Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Γλαύκωμα και αντιμετώπιση


Ο ανθρώπινος οργανισμός για να μπορεί να λαμβάνει τις αλλαγές του περιβάλλοντος και να μπορεί να επικοινωνεί πιο εύκολα έχει αναπτύξει διάφορες λειτουργίες που τις αποκαλούμε αισθήσεις. Μία από τις πιο σημαντικές είναι η όραση μέσω των ματιών.

Τα μάτια είναι ιδιαίτερα πολύτιμα και έχουν τη δυνατότητα μέσω κάποιων νεύρων να λαμβάνει διαφορετικές συχνότητες φωτός και να δημιουργούν μία εικόνα, χάρης στη μεταφορά αυτής της εικόνας ως νευρικό σήμα στον εγκέφαλο. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί μαζί με κάποιες άλλες αισθήσεις μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε καταστάσεις στο περιβάλλον μας.


Όμως τα μάτια ως όργανα που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τον άνθρωπο από τη στιγμή που γεννιέται μπορεί να προσβληθούν από κάποια νόσο που θα τους δημιουργήσει δυσκολίες στην λειτουργία τους και πολλές φορές πόνο. 

Ένα σύνολο τέτοιων ασθενειών είναι το γλαύκωμα. Κατά την ασθένεια του γλαυκώματος το νεύρο του ματιού πιέζεται από το υδατοειδές υγρό το οποίο παράγεται, που στις περιπτώσεις του γλαυκώματος αυξάνεται συνέχεια χωρίς να υπάρχει κάποια ισορροπία.  Αυτό μπορεί να φέρει σε κίνδυνο το μάτι και την όραση γενικότερα δημιουργώντας ζημιά στο νεύρο.

Οι τύποι γλαυκώματος είναι οι εξής:

 • Πρωτοπαθές γλαύκωμα ανοιχτής γωνίας ή χρόνιο γλαύκωμα.
 • Πρωτοπαθές γλαύκωμα κλειστής γωνίας ή οξύ γλαύκωμα.
 • Δευτεροπαθές γλαύκωμα.
 • Συγγενές γλαύκωμα.
Οι λόγοι που μπορεί να προκληθεί γλαύκωμα είναι:
 • Κληρονομικοί
 • Ψυχολογικοί.
 • Επέμβαση του ανθρώπου στο μάτι και στο νεύρο γενικότερα.
 • Κάποιες άλλες δυσλειτουργίες και ασθένειες του σώματος που σχετίζονται με το αίμα και τη ροή του όπως ο διαβήτης.
Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του γλαυκώματος και του ίδιου συνήθως θέλει χρόνο και μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονη για τον οργανισμό αλλά υπάρχουν μέθοδοι που ακολουθώντας τους μειώνουν τα συμπτώματα του γλαυκώματος και βοηθάει τον οργανισμό να το θεραπεύσει. Αυτοί οι μέθοδοι είναι:
 • Αλλαγή διατροφικών συνηθειών και εστίαση στην κατανάλωση τροφών που βοηθάνε στην όραση και στα προβλήματα των ματιών όπως τα λαχανικά και ψάρια. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αποφεύγονται τα γλυκά, τηγανητά και τα αμυλώδη.
 • Κατανάλωση τροφών και ροφημάτων πλούσια σε Βιταμίνη C, B3 και μαγνήσιο μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος.
 • Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει αποδειχθεί ότι λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων που έχει μπορεί να ωφελήσει τα μάτια ενάντια σε διάφορες παθήσεις.
 • Έρευνες έδειξαν ότι η αεροβική άσκηση έχει τη δυνατότητα μείωσης της πίεσης του νεύρου των ματιών με αποτέλεσμα να είναι ένας πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης του γλαυκώματος.
 • Ο επαρκής ύπνος μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις γλαυκώματος.
 • Η μείωση κατανάλωσης ποτών και χρήσης τσιγάρου έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση του γλαυκώματος.
 • Η έκθεση των ματιών στον ήλιο ενώ είναι κλειστά για 2 με 3 λεπτά μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση της πίεσης του νεύρου.
 • Οποιαδήποτε άσκηση ή δραστηριότητα χαλάρωσης μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις γλαυκώματος και ιδιαίτερα όταν οι παράγοντες είναι ψυχολογικοί.

Βιοσυντονισμός και αντιμετώπιση του γλαυκώματος

Λόγω ότι τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο όργανο πολλές φορές η άμεση τεχνική επέμβαση του ανθρώπου είναι αδύνατη χωρίς να προκληθούν άλλα προβλήματα. Όμως ο Βιοσυντονισμός κατάφερε να βρει ότι με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με συγκεκριμένες συχνότητες είναι μπορεί να γίνει συντονισμός του νεύρου του ματιού και να επιτευχθεί χαλάρωση του νεύρου και εξισορρόπηση της παραγωγής τους υδατοειδούς υγρού στα φυσιολογικά επίπεδα. Έτσι τα συμπτώματα που προκαλούνται από το γλαύκωμα αντιμετωπίζονται και η λειτουργία της όρασης επανέρχεται στο φυσιολογικό.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού 
και το πως μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση 
του γλαυκώματος επικοινωνήστε μαζί μας


στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια