Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Υπέρταση και πως την αντιμετωπίζουμε


Η υπέρταση είναι μία κατάσταση στην οποία η αρτηριακή πίεση είναι αυξημένη. Η αρτηριακή πίεση είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στις αρτηρίες. Λόγω αύξησης αρτηριακής πίεσης έχει παρατηρηθεί ότι προκαλούνται τα περισσότερα εμφράγματα ενώ το ποσοστό ανθρώπων που έχουν αρτηριακή πίεση είναι αρκετά μεγάλο.

Οι παράγοντες που προκαλούν υπέρταση μπορεί να είναι οργανικοί ή να σχετίζονται με τον τρόπο ζωή μας. Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι:
 • Κάπνισμα. Το κάπνισμα αποτελεί ένα παράγοντα για πολλά προβλήματα του οργανισμού. Ένα από αυτά είναι και η εμφάνιση υπέρτασης λόγω των χημικών ουσιών που περιέχονται στο τσιγάρο.
 • Περίσσεια παραγωγή χοληστερίνης, λόγω κάποιας πάθησης ή του τρόπου ζωή ενός ανθρώπου, μεταφέρονται στο αίμα και μπορεί να προκαλέσουν καρδιαγγειακά προβλήματα ή υπέρταση. 
 • Η διατροφή μας επηρεάζει τον οργανισμό μας σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να προκαλέσει υπέρταση άμα δεν υπάρχει σωστή ισορροπία των στοιχείων που δίνουμε στον οργανισμό μας.
 • Το αυξημένο βάρος μπορεί να προκαλέσει υπέρταση και προβλήματα στην καρδιά γιατί σε πολλά σημεία του σώματος γίνεται δυσκολότερα η μεταφορά ουσιών μέσω του αίματος και υπάρχουν πολλές περιττές ουσίες στο αίμα.
 • Η απουσία άσκησης μπορεί να προκαλέσει ή να επιβαρύνει την υπέρταση λόγω ότι ο οργανισμός υπολειτουργεί και πολλές αρτηρίες μικραίνουν.
 • Η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει υπέρταση άμα δεν είναι σε φυσιολογικές ποσότητες.
 • Το άγχος και γενικά οι ψυχολογικές διαταραχές είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει στην εμφάνιση υπερτασικής διάθεσης.
 • Η ηλικία ή το φύλο του ανθρώπου μπορούν να προκαλέσουν εμφάνιση υπέρτασης αν και σε εκείνη την περίπτωση δεν γίνεται να κάνουμε κάτι για να αναστρέψουμε την κατάσταση αλλά μόνο να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση σε ένα βαθμό.
 • Η έκθεση του οργανισμού σε τοξίνες μπορεί να αλλάξει κάποιες λειτουργίες και να ασθενήσει κάποια όργανα με αποτέλεσμα να προκαλέσουν υπέρταση.

Αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης

Για την αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης ανάλογα το παράγοντα που την προκαλεί μπορούμε να:
 • Ασκούμε καθημερινά το σώμα μας με τις ασκήσεις που επηρεάζουν τη καρδιά και την καλή κυκλοφορία του αίματος.
 • Αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες σε πιο υγιής και ισορροπημένες τα οποία θα μας επιφέρει μείωση βάρους, και ισορροπία νατρίου και καλίου.
 • Μειώσουμε τη κατανάλωση αλκοόλ στο φυσιολογικό και μόνο κατανάλωση ελαφριά επεξεργασμένων ποτών όπως το κρασί και η μπύρα ενώ αποφεύγουμε άλλα με πολλές χημικές ουσίες όπως το βερμούτ.
 • Ζητήσουμε ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό για την αντιμετώπιση του άγχους ή άλλων ψυχολογικών διαταραχών.
 • Θεραπεύσουμε τις ασθένειες μας με κάποια θεραπευτική μέθοδο που θα μας προτείνει κάποιος ειδικός.

Βιοσυντονισμός και αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Με τη χρήση των συσκευών μέτρησης των παραμέτρων της ηλεκτρο-αγωγιμότητας των ενεργών σημείων του σώματος που χρησιμοποιούνται στο Βιοσυντονισμό μπορεί να γίνει αναγνώριση των παραγόντων που προκαλούν υπερτασικές τάσεις στον οργανισμό μας. Στη συνέχεια δίνοντας το κατάλληλο πρόγραμμα θεραπείας, ανάλογα με το παράγοντα που προκαλεί την υπέρταση, μπορεί να γίνει αντιμετώπιση μικροβίων και τοξινών που προκαλούν ή βοηθάνε στην ανάπτυξη της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον είναι δυνατόν να βοηθηθεί ο ασθενής στην θεραπεία ψυχολογικών διαταραχών με τη χρήση προγραμμάτων Βιοσυντονισμού τα οποία βοηθάνε στην χαλάρωση και επαναφορά της ευεξίας του οργανισμού, όπως και στην αποτοξίνωση από διάφορες βλαβερές εθιστικές ουσίες.


Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού και το 
πως μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση 
της υπέρτασης επικοινωνήστε μαζί μας

στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια