Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας!Σκλήρυνση κατά πλάκας - Ορισμός από Wikipedia


Η πολλαπλή σκλήρυνση (MS), επίσης γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας ή διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια στην οποία τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη καταστρέφονται. Αυτή η καταστροφή διαταράσσει την ικανότητα τμημάτων του νευρικού συστήματος να επικοινωνούν, με αποτέλεσμα ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και συμπτωμάτων που συμπεριλαμβάνουν τα σωματικά,πνευματικά και μερικές φορές ψυχιατρικά προβλήματα. Η πολλαπλή σκλήρυνση παίρνει αρκετές μορφές, με τα νέα συμπτώματα είτε να λαμβάνουν χώρα με μεμονωμένες κρίσεις (υποτροπιάζουσες μορφές) είτε να δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου (προοδευτικές μορφές). Μεταξύ των κρίσεων, τα συμπτώματα μπορεί να εξαφανίζονται τελείως, ωστόσο συχνά εμφανίζονται μόνιμα νευρολογικά προβλήματα, ειδικά καθώς προχωράει η ασθένεια.Όμως, όσες φορές κι αν διαβάσει κάποιος τον ορισμό, είναι σίγουρο ότι δε θα λύσει όλες του τις απορίες. Για ακριβώς αυτόν τον λόγο, στο σημερινό μας άρθρο θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος σχετικά με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Όλοι οι ασθενείς με ΣκΠ έχουν την ίδια εξέλιξη;


Η αλήθεια είναι ότι κάθε ασθενής με ΣκΠ είναι διαφορετικός. Ο τρόπος όμως που η νόσος εκδηλώνεται και εξελίσσεται στο χρόνο έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά για τους περισσότερους ασθενείς. Τα πρώτα χρόνια εμφανίζεται με οξεία νευρολογικά προβλήματα κατά ώσεις, όπως π.χ. ένα ελαφρύ μούδιασμα στα πόδια που ακολουθούνται κάθε φορά από πλήρη ή μερική αποκατάσταση. Κάποια χρόνια αργότερα, τα νευρολογικά προβλήματα εγκαθίστανται σταδιακά και δεν υποστρέφουν. Σε προχωρημένο στάδιο, οι ασθενείς μπορεί να εμφανίζουν βαριά παράλυση ή σημαντική μείωση της όρασης, ενώ κάποιοι άλλοι γνωσιακά προβλήματα (απώλεια μνήμης, έλλειψη συγκέντρωσης κ.λπ.) και κατάθλιψη. Το πιο συχνό σύμπτωμα της ΣκΠ είναι η ασυνήθιστη και μη δικαιολογημένη κόπωση.

Ποιοί εκδηλώνουν ΣκΠ;


Η ΣκΠ είναι νόσος των νέων ατόμων και εμφανίζεται στη παραγωγική ηλικία. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα σε ηλικία 20 έως 40 ετών. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μικρά παιδιά, έφηβοι, ακόμη και ηλικιωμένοι δεν μπορούν να εμφανίσουν ΣκΠ. Απλώς ότι είναι πιο συχνή στις συγκεκριμένες ηλικίες.

Υπάρχει λόγος που η συχνότητα της ΣκΠ τα τελευταία χρόνια αυξάνει;


Οι ερευνητές δεν μπορούν να αποφανθούν με σιγουριά ότι αυξάνει η συχνότητα της ΣκΠ. Σίγουρα όμως λόγω της ενημέρωσης, οι ασθενείς πηγαίνουν με τα πρώτα συμπτώματα στον γιατρό και σε συνδυασμό με τις καλύτερες διαγνωστικές μεθόδους των τελευταίων ετών, όπως η μαγνητική τομογραφία, η νόσος αναγνωρίζεται πιο εύκολα. Αυτό που μπορεί όμως να ειπωθεί είναι ότι αυξάνεται η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών. Παλαιότερα ήταν ένας άνδρας για κάθε δύο γυναίκες, ενώ τείνει να γίνει ένας άντρας και τρεις γυναίκες που έχουν τη νόσο.

Η ΣκΠ οφείλεται αποκλειστικά στα γονίδια;


Όχι. Σαφώς και στηρίζεται σε κάποια γενετική προδιάθεση, όπως όλα τα χρόνια νοσήματα, αλλά όχι αποκλειστικά. Ο κίνδυνος για ΣκΠ είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος εάν υπάρχει συγγενής πρώτου βαθμού με τη νόσο, αλλά επίσης παίζουν ρόλο περιβαλλοντικοί και ίσως και λοιμογόνοι παράγοντες (διαταραχές βιταμίνης D, ιστορικό λοίμωξης από τον ιό ΕBV, κάπνισμα).

Οι ασθενείς με ΣκΠ μπορούν να γυμνάζονται;

Παλαιότερα, οι γιατροί υποστήριζαν ότι οι ασθενείς με ΣΚΠ δεν πρέπει να γυμνάζονται. Τώρα όμως γνωρίζουμε ότι τα οφέλη της γυμναστικής είναι περισσότερα από τους κινδύνους. Έχει αποδειχτεί πως η άσκηση ενεργοποιεί και «εκγυμνάζει» εγκεφαλικά κέντρα που πάσχουν και έτσι διατηρεί και ιδανικά βελτιώνει την απόδοση του ασθενούς. Το ίδιο ισχύει και για τα γνωσιακά προβλήματα και την πνευματική άσκηση.

Η ΣκΠ μπορεί να θεραπευτεί τελείως; 

Δυστυχώς η ΣκΠ δεν θεραπεύεται. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Όμως, σε πολλούς ασθενείς με την κατάλληλη αγωγή αλλά και την έγκαιρη παρέμβαση σε περίπτωση υποτροπών είναι δυνατόν να επιτευχθεί μακρόχρονη ύφεση της νόσου. Ορισμένοι υπό κατάλληλη αγωγή και παρακολούθηση μπορεί να μην εμφανίσουν νέα συμπτώματα, όπως υποτροπές, νέες βλάβες (εστίες) στη Μαγνητική Τομογραφία (MRI), αυξημένο ρυθμό απώλειας εγκεφαλικού όγκου και εξέλιξη της αναπηρίας.

Είναι η ΣκΠ μεταδοτική;

Η ΣκΠ δεν είναι μεταδοτική σε καμία περίπτωση.

Ο γιατρός μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη της ΣκΠ;

Όχι, διότι η ΣκΠ συχνά είναι απρόβλεπτη. Η γνώση του τύπου της ΣκΠ αλλά και τα συμπτώματα του ατόμου με ΣκΠ, μπορεί να δώσουν κάποια «ιδέα» για την πρόβλεψη της εξέλιξης της νόσου, αλλά δεν υπάρχει τρόπος για σαφή πρόγνωση του πώς θα εξελιχθεί. Όπως συνηθίζω να λέω «time is brain», δηλαδή ο χρόνος είναι εγκέφαλος, οπότε η έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση, αλλά και η έγκαιρη αλλαγή της θεραπευτικής επιλογής σε μία υποτροπή, αποτελούν κρίσιμα και κομβικά σημεία για τη μετέπειτα πορεία της νόσου.

Πηγή: health.in.gr


Ο βιοσυντονισμός μπορεί να με βοηθήσει;

Ο βιοσυντονισμός ήρθε για να ταράξει τα ύδατα στον τομέα της Ιατρικής και της Υγείας. Η μέθοδός του έχει εγγυημένα αποτελέσματα σε πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και η Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Περιστατικά που έχουν ιαθεί πλήρως είναι η απόδειξη όσων υποστηρίζουμε. Σε καμία περίπτωση, εξάλλου, δεν θα θέταμε σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική σας ακεραιότητα.

Δηλαδή πώς ακριβώς θα θεραπευτώ με τον Βιοσυντονισμό;

Οι θεραπεία με τη βοήθεια του βιοσυντονισμού γίνεται χάρη στις συχνότητες που εκπέμπονται. Οι συσκευές μας ( Android, Biofon-Ρολόι multifrequency, Biomedis M New ) προγραμματίζονται με τα κατάλληλα complex, τα οποία στοχεύουν μόνο κατά της ασθένειας, χωρίς να επηρεάζουν κανένα άλλο όργανο και καμία άλλη λειτουργία του οργανισμού. Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι μέσα από τη θεραπεία με τον βιοσυντονισμό ενεργοποιείται και πάλι το κομμάτι του οργανισμού το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί σωστά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Άλλωστε, κάθε ασθενής είναι μοναδικός και θα πρέπει να συνυπολογιστούν όλα τα δεδομένα προκειμένου να σας πούμε με ακρίβεια ποια προγράμματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και για πόσο χρονικό διάστημα.

 Όπως καταλαβαίνετε, δεν παίζουμε με την Υγεία σας! Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πλήρη επίγνωση της βαρύτητας των πράξεών μας. Ασχολούμαστε με κάθε περίπτωση ξεχωριστά και μας ενδιαφέρουν μόνο τα θετικά αποτελέσματα και η ίαση των ασθενειών που σας ταλαιπωρούν!

Biomedis GrTeam

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: biomedisteam@gmail.com


Καλέστε μας τώρα στο τηλέφωνο +30 698 0059 799 !

Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια