Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Κιρσοί και αντιμετώπιση


Για τη σωστή λειτουργία η καρδιά στέλνει αίμα μέσω των φλεβών σε κάθε σημείο του σώματος. Οι φλέβες ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται σχετικά με το δέρμα και τα όργανα χωρίζονται σε:
 1. Οι επιπολής φλέβες που βρίσκονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος.
 2. Οι εν το βάθει φλέβες που βρίσκονται μέσα στις μυικές μάζες.
 3. Οι διατιτρώσες φλέβες που βρίσκονται ανάμεσα στις επιπολής και τις εν βάθει και τις συνδέουν.
Έτσι με αυτή τη τμηματοποίηση των φλεβών μπορεί το αίμα με άφθονο οξυγόνο που έρχεται από την καρδιά να μεταφερθεί σε κάθε σημείο του οργανισμού ενώ το αίμα με λιγοστό οξυγόνο να επιστραφεί ξανά στην καρδιά για αναπλήρωση του οξυγόνου του.

Αυτή η διαδικασία υπό φυσιολογικές συνθήκες συμβαίνει συνέχεια από την στιγμή που γεννιέται ένας άνθρωπος μέχρι τη στιγμή που παύει να χτυπάει η καρδιά του αλλά όμως υπάρχουν καταστάσεις όπου οι φλέβες παθαίνουν μία φλεγμονή. Όταν η φλεγμονή των φλεβών βρίσκεται στις διατιτρώσες τότε λόγω της διόγκωσής του προκαλείται μία πάθηση που την ονομάζουμε κιρσοί. 

Οι κιρσοί δημιουργούνται όταν υπάρχει τμηματική πίεση κάποιων φλεβών που αποτρέπει τη σωστή ροή του αίματος ή όταν η βαλβίδες των φλεβών δεν λειτουργούν σωστά επιτρέποντας περισσότερη ποσότητα αίματος από ότι αντέχει η φλέβα.

Τα συμπτώματα που έχουν οι κιρσοί είναι διάφορα και μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή ενός ανθρώπου αρνητικά. Αυτά τα συμπτώματα είναι:
 • Δυσμορφία του δέρματος στο σημείο εμφάνισης κιρσών.
 • Πόνος γύρω από τις φλέβες.
 • Αίσθηση καψίματος, φαγούρας και μουδιάσματος στα σημεία όπου έχουν εμφανιστεί κιρσοί.
 • Αίσθηση βάρους στο σημείο όπου εμφανίζονται οι κιρσοί.
 • Λόγω της πίεσης που προκαλούν στο δέρμα μπορεί να προκληθεί βλάβη σε αυτό ή ακόμα και να εμφανιστούν πληγές που δεν επουλώνονται.

Οι κιρσοί συνήθως αντιμετωπίζονται από τον οργανισμό χωρίς να το καταλάβουμε αλλά όταν είναι χρόνιοι, η ανάπτυξή τους μπορεί να είναι τέτοια που ο οργανισμός δεν μπορεί να τους θεραπεύσει. Για αυτό οι άνθρωποι βρήκαμε διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης των κιρσών. Μερικές από αυτές τις μεθόδους που μπορούν να τους ακολουθήσει ο καθένας και από το σπίτι του είναι:
 • Μείωση της πίεσης των μερών όπου βρίσκονται οι κιρσοί μέσω κάποιας δραστηριότητας όπως η ορθοστασία που πιέζει τις φλέβες των ποδιών.
 • Αποφυγή ηλιοθεραπείας γιατί αυξάνει τα συμπτώματα των κιρσών.
 • Μείωση βάρους στα φυσιολογικά επίπεδα ανάλογα με το ύψος και το φύλο.
 • Αποφυγή στενών ρούχων που πιέζουν ακόμα περισσότερα τα μέρη όπου δημιουργούνται κιρσοί.
 • Καθημερινή άσκηση για την διατήρηση μίας ικανοποιητικά σωματικής δραστηριότητας χωρίς να γίνεται κάποια υπερβολή.
 • Καθημερινό μασάζ στις περιοχές των φλεβών και μπορεί να χρησιμοποιηθούν φυτικά έλαια όπως το ελαιόλαδο για την καλύτερη μείωση της πίεσης των φλεβών.

Βιοσυντονισμός και Κιρσοί

Λόγω του ότι οι κιρσοί προκαλούνται στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω κάποιας ορμονικής διαταραχής, με τη μέθοδο του Βιοσυντονισμού που στοχεύει στην αντιμετώπιση του παράγοντα που προκαλεί η πάθηση και όχι στα συμπτώματα, είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κιρσών. Με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μπορούν να αντιμετωπισθούν οι διάφοροι παράγοντες που προκαλούν τις ορμονικές διαταραχές και να επανέλθει η λειτουργία των φλεβών και του οργανισμού στη φυσιολογική του κατάσταση.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού 
και το πως μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση 
των κιρσών επικοινωνήστε μαζί μας


στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια