Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ζάχαρο και Βιοσυντονισμός


Το ζάχαρο ή σακχαρώδης διαβήτης είναι μία ασθένεια στην οποία ο οργανισμός δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη για να υπάρχει αρκετή πυκνότητα της στο αίμα. Ο σακχαρώδης διαβήτης συνήθως εμφανίζεται σε μεγάλης ηλικίας άτομα αλλά ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί και σε μεγάλο ποσοστό ατόμων μικρής ηλικίας 7-20 χρονών.

Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να είναι:
 • Κληρονομικότητα από τους γονείς.
 • Διατροφικές συνήθειες.
 • Κάποιο πρόβλημα στο πάγκρεας του οργανισμού.
 • Ορμονικές διαταραχές λόγω κάποιας ασθένειας ή κύησης.
 • Ύπαρξη μεγάλης ποσότητας περιττών κιλών.
 • Καθιστική ζωή η οποία με άλλους διατροφικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες χειροτερεύουν την κατάσταση.
 •  Έκθεση σε ακαταλόγιστη ή λανθασμένη χρήση φαρμάκων ή σε τοξίνες.
Όμως ο ζακχαρώδης διαβήτης μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους και ανάλογα τι το προκάλεσε εσωτερικά είναι διαφορετικού τύπου διαβήτης. Κάποιοι από τους σημαντικότερους τύπους διαβήτη έχουν σχέση με τις ορμόνες και τα β-κύτταρα. Αυτοί οι τύποι προκαλούνται από:
 1. Καταστροφή και ζημιά των β-κυττάρων με αποτέλεσμα την ελάχιστη παραγωγή ινσουλίνης.
 2. Μείωση της ανταπόκρισης του β-κυττάρου λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων όπως και διατροφικών και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου.
 3. Η αύξηση της γλυκόζης στο αίμα λόγω ορμονικών διαταραχών σε μία κατάσταση όπως η κύηση που στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης οι ορμόνες που παράγονται είναι πολύ περισσότερες από το συνηθισμένο.

Συμπτώματα του ζακχαρώδη διαβήτη

Τα συμπτώματα του ζακχαρώδη διαβήτη είναι εμφανές στη ζωή μας και μπορεί να αναγνωριστούν και από κάποιον που δεν είναι ειδικός σε θέματα υγείας. Τα πιο συνήθη συμπτώματα είναι:
 • Συχνοουρία και ακόμα της ώρες του ύπνου.
 • Μικρού βαθμού αφυδάτωση και διάθεση αναπλήρωσης του νερού που χάνεται όπως και ξηροστομία.
 • Αίσθηση αδυναμίας γιατί λόγω της συχνής ούρησης τα κύτταρα δεν μπορούν λάβουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και ο οργανισμός αποδυναμώνεται συνέχεια.

Αντιμετώπιση του ζακχαρώδη διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται μπορεί να αντιμετωπισθεί εύκολα και γρήγορα ή δύσκολα και χρονοβόρα. Για την αντιμετώπιση του ζαχάρου:
 • Αλλαγή σε διατροφικές συνήθειες που περιέχουν ισορροπία όλων των τροφών, μειωμένη ως ελάχιστη κατανάλωση γλυκών που περιέχουν γλυκαντικές χημικές ουσίες ή ζάχαρη ενώ αύξηση ποσοτήτων και αντικατάσταση αυτών με φρούτα.
 • Γυμναστική καθημερινά χωρίς να φτάνουμε στην υπερβολή. 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά ενώ άμα κάνουμε καθιστική ζωή, η διακοπή της ανά μία ώρα για περπάτημα 10-15 λεπτών.
 • Διακοπή συνηθειών χρήσης τσιγάρου και κατανάλωσης μη καθαρών(επεξεργασμένων) προϊόντων που περιέχουν αλκοόλ. Η κατανάλωση ενός ή δύο ποτηριών κρασί ή ενός ποτηριού μπύρας την ημέρα είναι το ανώτερο όριο αλκοόλ που πρέπει να πίνουμε.
 • Χρήση φαρμάκων εφόσον έχουν χορηγηθεί από εξειδικευμένο ειδικό.

Βιοσυντονισμός και ζάχαρο

Ο Βιοσυντονισμός με τα όργανα διάγνωσης που έχει μπορεί να αναγνωρίσει τα αίτια που προκαλούν σακχαρώδη διαβήτη στον οργανισμό κάποιου ανθρώπου. Μετά τη διάγνωση θα δοθεί πρόγραμμα θεραπείας στον ασθενή το οποίο ανάλογα θα επαναφέρει τη λειτουργία του οργανισμού στα φυσιολογικά του, θα αποτοξινώσει τον οργανισμό, θα επαναφέρει ασθενή κύτταρα στην υγιή κατάσταση τους ή θα ισορροπήσει τις ορμόνες στα φυσιολογικά επίπεδα. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού και 
για τα προγράμματα θεραπείας που μπορούν να σας βοηθήσουν στην 
αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη επικοινωνήστε μαζί μας


στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια