Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Κλειστοφοβία και Βιοσυντονισμός


Πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές. Μία από τις πιο συνηθισμένες ψυχολογικές διαταραχές είναι η κλειστοφοβία.

Στη κλειστοφοβία ο ασθενής μόλις βρίσκεται σε χώρο χωρίς πολύ φως νιώθει ότι φυλακίζεται σε αυτό το χώρο χωρίς τρόπο να βγει. Επιπλέον πιστεύει ότι ο χώρος δεν έχει κάποιο τρόπο να περάσει αέρας και ότι το οξυγόνο δεν αναπληρώνεται με αποτέλεσμα να έχει την μείωση του οξυγόνου που μπορεί να αναπνεύσει ο ίδιος και τελικά να πιστεύει ότι θα πεθάνει λόγω χαμηλού οξυγόνου. Την ίδια στιγμή ο εγκέφαλος ενός κλειστοφοβικού δημιουργεί την κατάσταση την οποία φοβάται αυξάνοντας τους χτύπους της καρδιά του και την ανάγκη να αναπνεύσει περισσότερο για την καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού. Επίσης σε ακραίες καταστάσεις την ίδια στιγμή ο εγκέφαλος προκαλεί λιποθυμία για την προστασία του οργανισμού γιατί κατά αυτή την κατάσταση ο οργανισμός χρειάζεται λιγότερο οξυγόνο και δεν μπορεί να αντιληφθεί το χώρο στον οποίο βρίσκεται.

Η κλειστοφοβία συνήθως εμφανίζεται λόγω κάποιου έντονου φόβου ή πόνου που δημιούργησε σοκ στον οργανισμό σε ένα κλειστό χώρο. Επιπλέον τις περισσότερες φορές αυτή η κατάσταση συνέβη κατά τη παιδική ηλικία που ακόμα νιώθουμε ότι οι δυνατότητες του εαυτού μας είναι περιορισμένες και χωρίς την προστασία των γονιών μας ή κάποιων γνωστών μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων είμαστε εντελώς απροστάτευτοι.

Οι κυριότεροι τρόποι αντιμετώπισης ή μείωσης των συμπτωμάτων της κλειστοφοβίας είναι η άμεση επιρροή της ψυχολογία τους ασθενούς. Μερικοί από τους τρόπους που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ή να μειώσουμε τα συμπτώματα της κλειστοφοβίας είναι:
  • Πρώτη και κύρια μέθοδος, η αποδοχή του ασθενούς της κατάστασης του και η εξήγηση της κατάστασης του σε ανθρώπους που εμπιστεύεται. Οι περισσότεροι κλειστοφοβικοί δεν θέλουν να μιλήσουν για την ψυχολογική διαταραχή τους γιατί θεωρούν ότι θα επικριθούν από το περίγυρό τους και θα ρεζιλευτούν.
  •  Η αναζήτηση υποστήριξης από την οικογένεια και από τους κοντινούς μας ανθρώπους.
  • Ο προγραμματισμός της ζωής μας και η μείωση του άγχους μπορούν να βοηθήσουν στην ευκολότερη αντιμετώπιση της κλειστοφοβίας γιατί ο οργανισμός έχει λιγότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει.
  • Η αναζήτηση ενός παραθύρου ή ενός χώρου με φως γιατί ο οργανισμός έχει συνδυάσει το φως με τον ελεύθερο χώρο με πολύ οξυγόνο και αέρα.
  • Η τεχνικά ελεγχόμενη εκπομπή του ασθενούς σε χώρους ή μνήμες που εμφάνισαν τη κλειστοφοβία για τη αντιμετώπιση της από τον ασθενή. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται έναν ειδικό για τη βοήθεια του ασθενούς αλλά μπορεί κάποιες φορές να γίνει και με τη βοήθεια των αγαπημένων ανθρώπων του ασθενούς.

Κλειστοφοβίες και Βιοσυντονισμός

Οι κλειστοφοβίες επηρεάζονται επίσης από την ενέργεια που έχουμε στα κύτταρα μας και στον οργανισμό μας γενικότερα. Άμα τα κύτταρα μας στέλνουν αρνητικά ηλεκτρομαγνητικά σήματα τότε ο οργανισμός ασθενεί και υπάρχει κάποιο ψυχολογικό ή σωματικό πρόβλημα. Έτσι ο Βιοσυντονισμός μπορεί να βοηθήσει στη αντιμετώπιση και μείωση των κλειστοφοβικών συναισθημάτων μέσω των προγραμμάτων θεραπείας του, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά του οργανισμού και του νευρικού συστήματος σε μία πιο ισορροπημένη και φυσιολογική κατάσταση.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού και 
το πως μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση ή μείωση των 
συμπτωμάτων της κλειστοφοβίας επικοινωνήστε μαζί μας

στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια