Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Διαβήτης: όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε!


Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (07.04.2016) είναι αφιερωμένη στον διαβήτη. Η ομάδα της Biomedis αποφάσισε να αφιερώσει ένα άρθρο σε αυτήν την ασθένεια προκειμένου να σας διαφωτίσει, όσο το δυνατόν πληρέστερα, για ένα ζήτημα υγείας που απασχολεί 1 στους 10 Έλληνες.

Τι είναι ο διαβήτης;

Πρόκειται για μία χρόνια, μη μεταδοτική διαταραχή του μεταβολισμού. Όταν κάποιος πάσχει από διαβήτη, τα κύτταρά του δε μπορούν να απορροφήσουν την απαραίτητη για τις διεργασίες του οργανισμού γλυκόζη. Η αδυναμία απορρόφησης της γλυκόζης οφείλεται σε κάποια δυσλειτουργία που σχετίζεται με την ορμόνη ινσουλίνη. Πιο συγκεκριμένα
  • είτε δεν παράγεται καθόλου ινσουλίνη από το πάγκρεας 
  • είτε παράγεται πολύ μικρή ποσότητα ινσουλίνης από το πάγκρεας 
  • είτε τα κύτταρα του οργανισμού δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στην ινσουλίνη.

Πόσα είδη διαβήτη υπάρχουν;

Τα είδη του διαβήτη είναι τρία:
  1. Διαβήτης Τύπου I: είναι γνωστός και ως ο διαβήτης των νέων. Ο οργανισμός καταστρέφει τα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν την ορμόνη ινσουλίνη (Στη συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών είναι αυτοάνοσος).
  2. Διαβήτης Τύπου II: είναι γνωστός και ως ο διαβήτης των ενηλίκων. Ο οργανισμός δεν παράγει ικανοποιητική ποσότητα ινσουλίνης ή τα κύτταρα δε μπορούν να την αναγνωρίσουν και κατά συνέπεια να ανταποκριθούν επαρκώς. Χαρακτηρίζεται από ισχυρή γενετική προδιάθεση.
  3. Διαβήτης Κύησης: εμφανίζεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνήθως υποχωρεί μετά τον τοκετό. Ωστόσο, οι γυναίκες που εμφανίζουν διαβήτη κύησης έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια της ζωής τους Διαβήτη Τύπου II.

Ποια είναι τα κυριότερα συμπτώματα του Διαβήτη;

Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να αναφέρουμε:
  • την πολυουρία
  • την πολυδιψία
  • την πολυφαγία
  • την απώλεια σωματικού βάρους

Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί να διαφοροποιούνται. Στον Διαβήτη Τύπου I μπορεί να εμφανιστεί ναυτία, εμετοί, απώλεια συνειδήσεως,
ενώ στον Διαβήτη Τύπου II μπορεί να εμφανιστεί αδυναμία, εύκολη κόπωση, ευαισθησία σε λοιμώξεις. 
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, ότι κάποιες φορές τυχαίνει να μην εμφανίζονται συμπτώματα στον Διαβήτη Τύπου II.

Τι επιπλοκές υπάρχουν;

Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανισθούν σε όσους πάσχουν από Διαβήτη διακρίνονται σε χρόνιες (μικροαγγειοπάθεια, μακροαγγειοπάθεια, ευπάθεια σε λοιμώξεις, περιοδοντίτιδα) και σε οξείες (υπογλυκαιμία, διαβητικό κώμα).

Ποιες συνήθειές μας  πρέπει να αλλάξουμε για να προλάβουμε - αντιμετωπίσουμε τον διαβήτη;


Όπως φαίνεται και από την εικόνα οι κακές διατροφικές συνήθειες, ο τρόπος ζωής (έλλειψη ύπνου, κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα), το άγχος και η έλλειψη άσκησης επιδεινώνουν τον διαβήτη. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως για σωστή πρόληψη και θεραπεία της ασθένειας πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειες αυτές.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βιοσυντονισμός στην αντιμετώπιση του διαβήτη;


Όπως και για κάθε ασθένεια, έτσι και για τον Διαβήτη, ο βιοσυντονισμός και εταιρεία Biomedis διαθέτουν πολλά complex και προγράμματα που μπορούν να θεραπεύσουν πλήρως την πάθηση.Σας παραθέτουμε το complex που είναι ειδικά μελετημένο και ελεγμένο για την καταπολέμηση του διαβήτη.

Διαβήτης:

1- Διαβήτης 1
2- Διαβήτης 2
...
6- Διαβήτης 6


Τηλεφωνήστε μας τώρα στο +30 698 0059 799
ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια