Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Μυκητιάσεις Γεννητικών Οργάνων

Το καλοκαίρι σχεδόν έφθασε και όλοι ανυπομονούν να απολαύσουν τη θάλασσα και τον ήλιο. Για πολλές γυναίκες όμως το κολύμπι στη θάλασσα ή στην πισίνα δεν είναι τόσο ευχάριστο αφού ανησυχούν για κολπικές μυκητιάσεις που μπορεί να αναπτύξουν. Όντως ευθύνεται το νερό της θάλασσας και της πισίνας για την εμφάνιση μυκητιάσεων; Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο; Υπάρχει λύση;Οι μυκητιάσεις των γεννητικών οργάνων αυξάνονται συνεχώς. Προσβάλλονται κυρίως οι γυναίκες και σε μικρότερο ποσοστό οι άνδρες που συνήθως είναι ασυμπτωματικοί φορείς. Σύμφωνα με έρευνες, υπολογίζεται ότι το 75% των γυναικών θα παρουσιάσουν τουλάχιστον ένα περιστατικό μυκητίασης γεννητικών οργάνων.


Τι είναι όμως οι μυκητιάσεις γεννητικών οργάνων? Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε μία τοπική φλεγμονή που δημιουργείται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (σε γυναίκες και άνδρες) εξαιτίας της υπέρμετρης ανάπτυξης μυκήτων. Είναι σύνηθες σε αυτή την περιοχή να υπάρχει ένα ποσοστό μυκήτων. Ωστόσο στην περιπτώσεις των μυκητιάσεων, οι μύκητες αυξάνονται σε μεγάλο ποσοστό που ξεπερνά το φυσιολογικό.

Αίτια μυκητιάσεωνΤα αίτια για την ανάπτυξη μυκητιάσεων ποικίλουν. Την ανάπτυξη των μυκήτων ευνοούν οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία, γι’ αυτό το καλοκαίρι αυξάνονται τα περιστατικά μυκητιάσεων. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην παραλία και στις πισίνες. Καλό θα είναι να μην ξαπλώνουμε στην άμμο χωρίς πετσέτα, εφόσον η άμμος αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκήτων. Το ίδιο ισχύει και για τις ξαπλώστρες. Υπάρχει κίνδυνος η μυκητίαση να μεταδοθεί από το νερό της θάλασσας ή της πισίνας αλλά μόνο στην περίπτωση που είναι αρκετά μολυσμένο. Τέλος, συνίσταται να αλλάζουμε το βρεγμένο μαγιό με ένα στεγνό, επειδή η υγρασία σε συνδυασμό με τον ήλιο αυξάνουν τη θερμοκρασία των γεννητικών οργάνων.


Οι διάφορες μυκητιάσεις μπορεί να μεταδοθούν με άλλους τρόπους. Μπορεί να γίνει μέσω της σεξουαλικής επαφής με άτομο που ήδη έχει μολυνθεί από κάποια μυκητίαση, ακόμα και αν είναι ασυμπτωματική. Το άτομο μπορεί επίσης να αναπτύξει μυκητιάσεις μέσω μολυσμένης τουαλέτας, εσωρούχων και πετσέτας. Τα στενά παντελόνια και τα νάυλον εσώρουχα αυξάνουν τη θερμοκρασία της περιοχής των γεννητικών οργάνων και ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων.


Ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην ανάπτυξη μυκητιάσεων είναι η αυξανόμενη χρήση αντισυλληπτικών και αντιβιοτικών, όπως και ο υψηλός πυρετός, καθώς επηρεάζουν το περιβάλλον των γεννητικών οργάνων και καταστρέφουν τη φυσιολογική χλωρίδα που αποτελεί την τοπική ασπίδα προστασίας. Γι’ αυτό προτείνεται η κατανάλωση προβιοτικών κατά τη λήψη τους. Άλλες ομάδες ατόμων που είναι ευπαθείς στην ανάπτυξη μυκητιάσεων είναι τα άτομα που έχουν σακχαρώδη διαβήτη που δεν έχει ρυθμιστεί, οι έγκυες γυναίκες λόγων υψηλών επιπέδων ορμονών, γυναίκες σε εμμηνόπαυση καθώς και άτομα με μειωμένη άμυνα του οργανισμού όπως καρκινοπαθείς ή φορείς του ιού HΙV.  Τέλος, πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως ένας ακόμη παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη μυκητιάσεων είναι το χρόνιο στρες το οποίο εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού και συγκεκριμένη της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Συμπτώματα μυκητιάσεωνΜερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα μυκητιάσεων είναι η ερυθρότητα, η ξηρότητα και ο ερεθισμός (κάψιμο και  έντονος κνησμός) της περιοχής των γεννητικών οργάνων. Αυξημένες  εκκρίσεις παχύρευστου υγρού με έντονη οσμή. Ένα ακόμη σύμπτωμα είναι ο πόνος κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής ή κατά τη διάρκεια ούρησης.


Θεραπεία


Η θεραπεία των μυκητιάσεων γίνεται κυρίως με τη χορήγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων είτε με τη χρήση υπόθετων και αλοιφών, είτε με τη χορήγηση αντιβιοτικών δισκίων από το στόμα. Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να συνοδεύεται με το τακτικό πλύσιμο των εξωτερικών γεννητικών οργάνων.


Ωστόσο η θεραπεία αυτή εστιάζει κυρίως στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και όχι στα αίτια εμφάνισης των μυκητιάσεων. Ο βιοσυντονισμός ως διαγνωστική και θεραπευτική μέθοδος έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει τα είδη μυκήτων που υπάρχουν στον οργανισμό, τα οποία εκπέμπουν σε μη φυσιολογικές συχνότητες. Τα θεραπευτικά προγράμματα των συσκευών βιοσυντονιστικής θεραπείας συντονίζονται στη συχνότητα της διαταραχής και επιτυγχάνεται ενεργειακή εξισορρόπηση του οργανισμού, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η μυκητίαση.


Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή του βιοσυντονισμού για την αντιμετώπιση των μυκητιάσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας στο 698 00 59799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com.


Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!


Αν επίθυμείτε να δείτε τις συσκευές biomedis και να παραγγείλετε κάποιο από τα προϊόντα της, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.biomedisproducts.com


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια