Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Τι ακριβώς επηρεάζει;


Η σκλήρυνση κατά πλάκας αποτελεί μία νευρολογική πάθηση κατά την οποία, ουσιαστικά, προκαλείται ζημιά στο κεντρικό νευρικό σύστημα. 

Κατά βάση η ασθένεια έχει τρία χαρακτηριστικά τα οποία είναι:
  1. ο σχηματισμός διάφορων αλλοιώσεων στο κεντρικό νευρικό σύστημα 
  2. οι φλεγμονές 
  3. η καταστροφή του περιβλήματος μυελίνης των νευρώνων του οργανισμού.

            Τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με έναν τρόπο ο οποίος δεν είναι ακόμη αποσαφηνισμένος από την επιστήμη της Ιατρικής. Η σκλήρυνση κατά πλάκας αποτελεί μία ανοσιακή διαταραχή η οποία έχει να κάνει με ένα συνδυασμό γονιδιακών και περιβαλλοντικών αιτιών, οι οποίες όμως είναι ακόμη απροσδιόριστες. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, το οποίο επιτίθεται στο νευρικό σύστημα.

            Όταν μιλάμε για πολλαπλή σκλήρυνση , μιλάμε ουσιαστικά για ουλές στο νευρικό σύστημα. Οι παραπάνω αλλοιώσεις φαίνεται να επηρεάζουν πιο συχνά τη λευκή ουσία: το οπτικό νεύρο, το εγκεφαλικό στέλεχος, τον νωτιαίο μυελό καθώς και άλλα κομμάτια του νευρικού συστήματος. Τα κύτταρα της λευκής ουσίας έχουν σαν ρόλο την μεταφορά σημάτων ανάμεσα στις περιοχές του εγκεφάλου και το υπόλοιπο σώμα. Εκεί μεταφέρονται ουσιαστικά όλες οι εντολές που θέλουμε να δώσουμε στο σώμα μας. Κατά την πολλαπλή σκλήρυνση έχουμε απώλεια ολιγοδενδροκυττάρων, κάποια κύτταρα, δηλαδή, τα οποία είναι υπεύθυνα για την δημιουργία και την διατήρηση του περιβλήματος της μυελίνης. Το περίβλημα αυτό είναι που μεταφέρει τα ηλεκτρικά σήματα.  Η απώλεια αυτή οδηγεί σε μερική μείωση ή και σε ολική απώλεια μυελίνης. Όταν χάνεται η μυελίνη, ο νευρώνας αδυνατεί να μεταδώσει ηλεκτρικά κύματα. Το άτομο χάνει την ικανότητα να ελέγχει πλήρως το σώμα του κάτι το οποίο καταλαβαίνει με τα συμπτώματα τα οποία εμφανίζονται.

Σκλήρυνση κατά πλάκας          

Μία άλλη μορφή είναι η φλεγμονή. Εδώ η διαδικασία που ακολουθείται μοιάζει να είναι ανοσολογική. Υπεύθυνα για την φλεγμονή είναι τα κύτταρα Τ , ένα είδος λεμφοκυττάρων τα οποία παίζουν μεγάλο ρόλο στην άμυνα του οργανισμού. Τα κύτταρα αυτά αναγνωρίζουν την μυελίνη ως ξένο σώμα με αποτέλεσμα να της επιτίθενται. Η επίθεση κατά της μυελίνης κινεί διαδικασίες δημιουργίας φλεγμονών καθώς και οιδημάτων. Οι διάφοροι διαλυτοί παράγοντες σταματούν την νευρομετάδοση. Μπορούν ακόμη να οδηγήσουν σε απώλεια μυελίνης ακόμη και να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τον άξονα. 


Ο Βιοσυντονισμός έχει την δυνατότητα να ανακαλύψει βαθύτερες αιτίες του προβλήματος. Οι συσκευές της εταιρείας Biomedis μπορούν να φτάσουν σε εξαιρετικά στοχευμένη διάγνωση, αποκαλύπτοντας τι ακριβώς προκαλεί το πρόβλημα. Πέρα αυτού μπορούν μέσα από θεραπεία να ενεργοποιήσουν και πάλι το κομμάτι του οργανισμού το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί σωστά.


Biomedis Gr TeamΓια περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:

e-mail: biomedisteam@gmail.com

τηλ.:+30 698 0059 799.Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια