Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Σεροτονίνη, ενδορφίνες και ανεβασμένη διάθεση!


Γνωρίζατε ότι υπάρχουν στον οργανισμό μας κάποιες ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ευτυχία μας;

Οι ορμόνες της ευτυχίας είναι οι ενδορφίνες και η σεροτονίνη!
Οι ενδορφίνες, οι οποίες είναι ουσιαστικά μικρές αλυσίδες πρωτεϊνών, δρουν ως παυσίπονα. Παράγονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου και διοχετεύονται στο αίμα.
Λειτουργία ενδορφινών :

 •  Οι ενδορφίνες μας ηρεμούν
 •  γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας,
 • συμβάλλουν στην καλή διάθεση,
 • εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης, από την οποία προκαλείται το στρες.
 • λειτουργούν και ως φυσικά παυσίπονα
 • ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό
 • καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης.

Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Εντοπίζεται στο έντερο και στα αιμοπετάλια των οργανισμών. Δρα ως ισχυρός αγγειοδιασταλτικός παράγοντας και ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου. Αν συσσωρευθεί σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό προκαλεί νευρικότητα και μπορεί να οδηγήσει σε σχιζοφρένεια. Αν τα επίπεδα της σεροτονίνης είναι χαμηλά τότε το άτομο μπορεί να εμφανίσει κατάθλιψη. Η σεροτονίνη είναι η χημική ουσία που ηρεμεί το σώμα μας. Μεγάλες ποσότητες σεροτονίνης υπάρχουν στο ανώτερο εγκεφαλικό στέλεχος.

Τρόποι ενεργοποίησης της έκκρισης ενδορφινών και σεροτονίνης στον οργανισμό:
 • Γέλιο : Οι ενδορφίνες που παράγονται από το γέλιο αυξάνουν την ικανότητα του ατόμου να αγνοεί τον πόνο. 
 • Περπάτημα κάτω από τον ήλιο : Η βιταμίνη D αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο του ατόμου. Ο ήλιος βοηθά τον οργανισμό να γεμίσει χημικούς διαβιβαστές οι οποίοι χαρίζουν ευφορία και μας απαλλάσσουν από άγχος και στρες. Επιπλέον οι ενδορφίνες που ελκύονται όταν καθόμαστε στον ήλιο προκαλούν στον οργανισμό μας χημικές αντιδράσεις που ωφελούν την υγεία μας.
 • Γυμναστική : Η άσκηση βελτιώνει την διάθεση. Οι ενδορφίνες που παράγονται από την άσκηση βοηθούν την ψυχολογία του ατόμου, είναι κατά της γήρανσης και του στρες. Μετά από τριάντα λεπτά αεροβικής άσκησης το άτομο έχει αύξηση ενδορφινων μέχρι και 500%.
 • Ερωτική επαφή : Οι ορμόνες που έχουν σχέση με την ευχαρίστηση, την ικανοποίηση και την ηρεμία αυξάνονται με την ερωτική επαφή η οποία έχει αντικαταθλιπτική, αγχολυτική και παυσίπονη δράση. Ο οργασμός αυξάνει την έκκριση ενδορφινών και λειτουργεί ως φάρμακο κατά του πονοκεφάλου και των πόνων.
 • Σοκολάτα : Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία η σοκολάτα διεγείρει τα μονοπάτια ευχαρίστησης του εγκεφάλου και απελευθερώνει ενδορφίνες.


Ο βιοσυντονισμός με την χρήση των προγραμμάτων που διαθέτει βοηθά στην αύξηση σε σημαντικά επίπεδα της σεροτονίνης και της ενδορφίνης στον οργανισμό μας. Η αύξηση αυτών των νευροδιαβιβαστών θα βελτιώσει την σωματική, πνευματική και ψυχική σας κατάσταση καθώς και θα θωρακίσει και τον οργανισμό σας από διάφορες ασθένειες.


Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον βιοσυντονισμό αλλά και για τις συσκευές που σας ενδιαφέρουν μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

                   στο e-mail biomedisteam@gmail.com ή στο 6980 059799.

               Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
                   Είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε! Μην διστάσετε!
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια