Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Πως αναγνωρίζουμε και αντιμετωπίζουμε τη φλεγμονή

Η φλεγμονή είναι ένα σύνολο μηχανισμών του οργανισμού κατά των οποίων τα λευκοκύτταρα του αίματος δημιουργούν κάποιες ουσίες και τις απελευθερώνουν σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος για την αντιμετώπιση κάποιας ασθένειας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και αναγκαία για την αντιμετώπιση ασθενειών αλλά μερικές φορές μπορεί να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία του μηχανισμού αυτού, με τρόπο που η φλεγμονή να αποτελεί ένα πρόβλημα στον οργανισμό αντί να τον προστατεύει.

Αυτή η δυσλειτουργία συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό προκαλεί βλάβες στους ιστούς του σώματος ενώ δεν υπάρχει κάποιος ξένος εισβολέας. Τότε το σώμα ενεργοποιεί τα λευκοκύτταρα για να απελευθερώσουν τις ουσίες και δημιουργεί φλεγμονή αλλά επειδή δεν υπάρχει ουσία για να αντιμετωπίσουν συνεχίζει για πολύ καιρό προκαλώντας προβλήματα στον οργανισμό.

Μερικές από τις αυτοάνοσες ασθένειες που προκαλούν φλεγμονές είναι:
 • Ρευματοειδή, ψωριασική, ουρική αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα.
 • Η ονυμυαλγία.
 • Η οσφυϊκή οσφυαλγία.
 • Οι διάφοροι πόνοι του αυχένα.
Για την αναγνώριση της φλεγμονής υπάρχουν διάφορα εμφανή εξωτερικά ή εσωτερικά συμπτώματα. Αυτά τα συμπτώματα είναι:
 1. Ερυθρότητα της περιοχής που εμφανίζεται η φλεγμονή.
 2. Διόγκωση της περιοχής και των αρθρώσεων.
 3. Πόνο στη περιοχή και στις αρθρώσεις που επηρεάζονται από τη φλεγμονή.
 4. Αύξηση της θερμοκρασίας της φλεγμονής ή σε κάποιες περιπτώσεις και του ίδιου του οργανισμού, δηλαδή πυρετό.
 5. Κόπωση του οργανισμού γιατί συνέχεια προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ξένο εισβολέα ενώ δεν υπάρχει.
 6. Δυσκαμψία των αρθρώσεων ή των μυών.
 7. Εμφάνιση πονοκεφάλων στο ασθενή.
 8. Εμφάνιση δυσλειτουργιών σε όργανα αν η φλεγμονή βρίσκεται σε μέρος όπου τα επηρεάζει όπως δυσκολίας της αναπνοής στη περίπτωση φλεγμονή της καρδιάς.
Για την γρήγορη αντιμετώπιση των φλεγμονών μπορούν οι ασθενείς να ακολουθήσουν κάποιες μεθόδους οι οποίες θα βοηθήσουν τον οργανισμό. Αυτές οι μέθοδοι είναι:
 • Συστηματική άσκηση. Μέσω της συστηματικής άσκησης ο οργανισμός παράγει αντιφλεγμονώδες ουσίες.
 • Η διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και των συμπτωμάτων που δημιουργούν επειδή μερικές τροφές έχουν αντιοξειδωτικές ουσίες.
 • Η ηρεμία. Έχουν γίνει πολλές έρευνες για την απόδειξη τη σχέση της ψυχικής υγείας με τη σωματική. Αυτές οι έρευνες αποδεικνύουν ότι όταν ο ασθενής είναι ήρεμος και ψυχικά υγιής τότε η ασθένεια του αντιμετωπίζεται από τον οργανισμό ή από τη θεραπεία που ακολουθεί πιο εύκολα και γρήγορα.
 • Η ξεκούραση του οργανισμού κατά τη διάρκεια εμφάνισης μίας ασθένειας μπορεί να βοηθήσει στην γρηγορότερη αντιμετώπισή της και στην έμμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τη φλεγμονή.
 • Για τη μείωση του τοπικού πυρετού και του πόνου που προκαλείτε από τη φλεγμονή μπορεί να εφαρμοστεί πάγος στην περιοχή, αφού πρώτα καλυφθεί το δέρμα με κάποιο ύφασμα για την μη άμεση επαφή του πάγου με αυτό.

Βιοσυντονισμός και αντιμετώπιση της φλεγμονής.

Ο Βιοσυντονισμός με τα προγράμματα θεραπείας που έχει μπορεί να αντιμετωπίσει έμμεσα τις φλεγμονές και τα συμπτώματά τους στοχεύοντας στη θεραπεία της ασθένειας που προκάλεσε την ενεργοποίηση αυτού του αμυντικού μηχανισμού. Με τα προγράμματα μέτρησης των παραμέτρων της ηλεκτρο-αγωγιμότητας των ενεργών σημείων του σώματος είναι δυνατόν ο εντοπισμός του παράγοντα που προκαλεί μία ασθένεια άμεσα και αποτελεσματικά. Έτσι δίνοντας στον ασθενή ένα ειδικό πρόγραμμα θεραπείας Βιοσυντονισμού μπορεί να γίνει γρήγορα και ανώδυνα η αντιμετώπιση της ασθένειας και η σταδιακή μείωση των συμπτωμάτων της φλεγμονής μέχρι την ολοκληρωτική εξάλειψή τους και την επαναφορά του οργανισμού στη φυσιολογική και υγιή του κατάσταση.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού και 
το πως μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των φλεγμονών 
και των συμπτωμάτων που προκαλούν επικοινωνήστε μαζί μας


στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια