Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Διατροφή και ασθένειες

Διατροφή και θεραπεία
Απαραίτητη η ισορροπία των γεύσεων σύμφωνα με τον Ιπποκράτη
Ο Ιπποκράτης, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είμαστε ότι τρώμε  έδωσε το φάρμακο για τον καρκίνο πριν πολλά χρόνια. Γιατί άραγε στις μέρες μας αυξάνονται ραγδαία τα ποσοστά ανθρώπων με καρκίνο;  Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη πρέπει στον οργανισμό μας να ισορροπούμε 4 βασικές γεύσεις : το γλυκό, το πικρό, το ξινό και το αλμυρό.
«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη. Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη».
Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αν υπερκαταναλώνουμε μια γεύση τότε επέρχεται ανισορροπία. Η επικράτηση του γλυκών σε βάρος του πικρού είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία.Το 2001 σε ιατρικό συνέδριο που διεξήχθη στην Καρλσρούη της Γερμανίας, ο Warburg  απέδειξε ότι οι όγκοι είναι γεμάτοι ζάχαρη. Αντίθετα οι πικρές ουσίες συμβάλλουν στην διαδικασία της πέψης.  Από τους καρπούς του αμυγδάλου λαμβάνουμε το αμυγδαλέλαιο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι πικρές ουσίες βοηθούν την παραγωγή αίματος, συμβάλλουν στην απορρόφηση λιποδιαλυτών στοιχείων και σιδήρου.

Καρκίνος και διατροφή

Το 90-95% των καρκινικών περιπτώσεων οφείλονται σε συγκεκριμένους παράγοντες μεταξύ των οποίων, η διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η έλλειψη σωματικής άσκησης.  Με την διατροφή σχετίζονται υψηλά ποσοστά θανάτου που ανέρχονται στα 30-35 %, στο κάπνισμα οφείλονται 25-30%, σε λοιμώξεις περίπου 15-20% και το υπόλοιπο ποσοστό σε παράγοντες όπως η ακτινοβολία.

Η παχυσαρκία και το αυξημένο σωματικό λίπος αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης αλλά και επιβάρυνσης πολλών μορφών καρκίνου. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες , η Μεσογειακή Διατροφή οδηγεί σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης αλλά και τη θνησιμότητα από τον καρκίνο.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, καθώς επίσης και αλκοόλ, αναψυκτικών και ζάχαρης. Επιβαρυντικός παράγοντας για την εμφάνιση καρκίνου εκτός από την παχυσαρκία, αποτελεί και η κατανάλωση αλατιού.  Άτομα που έχουν εμφανίσει καρκίνο και είναι σε φάση αντιμετώπισης του πρέπει να ελέγξουν το σωματικό τους βάρος και να ακολουθούν μια ενεργειακά ισορροπημένη διατροφή αλλά και μια προσαρμοσμένη στις παρενέργειες της θεραπείας του σωματική δραστηριότητα.

Επιπλέον σύμφωνα με κάποιες μελέτες πίσω από τον καρκίνο εντοπίζεται μια κοινή αιτία και αυτή είναι οι μυκητιασικές λοιμώξεις όπως η candida.
Οι παράγοντες που πρέπει να αποφεύγουμε είναι : αντιβιοτικά, ζάχαρη, κάπνισμα, αντισυλληπτικά χάπια, αλκοόλ, δίαιτα που έχει υψηλή ανεπάρκεια προβιοτικών και ενζύμων γιατί μπορεί να οδηγήσει στην πιο κοινή μυκητιασική λοίμωξη, την candida albicans.


Άλλες ασθένειες που προκαλούνται από την κακή διατροφή
  •  Διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου, π.χ. σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσπεψίες, καούρα.
  •  Οστεοπόρωση.
  • Αναιμία.
  •  Σακχαρώδης διαβήτης.
  •  Καρδιαγγειακά νοήματα : υπέρταση, στεφανιαία νόσος, τροφικές αλλεργίες
Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή  μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διάφορων παθήσεων. Η σωστή διατροφή όμως πρέπει να γίνει καθημερινή μας συνήθεια. Η κακή διατροφή και η απουσία θρεπτικών στοιχείων που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού σχετίζεται με την εμφάνιση ορισμένων μορφών καρκίνου.
Αντικαθιστώντας τις τηγανητές τροφές, τα γλυκά, το έτοιμο φαγητό και τις επεξεργασμένες τροφές με φρούτα, λαχανικά, ψάρι, άσπρο κρέας, όσπρια και άλλες τροφές που ανήκουν στη σφαίρα του υγιεινού, όλοι ξέρουμε ότι βοηθάμε  τον οργανισμό μας .
O Βιοσυντονισμός μας βοηθά να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας και σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή να προστατευτούμε από διάφορες ασθένειες. Η χρήση των ειδικά κατασκευασμένων προγραμμάτων βοηθά και ανθρώπους που νοσούν. Επιπλέον το πρόγραμμα «πεπτική ρύθμιση» διευκολύνει την διαδικασία της πέψης. Τέλος το πρόγραμμα «αποβολή τοξινών» συμβάλλει στον καθαρισμό παρασίτων από το έντερο.

Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799
ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !

Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές Biomedis online

                                               στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια