Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ορμονικές διαταραχές και αντιμετώπιση


Οι ορμόνες είναι οι ρυθμιστικές ουσίες που παράγει ο ίδιος ο οργανισμός μας και κυκλοφορούν σε όλο μας το σώμα μέσω τη κυκλοφορία του αίματος. Ο ρόλος των ορμονών στο αίμα είναι για να γίνουν κάποιες λειτουργίες με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο.

Όμως οι ορμόνες και πιο συγκεκριμένα τα όργανα που παράγουν τις ορμόνες μπορεί να δυσλειτουργήσουν και να προκαλέσουν προβλήματα στον οργανισμό. Κάποια αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι εμφανισιακά, άλλα ψυχολογικά και άλλα σωματικά. Στη κάθε περίπτωση προκαλούν μία κατάσταση στον οργανισμό μας που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Μερικά από τα νοσήματα ή προβλήματα τα οποία μπορούν να προξενήσουν η δυσλειτουργία των οργάνων που προκαλούν ορμονικές διαταραχές είναι:
 • Εμφάνιση πολλαπλών σπυριών σε διάφορα μέρη του σώματος, δηλαδή ακμή όπως συνηθίζεται να ονομάζεται. Η ακμή συνήθως εμφανίζεται κατά την εφηβική ηλικία αλλά κάποιες φορές μπορεί να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερη ηλικία ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η εμφάνιση της είναι τόσο έντονη που χρειάζεται κάποια θεραπεία.
 • Απώλεια τριχών(τριχοφυΐα) είναι ένα άλλο πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα που μπορούν να προκαλέσουν οι ορμονικές διαταραχές.
 • Αίσθηση έντονης κόπωσης. Αυτή η αίσθηση μπορεί να προκαλείται από κάποιο ορμονικό πρόβλημα που προκαλεί αύξηση της παραγωγής ορμονών, όπως η προγεστερόνη, μπορεί να προκαλεί υπνηλία ενώ η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα μπορεί να προκαλέσει ατονία. 
 • Απότομες εναλλαγές τις διάθεσης είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που εμφανίζονται όταν υπάρχει κάποια ορμονική διαταραχή σε έναν άνθρωπο.
 • Κατάθλιψη. Παρότι τα συμπτώματα των ορμονικών διαταραχών εμφανίζονται και στα δύο φύλα η κατάθλιψη είναι πιο συνηθισμένη στις γυναίκες λόγω των σωματικών και ορμονικών αλλαγών που έχουν κατά την εμμηνόρροια ή κατά την κύηση.
 • Αύξηση ή έντονη μείωση βάρους. Η ποσότητα των λιπιδίων που κατακρατούνται στο σώμα μας ρυθμίζονται από τις ορμόνες που παράγονται στο θυρεοειδή. Η παραμικρή μεταβολή της λειτουργίας του θυρεοειδή μπορεί να προκαλέσει παραγωγή ορμονών που «επιβάλουν» στον οργανισμό είτε να συγκρατήσει περισσότερα λιπίδια ή να αποβάλει με όποιο τρόπο μπορεί όλες τις ουσίες, όπως με τη χρήση απότομης αποβολής γαστρικού περιεχομένου από το στόμα.

Tipakia αντιμετώπισης ή προστασίας των ορμονικών διαταραχών

Οι συνήθεις τρόποι είναι να δοθεί κάποια ιατροφαρμακευτική λύση στο πρόβλημα των ορμονικών διαταραχών αλλά και ως απλοί άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερη γνώση σχετικά με τις ορμόνες μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αντιμετωπίσουμε ή να προστατέψουμε τον οργανισμό μας από τα συμπτώματα των ορμονικών διαταραχών. Μπορούμε να:
 • Πίνουμε τσάι δυόσμου δύο φορές την ημέρα. Το τσάι δυόσμου έχει ανακαλυφθεί ότι βοηθάει στη ρύθμιση των ορμονικών διαταραχών.
 • Παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνη E, B6 και μαγνήσιο. Αυτές οι ουσίες μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα των ορμονικών διαταραχών.
 • Προγραμματίζουμε της ζωής μας πάντα για λιγότερη πίεση και άγχος στον οργανισμό.
 • Τρώμε αντιοξειδωτικές τροφές και να πίνουμε χυμούς πορτοκάλι ή λεμόνι για την προστασία εμφάνισης ορμονικών διαταραχών.
 • Τρώμε ισορροπημένη διατροφή που περιέχει όλες τις βιταμίνες και τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός.
 • Ασκούμαστε καθημερινά για την θωράκιση του οργανισμού και τη σωστή λειτουργία χωρίς όμως να υπερβαίνουμε τα όρια.

Ορμονικές διαταραχές και Βιοσυντονισμός

Ένα από τους λόγους που ο Βιοσυντονισμός χρησιμοποιείται ως αποτελεσματική εναλλακτική ιατρική είναι ότι έχει τη δυνατότητα με τα προγράμματα θεραπείας του να αναγνωρίσει, αντιμετώπιση και θεραπεύσει τα αίτια τα οποία προκαλούν ορμονικές διαταραχές. Τα προγράμματα θεραπείας Βιοσυντονισμού στέλνοντας ηλεκτρομαγνητικά σήματα μπορεί να συντονιστεί με το παθογόνο παράγοντα που προκαλεί τη δυσλειτουργία του οργάνου που παράγει την ορμόνη και με τη χρήση του συντονισμού να τον καταστρέψει. Επιπλέον η αναγνώρισει των αιτιών μπορεί να γίνει νωρίς και ανώδυνα ή ακόμα να αναγνωριστεί το τι λείπει από τον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει μελλοντικά κάποια ορμονική διαταραχή χάρης στα προγράμματα μέτρησης των παραμέτρων της ηλεκτρο-αγωγιμότητας των ενεργών σημείων του σώματος.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού και το πως 
μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που 
δημιουργούν οι ορμονικές διαταραχές επικοινωνήστε μαζί μας

στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια