Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Αρθρίτιδα: Πρόληψη και Διατροφή

Η αθρίτιδα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό. Σύμφωνα με μελέτες ο ένας στους πέντε ενήλικες υπολογίζεται πως θα νοσήσει από κάποιο είδος αρθρίτιδας. Έτσι αναζητούνται συνεχώς θεραπείες αλλά και τρόποι πρόληψης της αρθρίτιδας.
Ο Βιοσυντονισμός ως μέσο πρόληψης της αρθρίτιδας


Ο βιοσυντονισμός ως μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας μπορεί να εξασφαλίσει την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας. Σε αντίθεση με άλλες συμβατικές ιατρικές μεθόδους, ο βιοσυνονισμός εντοπίζει τα αίτια που προκάλεσαν την αρθρίτιδα και όλους τους επιβαρυντικούς παράγοντες και εξασφαλίζει την ίαση του οργανισμού. Βέβαια για να εφαρμόσει κάποιος τη μέθοδο του βιοσυντονισμού δεν χρειάζεται να νοσεί, μπορεί να την εφαρμόσει ως προληπτική θεραπεία, τόσο για την αρθρίτιδα όσο και για άλλες παθήσεις, επιτυγχάνοντας ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και βελτίωση της ευεξίας του ατόμου. Ταυτόχρονα με μία ισορροπημένη διατροφή και άλλες μεθόδους πρόληψης, μπορεί να επιτευχθούν πολύ καλά αποτελέσματα με στόχο τη βελτίωση της ζωής του ατόμου.

Αρθρίτιδα και διατροφήΑρκετές μελέτες συνδέουν την αρθρίτιδα με τη διατροφή. Μάλιστα, μία αλλαγή σε διατροφικές συνήθειες μπορεί να επηρεάσει την ένταση των συμπτωμάτων αρθρίτιδας. Προτείνεται ο ασθενής να αυξήσει τροφές που είναι πλούσιες σε σύμπλεγμα βιταμινών Β, ω3 λιπαρά οξέα, σελήνιο, βιταμίνη Α και C, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να μειώσει τη λήψη κορεσμένων λιπών, trans λιπαρών, επεξεργασμένων τροφών, αλατιού και σακχάρων. Επίσης βοηθά η πρόσληψη προϊόντων ολικής άλεσης, ελαιολάδου καθώς και η ποικιλία τροφών, ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται οι εξαντλητικές δίαιτες. Συστήνεται επίσης η μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.  

Πρόληψη Αρθρίτιδας


Η πρόληψη παίζει βασικό ρόλο στην επιβράδυνση εμφάνισης των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας ή στην ηπιότερη εμφάνισή τους. Απαραίτητο ρόλο παίζει η χορήγηση βιταμινών και βασικών θρεπτικών στοιχείων. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και να διατηρήσουμε ένα φυσιολογικό βάρος. Η απώλεια βάρους ή διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους σε σχέση με το ύψος δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, μειώνοντας την ένταση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γίνεται αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, αφιερώνοντας ελεύθερο χρόνο για δραστηριότητες που μας χαλαρώνουν και ισορροπώντας εργασία και άλλες υποχρεώσεις με ανάπαυση και άλλες δραστηριότητες που μας ευχαριστούν.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή του βιοσυντονισμού για τη συγκεκριμένη πάθηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας στο 698 00 59799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

Αν επίθυμείτε να δείτε τις συσκευές biomedis και να παραγγείλετε κάποιο από τα προϊόντα της, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.biomedisproducts.com

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια