Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Αρθρίτιδα: Συμπτώματα - Διάγνωση - Θεραπεία

ΣυμπτώματαΗ αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάζει διαφορετικά άτομα με διαφορετικούς τρόπους.
Χαρακτηρίζεται από πόνο και περιορισμό της κίνησης, τα οποία μπορεί να εμφανίζονται σε διαφορετικό βαθμό από μια μικρή πρωινή δυσκαμψία των αρθρώσεων, έως πλήρη περιορισμό κινητικότητας, ακόμα και αγκύλωση της άρθρωσης στο τελικό στάδιο. Κάποιες μορφές αρθρίτιδας προσβάλλουν πολλαπλά όργανα και προκαλούν εκτεταμένα συμπτώματα. Αυτό επηρεάζει την ποιότητα ζωής του ασθενούς εφόσον εμποδίζει τους ανθρώπους να είναι ενεργοί και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αρκετές δραστηριότητες, οδηγώντας σε επικίνδυνες συνέπειες για τον οργανισμό του.
Εκτός από τη δυσκολία στην κίνηση της άρθρωσης, τα κοινά συμπτώματα μπορεί να είναι τοπικός πόνος, δυσκαμψία, μούδιασμα, καυσαλγία, τοπική ερυθρότητα (κοκκίνισμα), κριγμός (κλικ), αστάθεια και οίδημα (πρήξιμο) μέσα ή γύρω από την άρθρωση. Μερικά πρώιμα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο έμμεσα όπως κόπωση, απώλεια όρεξης και βάρους, γενική αδιαθεσία, ήπιο πυρετό, νυχτερινή εφίδρωση, δυσκολία στον ύπνο, ξηροστομία και ξηροφθαλμία, μυϊκή αδυναμία ακόμα και δυσκολία σε ορισμένες καθημερινές δραστηριότητες όπως το δέσιμο στα κορδόνια των παπουτσιών.
Να τονιστεί ότι αυτά τα συμπτώματα δεν είναι παρόντα σε όλους τους τύπους αρθρίτιδας και ποικίλουν από άτομο σε άτομο και μπορεί να αλλάξουν από μέρα σε μέρα, ανάλογα με τον τύπο και τη σοβαρότητα της αρθρίτιδας. Η αρθρίτιδα συνήθως αρχίζει με ηπιότερα συμπτώματα που παρουσιάζουν εξάρσεις και υφέσεις.

Διάγνωση

Είναι σημαντικό να γίνει έγκαιρη διάγνωση γιατί αυτό θα συμβάλει στην καθυστέρηση της επιδείνωσης της πάθησης και στη μείωση του πόνου. Έτσι ο ασθενής θα μπορέσει να διατηρήσει την κινητικότητα του. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση κάποιας μορφής αρθρίτιδας είναι η διάγνωση του αιτίου που την προκάλεσε. Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, όπως ακτινολογικές, μικροβιολογικές και άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.


Θεραπεία

Αν και για την αρθρίτιδα δεν υπάρχει θεραπεία, το σύνολο των αγωγών που περιλαμβάνει τη χρήση αντιφλεγμονωδών μη στεροειδών φαρμάκων, στοχεύουν στην καθυστέρηση της επιδείνωσης των συμπτωμάτων. Οι θεραπείες αυτές χαρακτηρίζονται ως ανακουφιστικές εφόσον στόχος της θεραπείας είναι η πρόληψη ή ο έλεγχος της καταστροφής των αρθρώσεων που βοηθά τον ασθενή να νιώσει καλύτερα και μειώνει την ένταση του πόνου. Εκτός από τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, στις θεραπείες αυτές μπορεί να περιλαμβάνονται η απώλεια βάρους και η άσκηση, η χρήση τοπικών κρεμών και υαλουρονικού οξέως. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να γίνει χειρουργική επέμβαση, αρθροσκόπηση ή σπανίως ολική αρθροπλαστική (αντικατάσταση της άρθρωσης).

Η συνήθης φαρμακευτική αγωγή μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες όπως έλκη, αιμορραγία στο στομάχι και διάφορα σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα, ακόμη και καρδιαγγειακές επιπλοκές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών απογοητεύονται από τη συμβατική προσέγγιση της παραδοσιακής ιατρικής και τις πολλές παρενέργειές της. Αρκετές επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι οι πάσχοντες από αρθρίτιδα είδαν αποτελέσματα με τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων, είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους. Ο βιοσυντονισμός, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ιατρικές θεραπείες που απλά προσπαθούν να μειώσουν τα συμπτώματα, έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει τα αίτια που εμφανίζεται η αρθρίτιδα αντιμετωπίζοντάς τη δραστικά, προσφέροντας την καλύτερη θεραπεία. Οι ασθενείς προτιμούν το βιοσυντονισμό ως εναλλακτική ιατρική μέθοδο εφόσον είναι ανώδυνη, γρήγοραη και αποτελεσματική θεραπεία και μειώνει άμεσα τους πόνους της αρθρίτιδας, προσφέροντας ανακούφιση. Σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες χωρίς να προκαλούνται παρενέργειες. Για καλύτερα αποτελέσματα η θεραπεία θα πρέπει να συνδυάζεται με την κατάλληλη διατροφή.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή του βιοσυντονισμού για τη συγκεκριμένη πάθηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας στο 698 00 59799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Αν επίθυμείτε να δείτε τις συσκευές biomedis και να παραγγείλετε κάποιο από τα προϊόντα της, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.biomedisproducts.com
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια