Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Αντιμετώπιση δυσκολίας συγκέντρωσης


Για κάθε δραστηριότητα που κάνουμε ως άνθρωποι ο εγκέφαλος πρέπει να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει και ανάλογα να αντιδράει. Αυτή τη διαδικασία ο εγκέφαλος την κάνει την ίδια στιγμή που στέλνει μηνύματα στο σώμα μας για να λειτουργούν όλες οι λειτουργίες του και να προστατεύει τον οργανισμό μας. Για αυτό το λόγο όταν θέλουμε να κάνουμε μία συγκεκριμένη δραστηριότητα σωστά για να κάνουμε λέμε ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε μόνο σε αυτή. Στην πραγματικότητα αυτό δεν γίνεται αλλά εννοούμε ότι θέτουμε τον εαυτό μας σε μία κατάσταση που αγνοούμε κάποιες καταστάσεις γύρω μας και απλά συνεχίζουμε τη δραστηριότητά μας.

Όμως υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν προβλήματα συγκέντρωσης της σκέψης τους σε μία μόνο δραστηριότητα. Αυτό υπό μικρές ποσότητες δεν δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα αλλά όταν κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε για μερικά δευτερόλεπτα να συγκεντρωθούν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εργασία τους αλλά και στην ίδια τη ζωή τους. Επιπλέον κάποιες φορές μία τέτοια κατάσταση μπορεί να προκαλέσει κάποιες ψυχολογικές διαταραχές.

Συνήθως η δυσκολία συγκέντρωσης εμφανίζεται από μικρή ηλικία αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερη, μετά από κάποιο ψυχολογικό σοκ ή σωματική βλάβη. Έτσι τα περισσότερα περιστατικά αντιμετώπισης δυσκολίας συγκέντρωσης αντιμετωπίζονται από μικρή ηλικία και συνήθως από ανθρώπους με παιδοψυχολογική μόρφωση.

Όμως αυτός δεν σημαίνει ότι ο περίγυρος ενός ατόμου που έχει προβλήματα συγκέντρωσης δεν μπορεί να βοηθήσει. Ακολουθώντας μερικές μεθόδους μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτή η νευρική και ψυχολογική πάθηση. Μερικές από αυτές τις μεθόδους είναι:
  • Ο περίγυρος ενός ατόμου με αυτή τη πάθηση να βρίσκεται κοντά του και να τον υποστηρίζει και ενθαρρύνει συνέχεια ενώ κάνει προόδους στην αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής.
  • Να γίνεται προσπάθεια του ατόμου με δυσκολίες συγκέντρωσης να μην νιώθει πίεση πέρα του φυσιολογικού, αλλά η κάθε του δραστηριότητα να είναι κάτι ή να του παρουσιάζεται ως κάτι που τον ενδιαφέρει και του προκαλεί ευχαρίστηση σαν άνθρωπο.
  • Να μην αγνοείται μία τέτοια συμπεριφορά θεωρώντας ότι είναι περιστασιακή γιατί πολλές φορές μπορεί να γίνεται χειρότερη και η αντιμετώπισή του να είναι πιο δύσκολη.
  • Η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει μία τέτοια πάθηση ενώ η τροφή του μυαλού, δηλαδή οι γνώσεις, μπορεί να επιτρέψουν στον εγκέφαλο την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πάθησης.
  • Εξάσκηση του μυαλού μέσω παιχνιδιών συγκέντρωσης και ανάγνωσης βιβλίων και εφημερίδων μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στην αύξηση συγκέντρωσης ενός ατόμου.

Βιοσυντονισμός και αντιμετώπιση δυσκολία συγκέντρωσης

Τα Βιοσυντονιστικά προγράμματα θεραπείας μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που στέλνουν μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία λειτουργιών που δυσλειτουργούν στον οργανισμό ενός ατόμου και προκαλούν δυσκολία συγκέντρωσης. Χάρης στη χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, κατά τη χρήση των προγραμμάτων θεραπείας του Βιοσυντονισμού, είναι δυνατή η εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος, που έχει άμεση σχέση με τη συγκέντρωση, στα φυσιολογικά επίπεδα δράσης του. Επιπλέον μέσω των προγραμμάτων θεραπείας του Βιοσυντονισμού κάποιες ψυχολογικές ή σωματικές παθήσεις που βοηθάνε στην ανάπτυξη αυτού του προβλήματος μπορούν να αντιμετωπισθούν. 

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού και 
το πως μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση της 
δυσκολίας συγκέντρωσης επικοινωνήστε μαζί μαςστο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια