Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ασκληπιεία ,χώρος ίασης σώματος και ψυχής. Πρόδρομοι του Βιοσυντονισμού.Ο Ασκληπιός ο Θεός της Ιατρικής ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα κατά την αρχαιότητα. Προσέφερε ίαση στους ανθρώπους μέσω της ιατρικής του τέχνης αγόγγυστα.  Πατέρας του ήταν ο Θεός Απόλλων, θεός του φωτός, της ιατρικής και της μουσικής. Μητέρα του η πριγκίπισσα της Θεσσαλίας, Κορωνίδα. Η μητέρα του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σύναψε άλλη σχέση κάτι που εξαγρίωσε τον θεό Απόλλωνα και ζήτησε από την αδερφή του Θεά Αρτέμιδα να την σκοτώσει.
Τελευταία στιγμή όμως έσωσε το βρέφος και ο Απόλλων το παρέδωσε στον Κένταυρο Χείρωνα. Ο Χείρων του μετέφερε όλη τη γνώση γύρω από την ιατρική και την θεραπεία μέσω ιαμάτων και βοτάνων. Ο Ασκληπιός όμως εισήγαγε στην θεραπεία την ενόραση μέσω ενδοσκόπησης ( "ένδον σκάπτε", ελληνική φράση που σημαίνει "σκάψε μέσα σου", εξέτασε και βρες τον ευατό σου και επομένως απέκτησε αυτογνωσία ή αλλιώς "γνώθι σευατόν")καθώς και την θεραπεία μέσω ονείρων. Παιδιά του Ασκληπιού: ο Μαχάονας και ο Ποδαλείριος εξαιρετικοί θεραπευτές, η Θεά Υγεία, η Πανάκεια που αντιπροσώπευε την ίαση και ο Τελέσφορος την ανάρρωση.

Στην Ελλάδα αναπτύχθηκαν γύρω στα 380 Ασκληπιεία, τα οποία χτίστηκαν σε ενεργειακούς χώρους και κοντά σε ιαματικές πηγές. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο κατέφθαναν στα Ασκληπιεία και θεραπεύονταν μέσω των ονείρων. Οι ιεροί  - ενεργειακοί χώροι αυτοί ήταν ολόκληρα κτιριακά συγκροτήματα και περιλάμβαναν ναούς, μυστηριακούς χώρους, χώρους "εγκοίμησης", κατοικίες και ξενώνες, γυμναστήρια και λουτρά, ακόμα και πολιτιστικά κέντρα όπως τα θέατρα.

"Εγκοίμηση" : η θεραπεία των Ασκληπιείων.

Ο ασθενής πριν από την θεραπεία του έπρεπε να προετοιμάσει το σώμα του και την ψυχή του. Διέμενε λοιπόν κάποιες μέρες στους ξενώνες για να προετοιμαστεί για την θεραπεία. Στα Γυμναστήρια ασκούσε το σώμα και παράλληλα έκανε και νηστεία. Με θρησκευτικά μουσικά ακούσματα εξάγνιζε την ψυχή του. Επιπλέον επειδή το νερό έπαιζε καθοριστικό ρόλο ο ασθενής έκανε "εξαγνιστικά λουτρά". Γι αυτό το λόγο όλα τα Ασκληπιεία βρίσκονταν κοντά σε πηγές και διέθεταν εγκαταστάσεις για την χρήση νερού. Τέλος θεραπευτές επάλειφαν με μαλάξεις το σώμα του με ειδικά έλαια. Μετά τον καθαρισμό του σώματος και της ψυχής και την παράλληλη χρήση θεραπευτικών βοτάνων, οι ιερείς-θεραπευτές επέλεγαν την μέρα που ο ασθενής θα οδηγούνταν στο Άβατον ή στον θάλαμο Εγκοίμησης. Το κτίριο αυτό διέθετε ένα μέρος το οποίο ήταν χτισμένο μέσα στη γη και εκεί λάμβανε χώρα η θεραπευτική ύπνωση. Στο μέρος αυτό θα διέμενε τη νύχτα ή τις νύχτες που θα ακολουθούσαν. Ενώ κοιμόταν ο ασθενής θα έβλεπε ένα όνειρο-σύμβολο. Ο θεός θα έδινε συμβουλές στον άρρωστο ή θα φρόντιζε το σημείο που έπασχε. Οι θεραπευτές ανέλυαν τα όνειρα και ακολουθούσε η κατάλληλη θεραπεία.
Η μυστηριακή θεραπεία του Ασκληπιού είναι μια ψυχοθεραπευτική θεραπεία. Ο ασθενής με την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να επιτευχθεί η παραγωγή νευροψυχικής δονήσεως επιτυγχάνει την αυθυποβολή με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Η κατάδυση στο Άδυτο και στους κόλπους της μητέρας Γης συμβολίζει την επάνοδο στους κόλπους της μητρός ώστε ο ασθενής να αναγεννηθεί και να θεραπευτεί. Επίσης ο ασθενής καταβυθίζεται στην μήτρα του τραύματος ώστε να εξαγνιστεί και να θεραπευτεί μέσω των ονείρων. Ο ασθενής δηλαδή βυθίζεται στο ασυνείδητο κομμάτι του νου του και εντοπίζει το τραύμα που πρέπει να θεραπεύσει.

Γνωστά Ασκληπιεία : Τρίκκης ( Τρίκαλα Θεσσαλλίας), Τιθορέας στην Φωκίδα, Κω,  Αθήνα, Μεγαλόπολη, Κυλλήνη, Δήλος, Ρόδος, Μήλος, Πειραιά, Κόρινθος. Το σημαντικότερο ιερό στην Επίδαυρο λειτούργησε από το 600 π.Χ. μέχρι το 300 μ.Χ. Επιπλέον βόρεια από το Ελληνικό Άστρους και σε απόσταση 900μ. από το "Τειχιό", στη θέση ¨Πουρνάρα" ή "Ανεμόμυλος" είναι ορατά οικοδομικά κατάλοιπα κρηπιδώματος αρχαίου ναού. Ο ναός, επονομαζόμενος, ως ιερό του Ελληνικού-Θυρέας, κτίστηκε στο β' μισό του 4ου π.Χ.αιώνα. Μέσα στο ναό εντοπίστηκε άγαλμα του Ασκληπιού και επομένως τον συνδέει με τις θεραπευτικές του ιδιότητες. 

Παγκόσμιο Συνέδριο Βιοσυντονισμού στο παράλιο Άστρος και Ασκληπιεία.

Οι συντονιστές του Παγκοσμίου Συνεδρίου Βιοσυντονισμού που διεξήχθη στο παράλιο Άστρος στις 13 με 20 Ιουνίου 2017 συμπεριέλαβαν στο πρόγραμμα του συνεδρίου και επίσκεψη στο Ασκληπιείο στην Αρχαία Επίδαυρο. Οι επισκέπτες γνώρισαν ένα από τα σημαντικότερα ιερά και θεραπευτικά κέντρα της αρχαιότητας, στο οποίο χρησιμοποιούνταν θεραπευτικές μέθοδοι οι οποίες στηρίζονταν στις αρχές ενεργειακής ισορροπίας, σε αυτές δηλαδή που στηρίζεται και η επιστήμη του Βιοσυντονισμού.   Εντυπωσιασμένοι οι συμμετέχοντες-εξειδικευμένοι επιστήμονες ,από την ενέργεια και την ιστορία του χώρου δήλωσαν ότι ο Βιοσυντονισμός έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα.

 Ο Βιοσυντονισμός είναι μια εξατομικευμένη ιατρική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας μέσω συχνοτήτων του ίδιου του ασθενούς και έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Η θεραπευτική προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων έχει αποδειχθεί ότι ήταν αποτελεσματική. Ο Dr Edward Tick  κατάφερε να αναβιώσει τη θεραπευτική διαδικασία που εφαρμοζόταν στα Ασκληπιεία και να θεραπεύσει τους ασθενείς του. Ο Ρώσος ερευνητής PJOTR GARJAJEW απέδειξε ότι το DNA των κυττάρων είναι ένας ολογραφικός υπολογιστής, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να δέχεται πληροφορίες κυματικής μορφής(ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις) και με αυτόν τον τρόπο τροποποιείται η μνήμη του και καθορίζεται η υγεία του οργανισμού. Στη σημερινή εποχή, με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού εφαρμόζονται κατάλληλα προγράμματα με διαμορφωμένες ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις και θεραπεύονται όλο το εύρος των νοσημάτων σε ποσοστό που φτάνει το 95%.

Δείτε το βίντεο του Παγκοσμίου Συνεδρίου Βιοσυντονισμού εδώ : Παγκόσμιο Συνέδριο Βιοσυντονισμού-ολόκληρο το βίντεο.Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον βιοσυντονισμό αλλά και για τις συσκευές που σας ενδιαφέρουν μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
                            στο e-mail biomedisteam@gmail.com ή στο 6980 059799.

              Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο

                                    www.biomedisproducts.com

                        


                Είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε! Μην διστάσετε!
   
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια