Η διαδικασία κατά την οποία τα τρόφιμα μεταβολίζονται από τον οργανισμό, αποκαλείται θρέψη. Επομένως διατροφή είναι το σύνολο των τροφών που καταναλώνει κάποιος για να διατηρηθεί στη ζωή. Τα τρόφιμα συμβάλλουν στην ανάπτυξη, διατήρηση και ανάπλαση των ιστών του οργανισμού.

Η διατροφή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την δίαιτα, η οποία στοχεύει στην απώλεια ή στην πρόσληψη βάρους.

Είναι ευρέως γνωστό ότι μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής διασφαλίζεται μια καλή ποιότητα ζωής, υγεία και ευεξία. Η διατροφή αυτή πρέπει να εμπεριέχει ποικιλία τροφίμων από όλες τις ομάδες και μέτρο ώστε τα τρόφιμα που λαμβάνονται να είναι στην κατάλληλη ποσότητα για να καλύπτουν τις ανάγκες του ατόμου. Οι ανάγκες αυτές εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες (π.χ. σωματικό βάρος, ηλικία, φύλο,κτλ).

Η κακή διατροφή οδηγεί σε διάφορες ασθένειες ή σε καταστάσεις που απειλούν την υγεία (π.χ. παχυσαρκία, υποθρεψία).

Ωστόσο παρά την δυνατότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης η διατροφή εξακολουθεί να παραμένει ένας εξωγενής παράγων και το ίδιο το άτομο θα κληθεί να επιλέξει τις διατροφικές του συνήθειες.


Αίτια ύπαρξης ανθυγιεινής διατροφής

➤  Εθισμός

Ένας ανασταλτικός παράγοντας στην προώθηση της υγιεινής διατροφής είναι ο εθισμός που έχει προκαλέσει σε μεγάλη κατηγορία ανθρώπων η κατανάλωση βιομηχανικά επεξεργασμένων τροφών. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις όπως η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, τα τεράστια προβλήματα υγείας, κτλ.

➤  Διαφήμιση

Η ανθυγιεινή διατροφή προωθείται και μέσω της διαφήμισης. Η τηλεόραση βομβαρδίζει τους τηλεθεατές με διαφημίσεις ανθυγιεινών και παχυντικών φαγητών και ποτών και αυτό οδηγεί στην αύξηση της κατανάλωσης αυτών των τροφών. Το μάρκετινγκ τροφίμων είναι επιθετικό και στοχεύει κυρίως τα παιδιά ως καταναλωτές.

➤  Ελλιπής εκπαίδευση

Ένας άλλος παράγοντας που δεν συμβάλλει στην υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής είναι η ελλιπής εκπαίδευση στο σχολικό περιβάλλον και στην οικογένεια. Το σχολείο θα μπορούσε να διδάξει στα παιδιά την αξία της υγιεινής διατροφής καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης ανθυγιεινών τροφών. Είναι επομένως υψίστης σημασίας η προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία προκειμένου να προωθηθεί ένας υγιής τρόπος ζωής ειδικά στην προσχολική ηλικία στην οποία τίθενται τα θεμέλια για τον τρόπο κατανάλωσης. Επίσης οι ίδιοι οι γονείς θα έπρεπε να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες.

Ωστόσο τα ίδια τα άτομα φέρουν την ευθύνη για την υγεία τους και πρέπει ο καθένας μόνος του να προσπαθήσει να ακολουθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.


Συμβουλές μιας υγιεινής διατροφής :

  • Λήψη ποικιλίας τροφίμων ώστε να αποφευχθούν πιθανές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό.
  • Mη παράλειψη γευμάτων για να διατηρηθεί ο μεταβολισμός σε λειτουργία.
  • Όχι στην υπερκατανάλωση αλατιού.
  • Κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών.
  • Περιορισμός κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης.
  • Κατανάλωση άφθονου νερού.
    Το νερό δημιουργεί αίσθηση κορεσμού και αποτοξινώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.
    Διαβάστε περισσότερα για τον τρόπο που πρέπει να καταναλώνουμε νερό ημερησίως ΕΔΩ 

Βιοσυντονισμός και διατροφή


Η διατροφή λοιπόν καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής ενός ατόμου, την υγεία και την ευεξία του. Επίσης επηρεάζει την σωματική, διανοητική και ψυχική κατάσταση ενός ατόμου.

Τα βιομηχανικά προϊόντα διατροφής προκαλούν εθισμό και γεμίζουν τον οργανισμό με τοξίνες. Στην αποβολή των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό και στην προσπάθεια καταπολέμησης του εθισμού που έχει προκαλέσει το « junk food » συμβάλλει τα μέγιστα ο βιοσυντονισμός, κάνοντας χρήση τα ειδικά συμπλέγματα "Αποτοξίνωσης" και "Καθαρισμός Παρασίτων & Τοξινών" μπορείτε να αποβάλλετε τις τοξίνες και να καθαρίσετε τον οργανισμό σας, φυσικά υπάρχουν και άλλα συμπλέγματα που αφορούν την Πέψη και γενικότερα το Πεπτικό σύστημα.

Δοκιμάστε τον βιοσυντονισμό και βοηθήστε τον οργανισμό σας να αποβάλλει τις τοξίνες.


Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799
ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !

Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές Biomedis online
στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια