Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Υψοφοβία και αντιμετώπιση


Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες οι φόβοι και η εμφάνιση φοβιών βρίσκονται στο γενετικό μας υλικό από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Ο πρώτη και κύρια φοβία από την οποία πηγάζουν όλες είναι η φοβία για τη ζωή μας. Μία συχνή φοβία που έχουν πολλοί άνθρωποι σε μικρό ή μεγάλο βαθμό είναι η υψοφοβία.

Κατά την κατάσταση της υψοφοβίας ο άνθρωπος φοβάται όταν βλέπει ότι υπάρχει κενό ανάμεσα σε εκείνον και το έδαφος. Σε μερικές περιπτώσεις η φοβία είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να ανέβει σε μία καρέκλα ή να βρίσκεται σε ύψος 1 έως 2 μέτρων. Υπάρχουν άνθρωποι που η ακραία φοβία τους για τα ύψη, τους εμποδίζουν να κοιτάξουν στο έδαφος, γιατί τους προκαλεί πανικό ακόμα και το ύψος που βρίσκεται το κεφάλι τους όταν στέκονται όρθιοι.

Τα συνήθη αίτια που προκαλούν την υψοφοβία πηγάζουν συνήθως από την παιδική ηλικία στην οποία μπορεί ο ασθενής να έπεσε από κάποιο ύψος και τραυματίστηκε δημιουργώντας μία ασυναίσθητη φοβία για όλα τα ύψη ανεξαρτήτως. Ένας άλλος λόγος που μπορεί να προκάλεσε την υψοφοβία είναι ότι χτύπησε σοβαρά ή χάθηκε κάποιο άτομο που αγαπούσε ο ασθενής από πτώση από κάποιο ύψος. Και οι δύο αίτιες αυτές στην πραγματικότητα πηγάζουν από τον ανθρώπινο φόβο για την ζωή και ασφάλεια του ίδιου και των αγαπημένων του.

Κατά την εμφάνιση της υψοφοβίας ο ασθενής νιώθει πανικό, ζαλάδες, ταχυκαρδία, δυσκολία στην αναπνοή και πολλές φορές δυσκολία στον προσανατολισμό του. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται επειδή ο οργανισμός δέχεται ισχυρό σοκ και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
Για την αντιμετώπιση της υψοφοβίας πολλές φορές χρειάζεται χρήση φαρμάκων και ειδικών αλλά υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι. Αυτοί οι μέθοδοι είναι:
  • Προγραμματισμός της ζωής του ασθενούς. Με αυτό τον τρόπο το άγχος, που μπορεί να προκαλέσει ψυχοσωματικές αναστατώσεις και να κούραση το αμυντικό σύστημα όπως και να αύξηση τη λειτουργία του εγκεφάλου, βοηθάει τον ασθενή να μπορεί να αντιμετωπίσει τις φοβίες του χωρίς περαιτέρω σκέψεις και προβλήματα.
  • Σταδιακή τεχνική έκθεση του ασθενούς σε μέρη που θα του προκαλέσουν υψοφοβία. Αυτή η μέθοδος συνήθως χρειάζεται και έναν ειδικό στην αντιμετώπιση των φόβων αλλά μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων του ασθενή και ατόμων που έχουν ξεπεράσει τον ίδιο φόβο. Επιπλέον υπάρχουν εγκαταστάσεις είτε σε βουνά ή με τεχνολογία εμφάνισης εικόνων σε χώρο που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του ασθενή.
  • Αναγνώριση του φόβου και έκφραση του σε άτομα που εμπιστευόμαστε. Με αυτό τον τρόπο νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος που ξέρει το πρόβλημά μας και θα μας βοηθήσει όποτε χρειαστεί και έτσι μειώνεται το αίσθημα ανασφάλειας και μοναξιάς τα οποία χειροτερεύουν τις φοβίες όπως την υψοφοβία.
  • Κατά την εμφάνιση της υψοφοβίας πρέπει να πάρει ο ασθενής βαθιές ανάσες για να οξυγονωθεί καλύτερα ο εγκέφαλος του ενώ το να καθίσει κάτω σε εμβρυική στάση μπορεί να τον βοηθήσει να νιώσει ασφάλεια αφού αυτή η στάση ασυναίσθητα ηρεμεί τους ανθρώπους γιατί ήταν η πρώτη στάση σώματος που είχε και ήταν ασφαλής.
  • Αλλάζουμε τη αρνητική μας σκέψη, σκεφτόμαστε θετικά και ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα φοβίας που αντιμετωπίζουμε. Με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός και οι φοβίες μας αντιμετωπίζονται πιο εύκολα και με μεγαλύτερο θάρρος ενώ εμποδίζονται τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι φοβίες και προκαλούν μεγαλύτερη πίεση στον οργανισμό.

Υψοφοβία και Βιοσυντονισμός

Οι παράγοντες που εμφανίζουν τις υψοφοβίες επηρεάζονται επίσης και από την ψυχολογία, τις αρνητικές σκέψεις και την υγεία του οργανισμού μας. Όταν τα κύτταρα ασθενούν ή υπάρχει κάποια ψυχολογική διαταραχή στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα διαφορετικής συχνότητας από τα υγιή. Έτσι με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων μέτρησης των παραμέτρων της ηλεκτρο-αγωγιμότητας των ενεργών σημείων του σώματος είναι δυνατός ο εντοπισμός των παραγόντων που προκαλούν την υψοφοβία, είναι δυνατόν να δοθούν προγράμματα θεραπείας Βιοσυντονισμού για την θεραπεία και αντιμετώπιση της υψοφοβίας. Στις περιπτώσεις που ο οργανισμός επηρεάζεται από κάποια ασθένεια και τον δυσκολεύει να αντιμετωπίσει την υψοφοβία τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που στέλνονται στο σώμα κατά το πρόγραμμα θεραπείας Βιοσυντονισμού συντονίζονται με τους παθογόνους οργανισμούς και τους καταστρέφουν. Επιπλέον η θεραπείες του Βιοσυντονισμού μπορούν να βοηθήσουν στην ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και στην μείωση της πίεσης χάρης στην εξισορρόπηση της δράσης του νευρικού συστήματος στα φυσιολογικά επίπεδα, που μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση προγραμμάτων Βιοσυντονισμού.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού και 
το πως μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση ή μείωση των 
συμπτωμάτων της υψοφοβίας επικοινωνήστε μαζί μας

στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια