Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Αγοραφοβία και αντιμετώπιση


Η λέξη αγοραφοβία προέρχεται από τις λέξεις “αγορά” και “φοβία” με την πρώτη να σημαίνει ένας τόπος που μαζεύεται πολύ κόσμος και η δεύτερη είναι ο φόβος. Δηλαδή αγοραφοβία είναι ο φόβος του να βρίσκεσαι με πολύ κόσμο σε ένα μέρος.

Παρότι ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον και η φύση του είναι να ζει με άλλους ανθρώπους γύρω του, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από αγοραφοβία. Κατά την εμφάνισης αυτής της ψυχικής πάθησης ο άνθρωπος νιώθει φόβο, είτε γιατί φοβάται ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα του κάνει κακό ή ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος διαφυγής από αυτό το μέρος λόγω του πολύ κόσμου. Ένα ακόμα συναίσθημα που νιώθει ο αγοραφοβικός είναι ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος έμπιστος άνθρωπος κοντά του να το βοηθήσει άμα του συμβεί κάτι. Επιπλέον πολλές φορές εμφανίζεται έντονο άγχος, ταχυκαρδία ή βραδυκαρδία ή και αίσθηση λιποθυμίας στον παθόντα.

Αν και οι ακριβείς λόγοι αυτής της ψυχικής διαταραχής δεν έχουν βρεθεί υποστηρίζεται ότι ο αγοραφοβικός κάποτε πέρασε ένα ισχυρό σοκ φόβου ενώ βρισκόταν με πολλούς ανθρώπους ή βρισκόταν για πολλά χρόνια μόνος τους αποκομμένος από τους γύρω του, μειώνοντας τις κοινωνικές τους ικανότητες και την αυτοπεποίθηση του όταν βρίσκεται μπροστά σε κόσμο.

Πολλοί άνθρωποι δεν θεωρούν αυτή τη πάθηση σημαντική και δεν ασχολούνται να μάθουν μεθόδους θεραπείας αλλά υπάρχουν είτε επιστημονική, με τους οποίους χρειάζεσαι κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα θεραπείας, ή μεθόδοι που μπορεί να ακολουθήσει ο κάθε άνθρωπος για την αντιμετώπιση της αγοραφοβίας. Αυτοί οι μέθοδοι είναι:
  • Αναγνώριση του προβλήματος. Μέσω της αναγνώρισης του ασθενή ως πάθηση την αγοραφοβία, η κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης της από τον ίδιο τον οργανισμό είναι ευκολότερη.
  • Στην εμφάνιση της πάθησης αναζήτηση ενός ατόμου που εμπιστεύεστε για να νιώσετε ασφάλεια.
  • Περιοδική έκθεση του ασθενή σε μέρη του προκαλούν αυτή τη φοβία με συνοδεία ατόμου που τον εμπιστεύεται και μπορεί να τον ηρεμήσει.
  • Προγραμματισμό των κινήσεων του ασθενή και των μερών που θα πάει, όπως και τι θα συναντήσει εκεί, για την ψυχολογική θωράκιση του οργανισμού.
  • Αποκατάσταση της ηρεμίας του ασθενή κατά μία αγοραφοβική εξόρμηση μέσω της βαθιάς αναπνοής ενώ έχει κλειστά τα μάτια και καλυμμένα τα αυτιά για όσο λιγότερες επαφές με τον κόσμο που είναι γύρω του. Μετά από αυτό ο ασθενής χρειάζεται να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των ματιών του και το τι θα αντιμετωπίσει ή να ζητήσει βοήθεια από κάποιον έμπιστο γνωστό του.

Βιοσυντονισμός και αγοραφοβία

Λόγω της ψυχικής επιρροής που έχει η πάθηση της αγοραφοβίας ο Βιοσυντονισμός με τα προγράμματα θεραπείας του μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων μέτρησης των παραμέτρων της ηλεκτρο-αγωγιμότητας των ενεργών σημείων του σώματος είναι δυνατός ο εντοπισμός των παραγόντων που προκαλούν την αγοραφοβία, είναι δυνατόν να δοθούν προγράμματα θεραπείας Βιοσυντονισμού για την θεραπεία και αντιμετώπισή τηςΣτις περιπτώσεις που ο οργανισμός επηρεάζεται από κάποια ασθένεια και τον δυσκολεύει να αντιμετωπίσει την αγοραφοβία τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που στέλνονται στο σώμα κατά το πρόγραμμα θεραπείας Βιοσυντονισμού συντονίζονται με τους παθογόνους οργανισμούς και τους καταστρέφουν. Επιπλέον η θεραπείες του Βιοσυντονισμού μπορούν να βοηθήσουν στην ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και στην μείωση της πίεσης χάρης στην εξισορρόπηση της δράσης του νευρικού συστήματος στα φυσιολογικά επίπεδα, που μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση προγραμμάτων Βιοσυντονισμού. Τα αποτελέσματα είναι η γρήγορη, αποτελεσματική και χωρίς παρενέργειες μείωση των συμπτωμάτων και αντιμετώπιση της αγοραφοβίας με την εξισορρόπηση της λειτουργίας του οργανισμού στα φυσιολογικά του.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού 
και το πως μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση 
της αγοραφοβίας επικοινωνήστε μαζί μας


στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια