Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Τι είναι η γρίπη; Mini οδηγός για την εποχική γρίπη!

Η εποχική γρίπη, που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα, μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού αρκετοί συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυτό το χρόνο, έχουν νοσηλευτεί 252 άτομα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων εκ των οποίων τα 16 είναι παιδιά. Οι νεκροί αγγίζουν τους 60 και ανάμεσά τους και ένα τετράχρονο παιδάκι. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως πριν λίγες μέρες έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με θέμα την γρίπη και συμμετοχή όλων των Εμπλεκόμενων Φορέων. Λίγο αργότερα, και το Υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο στα σχολεία με σκοπό την ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού, των μαθητών αλλά και των γονέων για τους τρόπους πρόληψης της εξάπλωσης της γρίπης.
Ο ιός της γρίπης.
Τι είναι η γρίπη; Πρόκειται για μία ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος δηλαδή της μύτης, του λαιμού και των πνευμόνων.
Πώς προκαλείται; Κάποιος μπορεί να μολυνθεί από τον ιό της γρίπης με την εισπνοή των μικροσκοπικών σταγονιδίων του βήχα ή του φτερνίσματος ενός μολυσμένου ατόμου ή από την επαφή με μολυσμένες επιφάνειες π.χ. λαβές λεωφορείων, τηλέφωνα κτλ.
Πώς θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τη γρίπη σε χρόνους; Ο χρόνος επώασης του ιού συνήθως είναι 1-7 ημέρες, με πιο πιθανό να εκδηλωθούν τα συμπτώματα τη 2η ή 3η ημέρα μετά τη μόλυνση του ατόμου. Η ασθένεια μπορεί να κρατήσει και μία εβδομάδα, τα συμπτώματα όμως,όπως ο πυρετός κι ο πόνος στο σώμα συνήθως αποχωρούν μέχρι την 4η ημέρα. Ο βήχας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.
Πώς καταλαβαίνουμε ότι έχουμε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης; Τα τυπικά συμπτώματα της γρίπης είναι: υψηλός πυρετός (συνήθως τα παιδιά παρουσιάζουν υψηλότερο πυρετό σε σχέση με τους ενήλικες), κρυάδες, ζαλάδες, μυαλγίες, πονοκέφαλοι, κόπωση, εμετοί.

Ο πυρετός είναι βασικό σύμπτωμα της γρίπης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η γρίπη δεν ταυτίζεται με το κρυολόγημα.

Πράγματι, κάποια από τα συμπτώματά τους είναι κοινά όμως έχουν σημαντικές διαφορές.

Ένα πρακτικό tip για να ξεχωρίσετε αν πάσχετε από γρίπη ή κρυολόγημα είναι ότι συνήθως το κρυολόγημα δεν συνοδεύεται από πυρετό.

Γιατί έχει τόση βαρύτητα η ασθένεια αυτή; Γιατί προκαλεί πανικό; Η ταχύτητα εξάπλωσης, η συμπτωματολογία, η βαρύτητα των επιπλοκών (οι οποίες, βέβαια, σπανίζουν) που οδηγούν σε θνησιμότητα (ιδιαίτερα σε ομάδες υψηλού κινδύνου) προκαλούν την έντονη ανησυχία των αρμόδιων φορέων και των πολιτών.
Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης; Αποφύγετε κλειστούς χώρους. Όταν φτερνίζεστε ή βήχετε χρησιμοποιείτε χαρτομάντηλα (τα οποία πετάτε αμέσως μετά) ή το εσωτερικό του αγκώνα σας, αν δεν έχετε χαρτομάντηλα. Μην ακουμπάτε το πρόσωπό σας με λερωμένα χέρια. Χρησιμοποιείτε απολυμαντικό χεριών. Αν νοσήσετε, καλό θα ήταν να μείνετε λίγες μέρες στο σπίτι και μετά την ίαση της γρίπης ώστε να μη μεταφέρετε τον ιό. 
Χρησιμοποιείστε τα προγράμματα του βιοσυντονισμού για ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Complex του βιοσυντονισμού που αφορά τη σταθεροποίηση του ανοσοποιητικού και περιέχει τα εξής προγράμματα: 

Ανοσοποιητικό σταθεροποίηση
1-Αποτοξίνωση, 
2-Ατελής επούλωση, 
3-Θερμοκρασία του αίματος, 
4-Ανασύσταση ανοσοποιητικού συστήματος, 
5-Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, 
6-Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος 2, 
7-Σταθεροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, 
8-Ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς αντιμετωπίζεται η γρίπη; Σημαντικά για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι η ξεκούραση,η κατανάλωση άφθονων υγρών,η ισορροπημένη διατροφή, η αποφυγή καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ.
Ο βιοσυντονισμός, επίσης, βοηθά στην αντιμετώπιση της γρίπης και των συμπτωμάτων της. Με τα ειδικά προγράμματα και complex που παρέχονται, η αντιμετώπιση της γρίπης επιτυγχάνεται χωρίς να επιβαρύνεται ο οργανισμός με φάρμακα. Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιείτε παράλληλα δύο η περισσότερα complex. Για παράδειγμα παράλληλα με το complex κατά της γρίπης μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το complex για σταθεροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 ''Αυτό που πάντα προέχει είναι να έχουμε πάντα ψηλά το ανοσοποιητικό μας!''

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail: biomedisteam@gmail.com
τηλ.:+30 698 0059 799.
Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια