Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Πως μπορεί να βοηθήσει η biomedis στο Αυχενικό σύνδρομο

Αυχενικό Σύνδρομο και Βιοσυντονισμός

   Ο πόνος στον αυχένα μας, είναι συχνά ένα ακόμα σύμπτωμα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι η αίσθηση ενός άκαμπτου αυχένα και ο έντονος πόνος προκύπτουν τις περισσότερες φορές μετά από μια ημέρα γεμάτη από στρες και ανησυχία ή στο τέλος μιας πολύωρης εργασίας.

    Τι ονομάζουμε όμως αυχενικό σύνδρομο; Δεν είναι μια συγκεκριμένη πάθηση, αλλά ένας συνδυασμός ενοχλημάτων γύρω από τον αυχένα. Συνήθως οι ήπιες μορφές αυχενικού συνδρόμου οφείλονται σε αιτίες, όπως η κόπωση των μυών του αυχένα κατά την εργασία ή και σε διάστρεμμα κάποιας άρθρωσης στον αυχένα μετά από αθλητικές δραστηριότητες ή από ατύχημα. Οι πιο σοβαρές μορφές αυχενικού συνδρόμου μπορεί να προκληθούν από εκφυλιστική νόσο της αυχενικής σπονδυλικής στήλης, η οποία εκδηλώνεται ως δισκοπάθεια. Τα αίτια είναι πολλά και μπορεί να αφορούν συνδυασμό παραγόντων.
   Τα κυριότερα συμπτώματα είναι: αυχεναλγία, δυσκαμψία, αντανακλώμενο πόνο, νευραλγία, καρηβαρία (''βαρύ κεφάλι''), πονοκέφαλο και ζάλη.
    Συχνά ο πόνος στον αυχένα μετατίθεται στον ώμο. Μάλιστα στατιστικώς, το συχνότερο αίτιο πόνου στον ώμο είναι η αυχενική ριζοπάθεια και δεύτερο ακολουθεί η περιαρθρίτις του ώμου (τενοντίτιδα υπερακανθίου τένοντος).
    Όλα αυτά τα συμπτώματα ανεξάρτητα από το αίτιο ονομάζονται αυχενικό σύνδρομο και η αιτιολογία τους ποικίλει ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση, αλλά η συχνότερη αιτία είναι η κήλη δίσκου αυχένος (δισκοκήλη) και ακολουθούν άλλα 80-100 αίτια. 
    Σύμφωνα με έρευνες, 1 στους 10 ανθρώπους όλων των ηλικιών, που σημαίνει 1.000.000 Έλληνες, πάσχουν από αυχεναλγία, δηλαδή πόνο στον αυχένα. Επίσης παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες εμφανίζουν πιο συχνά αυχεναλγία και όλες οι καταστάσεις πόνου στον αυχένα, οποιασδήποτε αιτίας, συνδυάζονται με άγχος. 
    Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά συνήθως παρουσιάζεται μετά τα 25 - 30 έτη.
    Οι συχνότερες μορφές του αυχενικού συνδρόμου ταλαιπωρούν αρκετά τους πάσχοντες και μπορεί να μειώσουν την απόδοση τους σε καθημερινές δραστηριότητες, καθώς και στην εργασία τους. Όταν συνυπάρχουν δε και νευρικά θέματα υγείας υφίσταται δυνητικά κίνδυνος ακόμα και για μόνιμη αναπηρία (από ελαφρά μυϊκή αδυναμία έως και πλήρη παράλυση).

    Η μέθοδος βιοσυντονισμού μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του αυχενικού συνδρόμου, να εξαλείψει τον πόνο και να εξισορροπήσει τον οργανισμό μέσω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων, ρυθμισμένες στις κατάλληλες συχνότητες για το κάθε άτομο.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας στο τηλ. 6980059799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com
Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε!
Biomedis Team GR« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια