Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: τα αίτια.

Τα πιθανά αίτια της Πολλαλής Σκλήρυνσης

Κάναμε σαφές και σε προηγούμενα άρθρα για την σκλήρυνση κατά πλάκας πως η κλασσική Ιατρική και η επιστήμη γενικότερα, δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι τελικά αυτό που προκαλεί την πολλαπλή σκλήρυνση, και φυσικά δεν είναι σε θέση να παρέχουν μία αποτελεσματική θεραπεία. 

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ο Βιοσυντονισμός έχει δυνατότητες πολύ περισσότερες από αυτές που μπορείτε να φανταστείτε.

            Τι μπορεί, όμως, να προκαλέσει την πολλαπλή σκλήρυνση; Σίγουρα δεν υπάρχουν σαφείς αιτίες, αν όμως προσεγγίσουμε το θέμα από την στατιστική του πλευρά μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. 
Το αίτιο είναι ακόμη άγνωστο, ωστόσο έχουμε καταλήξει πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα συνδυασμού περιβαλλοντικών παραγόντων όπως κάποιες μολυσματικές ασθένειες καθώς και γενετικών διαδικασιών. Καμία, βέβαια, από τις θεωρίες αυτές δεν είναι οριστικά αποδεκτή. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο τόπος διαμονής δείχνει να επηρεάζει την συχνότητα της ασθένειας, βάσει των στατιστικών. Έτσι, άτομα που διαμένουν σε μέρη μακριά από τον Ισημερινό δείχνουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απόλυτο, μιας και ομάδες μακριά από τον Ισημερινό δεν έχουν πρόβλημα ενώ αντίθετα ομάδες κοντά σε αυτόν έχουν περισσότερα κρούσματα από τον μέσο όρο. Το αίτιο βέβαια για το παραπάνω γεωγραφικό μοτίβο δεν είναι ξεκάθαρο. Σε περιοχές της Βόρειας Ευρώπης παρατηρούνται συχνότερα κρούσματα της πολλαπλής σκλήρυνσης.            Ο ήλιος φαίνεται να αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα , ίσως για αυτόν τον λόγο εξάλλου οι Βορειότερες περιοχές αντιμετωπίζουν το πρόβλημα πιο έντονα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ηλιακό  φως είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της βιταμίνης D, εύκολα συμπεραίνουμε ότι περιοχές με λιγότερη ηλιοφάνεια και κατά συνέπεια χαμηλότερες ποσότητες βιταμίνης D επηρεάζουν την κατάσταση. Έχουν υπάρξει ακόμη και εικασίες για το χρονικό της γέννησης κάποιου χωρίς όμως να υπάρχουν σαφέστερες ενδείξεις. Από γενετικής άποψης τώρα η ασθένεια δεν θεωρείται κληρονομική, ωστόσο μία σειρά γενετικών παραλλαγών φαίνεται να επηρεάζει και να αυξάνει τον κίνδυνο για τους ασθενείς. Έχει παρατηρηθεί πως σε περιπτώσεις όπου και οι δύο ασθενείς πάσχουν τα παιδιά εμφανίζουν 10 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν. Υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια τα οποία έχουν συνδεθεί με την σκλήρυνση κατά πλάκας, πρόκειται για μία ομάδα γονιδίων στο χρωμόσωμα 6 το οποίο και λειτουργεί ως σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας.


            Πέρα των παραπάνω , πολλά είναι και τα μικρόβια τα οποία εμφανίζονται ως υποψήφιοι λόγοι για την εκδήλωση της πολλαπλής σκλήρυνσης , χωρίς ωστόσο να έχουμε μπορέσει να επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο. Η υγιεινή πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία και σε αυτή την περίπτωση. Τέλος το άγχος δείχνει να επηρεάζει χωρίς όμως να έχουμε τις κατάλληλες αποδείξεις για αυτό. 

            Σε κάθε περίπτωση η ασθένεια θέλει εξαιρετική προσοχή και αντιμετώπιση. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε με την ομάδα μας! Στην ομάδα μας υπάρχουν και γιατροί που θα σας δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες. Σας περιμένουμε!
Biomedis Gr Team


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας 

ή επικοινωνήστε μαζί μας: e-mail: biomedisteam@gmail.com


Καλέστε μας τώρα στο τηλ.:+30 698 0059 799 !


Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα της εταιρείας Biomedis μας εδώ

και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια