Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Εγκεφαλικά κύματα


Η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι σημαντικό να κατανοηθεί προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη ψυχική λειτουργία. Η κατάλληλη διαχείριση της ψυχικής λειτουργίας συμβάλει στη διαχείριση του άγχους και στην επίτευξη ηρεμίας αλλά και στη γενικότερη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω σωστής διαχείρισης των εγκεφαλικών κυμάτων. Όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν πέντε είδη εγκεφαλικών κυμάτων, τα οποία μπορούν να παρατηρηθούν με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα.


Το σύνολο των σκέψεων, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών μας είναι αποτέλεσμα της επικοινωνίας των νευρώνων του εγκεφάλου μας. Η επικοινωνία αυτή γίνεται μέσω ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά την επικοινωνία αυτή των νευρώνων μεταξύ τους παράγονται κύματα και αλλάζουν σύμφωνα με αυτό που κάνουμε ή αισθανόμαστε. Δηλαδή, τα εγκεφαλικά κύματα συνδέονται με κάθε είδους συναισθηματικές και νευρολογικές καταστάσεις και αποτελούν συνδυασμό συγχρονισμένης ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο.  


Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι όλα τα εγκεφαλικά κύματα είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και το καθένα εξυπηρετεί ένα σκοπό. Για το λόγο αυτό αν κάποιο από τα πέντε κύματα του εγκεφάλου μας υπερπαραχθούν ή δεν παραχθούν, τότε δημιουργούνται προβλήματα. Στη διάρκεια της μέρας όλα τα κύματα θα εμφανιστούν ταυτόχρονα, ωστόσο ανάλογα την κατάσταση συνείδησης, θα κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο κύμα του εγκεφάλου.Ανάλογα με τις λειτουργίες, τα πέντε κύματα του εγκεφάλου χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες. Με βάση τις συχνότητες, η σειρά των κυμάτων είναι η εξής: Γάμμα, Βήτα, Άλφα, Θήτα και Δέλτα.

Ρυθμός Γ
Τα κύματα αυτά έχουν εύρος συχνοτήτων 40-100 Hz και είναι τα ταχύτερα από τα κύματα του εγκεφάλου. Σχετίζονται με την ταυτόχρονη επεξεργασία πληροφοριών σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου καθώς και με την έντονη γνωσιακή λειτουργία. Πρόκειται για λειτουργία αυξημένης αντίληψης. Τα κύματα αυτά είναι σημαντικά για τη μνήμη, την εκμάθηση και επεξεργασία νέων πληροφοριών. Καθώς περνούν γρήγορα και αθόρυβα τις πληροφορίες, τα κύματα Γ διαμορφώνουν τη συνείδηση και την αντίληψη.


Ρυθμός Β

Τα κύματα Β έχουν εύρος συχνοτήτων 12-40 Hz και θεωρείται από τους ειδικούς ως το “γρήγορο ρελαντί του μυαλού” καθώς είναι αρκετά πολύπλοκη λειτουργία και χρειάζεται μία τεράστια ποσότητα ενέργειας. Συνδέονται με την κανονική συνειδησιακή αφύπνιση και την αυξημένη κατάσταση εγρήγορσης παρουσιάζοντας μία διέγερση. Τα κύματα Β είναι απαραίτητα αφού μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τις διάφορες δραστηριότητές μας, ωστόσο οι υψηλότερες συχνότητες Β συσχετίζονται με υπερβολική πίεση ή άγχος.


Ρυθμός Α

Τα εγκεφαλικά κύματα Α έχουν εύρος συχνοτήτων 8-12 Hz και συνδέονται με τη χαλάρωση και την κατάσταση ηρεμίας. Μερικές φορές σχετίζονται επίσης και με τον ελαφρύ διαλογισμό. Τα κύματα Α συμβάλουν στην αύξηση της φαντασίας, στην ονειροπόληση και στη φαντασία και βοηθούν στον συνολικό πνευματικό συντονισμό. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τα κύματα Α ως την πύλη που οδηγεί στο υποσυνείδητο.


Ρυθμός Θ

Τα κύματα Θ έχουν εύρος συχνοτήτων 4-8 Hz και εμφανίζονται συχνότερα στον ύπνο και στον βαθύ διαλογισμό και δεν παράγεται τη διάρκεια των ωρών αφύπνισης. Συνδέονται με τα βαθιά και ακατέργαστα συναισθήματα, όπου βρίσκονται οι φόβοι και οι επιθυμίες μας. Αποτελεί μία πολύ χρήσιμη περιοχή εγκεφαλικών κυμάτων καθώς οι αισθήσεις μας αποσύρονται από τον εξωτερικό κόσμο και επικεντρώνεται σε σήματα που προέρχονται από τις βαθύτερες σκέψεις μας. Τα πλεονεκτήματα αυτών των κυμάτων είναι η βελτίωση της διαισθητικότητας και της δημιουργικότητας.


Ρυθμός Δ

Τα κύματα Δ είναι αργά, δυνατά με εύρος συχνοτήτων 0-4 Hz και βιώνονται σε πολύ βαθύ ύπνο και κατάσταση υπερβατικού διαλογισμού, όπου η συνειδητότητα είναι πλήρως αποσπασμένη. Στην πραγματικότητα, αυτά τα κύματα βρίσκονται στη σφαίρα του ασυνείδητου μυαλού όπου οι πληροφορίες που λαμβάνονται είναι μη διαθέσιμες στο συνειδητό επίπεδο. Αυτά τα κύματα είναι ουσιώδη για τη λειτουργία του οργανισμού μας καθώς συνδέονται με τη διαδικασία επούλωσης, θεραπείας και αναγέννησης. Επιπλέον, εμπλέκονται σε ασυνείδητες σωματικές λειτουργίες όπως η ρύθμιση της καρδιακής συχνότητας και πέψης. Ωστόσο, αν υπάρχει μη φυσιολογική δραστηριότητα ρυθμού Δ σε κάποιο άτομο, τότε μπορεί να παρουσιάσει μαθησιακές δυσκολίες ή δυσκολίες στη συνειδητή συνείδηση.


Τα κύματα του εγκεφάλου όπως παρουσιάστηκαν παραπάνω είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και του οργανισμού μας. Μέσω της Trinity, της νέας επαναστατικής συσκευής βιοσυντονιστικής θεραπείας της Biomedis, υπάρχει δυνατότητα να επιδράσουμε κατευθείαν στις λειτουργίες του εγκεφάλου ενεργοποιώντας κρυφές δυνατότητες του οργανισμού. Η Trinity είναι συσκευή πολλαπλών συχνοτήτων που διαθέτει τρεις κεραίες και μέσω των τεσσάρων λειτουργιών, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωριστά ή συνδυαστικά, προσφέρει έως και τρία επίπεδα επιρροής στον οργανισμό επηρεάζοντας το σώμα σε κυταρρικό και ψυχοσωματικό επίπεδο.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Trinity και πως μπορεί να επηρεάσει τους διάφορους ρυθμούς του εγκεφάλου, μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο. Στο βίντεο αυτό ο Δρ. Ιωάννης Δαύρος εξηγεί πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Trinity προκειμένου να επιτευχθεί χαλάρωση, μείωση άγχους, βελτίωση ύπνου, διαγραφή αρνητικών σκέψεων μέχρι και μετάβαση σε άλλη συνειδησιακή κατάσταση.αλλιώς καλέστε μας στο +30.6980059799 ή στείλτε μας email στο BiomedisTeam@gmail.com


Biomedis GR Team
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια