Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ώστε θέλεις να γίνεις θεραπευτής...Τις τελευταίες δεκαετίες, η ζήτηση για γνώση περί ενέργειας και την ισχυρή της δυνατότητα για θεραπεία έχει έλξει μεγάλη προσοχή με αυτόματη αύξηση ζήτησης για αξιόπιστους, ικανούς και καταρτισμένους θεραπευτές. Επειδή μεγάλο μέρος του ενεργειακού πεδίου δεν είναι ακόμα «επιστημονικά αποδεδειγμένο» αλλά υπάγεται στην σφαίρα της μεταφυσικής (αν και αυτό αλλάζει σιγά-σιγά προς το καλύτερο), οι ανοιχτοί και ευρείς χώροι στον κλάδο, επέτρεψαν σε όλους τους τύπους ανθρώπων, από όλα τα κοινωνικά στρώματα να εισέλθουν στο πεδίο και να λειτουργούν με ό, τι ξέρουν και μπορούν για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ μερικοί από αυτούς δεν είχαν και τις καλύτερες προθέσεις.
Ωστόσο, αισθάνομαι ότι η συνεχής προσπάθεια στις θεραπευτικές μεθόδους, ως επί το πλείστον, είναι η επιθυμία για αυτοβελτίωση και αυτό περιλαμβάνει και την θεραπεία. Άλλωστε, τι είναι η θεραπεία πέραν από μια θετική αλλαγή; Η αυτοβελτίωση και η επιθυμία να εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας είναι οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για να αρχίσουν αλλαγές στην ζωή τους. Δεν προορίζονται όμως όλα τα άτομα να γίνουν θεραπευτές. Έτσι, παρότι το θέμα φαντάζει ενδιαφέρον σε πολλούς, αυτό δεν σημαίνει ότι το «πεδίο» είναι κατάλληλο για όλους. Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να γίνουν θεραπευτές: Είναι κολλημένοι σε μια αρνητική κατάσταση και θέλουν να αποκολληθούν και είναι βαθιά αφοσιωμένοι στη έννοια της θεραπείας. Και ενώ το να γίνει κάποιος θεραπευτής μπορεί να φαντάζει ελκυστικό, πώς μπορούμε να ξέρουμε όμως σε ποια κατηγορία ανήκουμε;  Είναι σοφό λοιπόν να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να εξετάσουμε τα εξής:

Ξέρετε ότι το να γίνετε θεραπευτής ΔΕΝ είναι κατάλληλο για εσάς αν…

 1. Είστε απλά άνεργοι και αναζητάτε εργασία ή αλλαγή στο επάγγελμά σας.
 2. Η ζωή σας είναι κολλημένη στα ίδια και τα ίδια και νομίζετε ότι αυτό θα «σπρώξει» τα πράγματα με κάποιο θεαματικό τρόπο.
 3. Πιστεύετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τα ενεργειακά δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, ενώ εσείς θα μπορούσατε να τα κάνετε όλα καλύτερα.
 4. Τα ενεργειακά φαίνονται τόσο εύκολα, ένα παιδί θα μπορούσε να ασχοληθεί.
 5. Πιστεύετε ότι εκεί οδηγεί η τάση των €€€.
 6. Θέλετε να είστε ο επόμενος Wayne Dyer τώρα που αυτός πέθανε.
 7. Νομίζετε ότι είστε διαισθητικά προικισμένοι (όλοι είναι) και αυτό είναι αρκετό.
 8. Πιστεύετε ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σας.
 9. Πιστεύετε ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο θα δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα τας χωρίς προσπάθεια.

Απλά θέλετε να βελτιώσετε τον εαυτό σας αν …

 1. Αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που η παραδοσιακή ιατρική δεν έλυσε ή δεν μπορεί να λύσει (δεν χρειάζεται να είστε γιατρός για να λύσετε κάτι τέτοιο).
 2. Έχετε ήδη εξαπατηθεί από επιτήδειους και τώρα δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε εύκολα και θέλετε να μάθετε τα κλειδιά της θεραπευτικής διαδικασίας για τον εαυτό σας για προφανείς λόγους (η ευθυκρισία, ένα αποτέλεσμα εμπειρίας & κριτικής σκέψης, θα ισχύει πάντα ανεξάρτητα από τι ξέρετε ή μάθατε).
 3. Δεν είστε καλά και θέλετε κάτι παραπάνω στη ζωή και δεν ξέρετε τι είναι αυτό (Έχετε βαρεθεί)
 4. Είστε φυσικά περίεργοι για το πώς λειτουργούν τα πράγματα και θέλετε να μάθετε ως αυτοσκοπό (Έχετε μια φυσική περιέργεια για τα πράγματα).
 5. Έχετε βαρεθείτε με τα «κανονικά» πράγματα και η «άλλη πλευρά» σας συναρπάζει επειδή είναι διαφορετική και θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα (ίσως απλά θέλετε να είστε αρκετά διαφορετικοί για να αγαπηθείτε).

Σας ταιριάζει να γίνετε θεραπευτής όταν:

 1. Αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα που η παραδοσιακή ιατρική δεν έλυσε ή δεν μπορεί να λύσει και είστε αποφασισμένοι να μάθετε και να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να επιτύχετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.
 2. Έχετε ήδη εξαπατηθεί από επιτήδειους και τώρα δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε εύκολα και θέλετε να μάθετε τα κλειδιά της θεραπευτικής διαδικασίας για τον εαυτό σας για προφανείς λόγους και είστε πρόθυμοι να μελετήσετε και να ασκήσετε μια ή περισσότερες μεθόδους για χρόνια σε μια ατέρμονη αναζήτηση γνώσης & πρακτικής.
 3. Δεν είστε καλά και θέλετε κάτι παραπάνω στη ζωή και δεν ξέρετε τι είναι αυτό και είστε πρόθυμοι να το ακολουθήσετε αυτό όπου σας οδηγεί.
 4. Είστε φυσικά περίεργοι για το πώς λειτουργούν τα πράγματα και θέλετε να μάθετε ως αυτοσκοπό μόνο και μόνο επειδή η θεραπεία και οι άνθρωποι σας ενδιαφέρουν αρκετά ώστε να εργαστείτε σκληρά γι’ αυτό (π.χ., να διαβάσετε 20 διαφορετικά βιβλία σχετικά με την πνευματικότητα χωρίς να αναρωτιέστε αν αυτή είναι μια χρήσιμη ή οικονομικά αποδοτική πρακτική).
 5. Έχετε βαρεθείτε με τα «κανονικά» πράγματα και η «άλλη πλευρά» σας συναρπάζει επειδή είναι διαφορετική και είστε διατεθειμένοι να εξερευνήσετε μονοπάτια που πάντα γνωρίζετε ότι πρέπει να είναι διαθέσιμα και μετά από χρόνια στο μονοπάτι, αισθάνεστε ότι είστε στο σωστό σημείο.
 6. Ενδιαφέρεστε να ακούτε ξανά και ξανά τα προβλήματα των ανθρώπων (αλλά μην τους αφήστε να το δουν αυτό στον τρόπο σας).
 7. Έχετε μια ατέρμονη επιθυμία να βοηθήσετε τους άλλους να λύσουν τα προβλήματά τους.
 8. Είστε διατεθειμένοι να επαναλάβετε τις ίδιες αρχές στους ανθρώπους ξανά και ξανά γνωρίζοντας πλήρως ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ λίγα για το τι κάνετε και πώς λειτουργούν τα ενεργειακά ή/και ότι βρίσκονται σε ένα τυχαίο αυτο-δημιουργημένο εκπαιδευτικό μονοπάτι αναζήτησης και ότι μπορεί ενώ ψάχνουν για απαντήσεις, να μην ενδιαφέρονται να αλλάξουν πραγματικά ή να θέλουν να αλλάξουν μόνο οι άλλοι και/ή μόνο οι καταστάσεις χωρίς προσπάθεια.
 9. Ενδιαφέρεστε να ξεδιπλώσετε τα εσωτερικά τους διλήμματα, επιτρέποντας τους παράλληλα τον κατάλληλο χώρο & χρόνο για τον ρυθμό και την επιθυμία τους για αλλαγή.
 10. Μπορείτε να ερευνείται ασθένειες και αρνητικά πρότυπα κάθε μέρα και παρά το γεγονός αυτό να διατηρείτε ισορροπία στη ζωή σας (ή τουλάχιστον να προσπαθείτε), αν και αυτό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο κατά καιρούς.
 11. Τα πρότυπα φαγητού και ύπνου σας θα πρέπει να αλλάξουν για να ικανοποιήσουν τις διαδικασίες θεραπείας, είτε αυτό σας αρέσει είτε όχι.
 12. Ξέρετε ότι πρέπει να ασχοληθείτε για χρόνια με την εκπαίδευση και εξάσκηση απλά και μόνο για να μάθετε περισσότερα για τους ανθρώπους και την θεραπεία χωρίς απαραίτητα να αξιολογείται εάν η διαδικασία αυτή είναι οικονομικά αποδοτική ή όχι.
 13. Αισθανθείτε ικανοποιημένοι όταν οι άνθρωποι προχωρούν πέρα από τους περιορισμούς τους, γνωρίζοντας ότι δεν μπορείτε ακόμα να το αποδείξετε και ότι τις περισσότερες ίσως φορές να μην λάβετε πλήρη ή έστω μερική αναγνώριση για την πρόοδό τους (ενώ κάποιες λίγες φορές θα γίνει).
 14. Μπορείτε να υποστηρίξετε αυτόν τον τρόπο ζωής, παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα σκεφτούν ότι είστε φελλός ή τσαρλατάνος και πιθανότατα δεν θα μπορείτε να πείτε στους «φυσιολογικούς» ανθρώπους με τι ασχολείστε πραγματικά όπως αν είχατε ένα άλλο επάγγελμα π.χ. τη λογιστική.
 15. Μπορείτε να ζήσετε με την προοπτική ότι δεν σας λάβουν σοβαρά υπόψη οι περισσότεροι άνθρωποι και ίσως χρειαστεί να κρύψετε ή να «παρουσιάσετε επιδέξια» το επάγγελμά σας κατά περίπτωση για να διευκολύνεται καταστάσεις.
 16. Μπορείτε να ζήσετε με την προοπτική ότι θα θεωρηθείτε «παράξενοι» από τους ορθούς πολίτες και ορισμένοι θα γελάσουν εις βάρος σας ή θα σας απαγορεύσουν να μιλήσετε για πράγματα που είναι αντίθετα με αυτά που πιστεύουν (αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα να είναι στενοί σας φίλοι ή μέλη της οικογενείας σας).
 17. Μπορεί να σας ζητηθεί να μην αναφερθείτε «βαθιά» για αυτό που κάνετε ή να πείτε κάτι άλλο σε μια οικογενειακή ή άλλη συγκέντρωση μόνο και μόνο επειδή η συζήτηση χρειάζεται να είναι σε συγκεκριμένα πλαίσια και «ενώ σας αγαπούν ξέρουν ότι άλλοι δεν βλέπουν το φως σας».
 18. Είστε πρόθυμοι να συνεχίσετε να αγωνίζεστε και να βελτιώνετε τα ταλέντα και τις διαισθητικές δεξιότητές σας μόνο και μόνο επειδή έτσι πρέπει.
 19. Πιστεύετε ότι είστε διαισθητικά προικισμένοι, αλλά γνωρίζετε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή ενός μακρινού ταξιδιού.
 20. Είστε δεσμευμένοι να βρείτε τις απαντήσεις παρόλο που γνωρίζετε ότι πάντα θα πρέπει να εμβαθύνετε περισσότερο αλλά ακόμα και τότε δεν θα είστε σίγουροι κατά καιρούς γιατί υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες.
 21. Ξέρετε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά είσαι πρόθυμος/η να βάλετε χρόνο και προσπάθεια μόνο και μόνο για να είστε καλός/ή σε αυτό που κάνετε.
 22. Γνωρίζετε ότι η επίτευξη επιδεξιότητας για να φτάσετε σε κάποιο «ανώτερο επίπεδο» θα απαιτήσει τουλάχιστον 10+ χρόνια σκληρής και επικεντρωμένης εκπαίδευσης & πρακτικής και αυτό δεν σας πειράζει.
 23. Είστε πρόθυμοι να κοιτάτε το εσωτερικό σας τοπίο και να προσπαθείτε συνεχώς να ΕΙΣΤΕ η αλλαγή που κηρύττετε επειδή εκτιμάτε την προσωπική σας ακεραιότητα, παρόλο που οι άνθρωποι γύρω σας μπορεί να μην γνωρίζουν ή να εκτιμούν τι σημαίνει αυτό για εσάς.
 24. Θέτετε όρια συνεχώς στον εαυτό σας και τους άλλους και προσπαθείτε να μην ενδώσετε στους φόβους σας ή στους δικούς τους και να μην τους εκμεταλλευτείτε ή να τους επιτρέψετε να σας εκμεταλλευτούν όσο σκληρό και αν μπορεί να γίνει αυτό για το βιοπορισμό σας ή την ηρεμία της ψυχής σας.
 25. Είστε αποφασισμένοι να τους πείτε την αλήθεια τους, παρά το γεγονός ότι μερικές φορές αυτό είναι δύσκολο γιατί τότε πρέπει να ασχοληθείτε με τις συνέπειες των συναισθημάτων που τους προκαλεί αυτό.
 26. Βρίσκετε τις παραπάνω αρχές ελκυστικές ή ακόμα σκέφτεστε πως έτσι είναι η ζωή ή τουλάχιστον έτσι πρέπει να είναι.
Ξένια Ιωαννίδου
Διαπιστευμένη Δασκάλα Εναλλακτικών θεραπειών
Τηλ. 6932 303929, xeniaioa@gmail.com
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια