Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Σπονδυλική Στήλη: Τι είναι και πως χωρίζεται

Η σπονδυλική στήλη είναι μία σειρά σπονδύλων, δηλαδή κοκάλων, που περικλείουν και προστατεύουν το νωτιαίο μυελό, το οποίο στέλνει σήματα από τον εγκέφαλο σε όλα τα νεύρα του σώματος μας. Επιπλέον οι σπόνδυλοι τις σπονδυλικής στήλης χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες. Από πάνω προς τα κάτω της σπονδυλικής στήλης οι σπόνδυλοι είναι:

  • Επτά αυχενικοί σπόνδυλοι από τους οποίους περνάνε τα αγγεία και βρίσκεται ο σπόνδυλος που ενώνει το κρανίο με το υπόλοιπο σώμα.
  • Δώδεκα θωρακικούς στου οποίους ενώνονται τα πλευρικά μας κόκαλα και προστατεύουν το θώρακά μας.
  • Πέντε οσφυϊκοί σπόνδυλοι που αποτελούν το κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, δηλαδή είναι το σημείο όπου αποκαλούμε μέση.
  • Πέντε ιεροί σπόνδυλοι οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου ενώνονται και δημιουργούν το ιερό οστό.
  • Τέσσερις-Πέντε τελευταίοι σπόνδυλοι πολύ μικροί που μετά από κάποια ηλικία ενώνονται και δημιουργούν το κόκκυγα.

Η σπονδυλική στήλη παρότι αποτελείται από οστά μέσω των μαλακών συνδέσμων που έχει, υπάρχει δυνατότητα μεγάλης κινητικότητα και για αυτό έχουμε τη δυνατότητα σαν άνθρωποι να κάνουμε τόσες πολλές κινήσεις. Φυσικά πάντα πρέπει να μην υπερβάλουμε γιατί η ευκινησία της σπονδυλικής στήλης έχει κάποια όρια και με το πέρασμα του χρόνου μειώνεται σιγά σιγά λόγω της φθοράς και της σκλήρυνσης των μαλακών συνδέσμων.

Ο βιοσυντονισμός, μία εναλλακτική ιατρική μέθοδος που βασίζεται στην εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών σημάτων μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην επιβράδυνση της φθοράς και της σκλήρυνσης των μαλακών συνδέσμων. Μέσω των προγραμμάτων θεραπείας και πρόληψης υπάρχει δυνατότητα αναδόμησης των κυττάρων των οστών καθώς και του συνδετικού ιστού. Ταυτόχρονα, μέσω βιοσυντονιστικής θεραπείας επιτυγχάνεται μείωση του πόνου και των φλεγμονών που μπορεί να παρουσιαστούν στη σπονδυλική στήλη. 

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τις εφαρμογές του Βιοσυντονισμού στη σπονδυλική στήλη  και το πως μπορεί να σας βοηθήσει επικοινωνήστε μαζί μας


στο +30. 698 00 59 799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.

Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε !


Μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια