Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Αλλεργία στα Ακάρεα Σκόνης : Τι είναι και πως βοηθάει ο βιοσυντονισμός ΜΕΡΟΣ Α'

Αλλεργία από Ακάρεα Σκόνης


Η οικιακή σκόνη απαρτίζεται από διάφορες ουσίες και αποτελεί μια εξαιρετικά συχνή αιτία αλλεργίας που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους με διαφορετικά ενοχλητικά συμπτώματα. 


Η κύρια πηγή αλλεργιογόνων ουσιών της οικιακής σκόνης είναι τα ακάρεα. Όταν κάποιος είναι ευαισθητοποιημένος σε αυτά και έρχεται σε επαφή με ουσίες που παράγονται απ' αυτά μπορεί να εμφανίσει αλλεργικά συμπτώματα ρινίτιδας ή άσθματος, τα οποία δυστυχώς μπορεί να μειώσουν την ποιότητα ζωής του.

           Το επονομαζόμενο και άκαρι είναι μικροσκοπικός οργανισμός που ανήκει στην οικογένεια των αρθροπόδων (πρόκειται για την οικογένεια που ανήκει και η αράχνη) και ταξινομείται μαζί με το τσιμπούρι στα ακάρεα. Ένα άκαρι γίνεται δύσκολα ορατό με το ανθρώπινο μάτι καθώς έχει μέγεθος μικρότερο, συνήθως, από ένα χιλιοστό του μέτρου. Μερικά είδη μπορούν να φτάσουν τα 20 χιλιοστά και άλλα  μέγεθος μόλις 0,08 του χιλιοστόμετρου και μπορούν να κάνουν φωλιά ακόμη και στο θύλακα μιας ανθρώπινης τρίχας. Τα ακάρεα βρίσκονται σχεδόν παντού στη βιόσφαιρα του πλανήτη μας. Έχουν περιγραφεί γύρω στα 48.200 είδη ακάρεων, σε συνολικά πάνω από 1 εκατομμύριο είδη που ζουν σήμερα. Φαίνεται πως είναι από τους πιο παλαιούς οργανισμούς πάνω στη Γη και εμφανίστηκαν 400 εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη, ενώ σήμερα ζει το 5% των ειδών που έχουν ποτέ εμφανιστεί.

           Συνήθως περιέχονται 100 με 500 ακάρεα ανά γραμμάριο σκόνης αλλά ορισμένες φορές μπορεί να φτάσουν και τα 20 000/gr. Ζουν περίπου 30 μέρες και τα θηλυκά γεννούν 25 με 30 νέα ακάρεα στη διάρκεια της ζωής τους. Για την εμφάνιση τους σε ένα σπίτι δεν έχει τόση σημασία το πόσο καθαρό είναι αυτό, αλλά το ποιες είναι οι ιδιαίτερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούν στο περιβάλλον του σπιτιού.

              Τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τις τρίχες που πέφτουν από τον άνθρωπο, επομένως ζουν και αναπτύσσονται μόνο κοντά σε ανθρώπους. Δεν δαγκώνουν και δεν είναι βλαβερά εκτός από την κατηγορία των ανθρώπων που είναι αλλεργικοί σε αυτά. Για την επιβίωση τους είναι απαραίτητη η τροφή αλλά και κατάλληλες συνθήκες σχετικής υγρασίας και θερμοκρασίας. Οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό τους είναι σχετική υγρασία 75% και θερμοκρασία 25 - 30o C. Τα ακάρεα συγκεντρώνονται περισσότερο στα στρώματα, στα μαξιλάρια, στους καναπέδες, στα χαλιά, στα χνουδωτά αντικείμενα κ.α. 

         
           Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα μας στο τηλ. 6980 059799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com. Θα μπορέσετε να έρθετε σε επικοινωνία και με γιατρούς της ομάδας μας και να μάθετε τα πάντα για το θέμα αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα υγείας σας ταλαιπωρεί. Σας περιμένουμε!!

Μπορείτε να διαβάσετε το Μέρος Β εδω...


Biomedis Team GR
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια