Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Parkinson: πότε και σε ποιους εμφανίζεται;


Τι είναι η νόσος του Parkinson;
Η νόσος του Parkinson είναι μια προοδευτικά εξελισσόμενη, εκφυλιστική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος). Εξαιτίας της νόσου του Parkinson τα κύτταρα του εγκεφάλου χάνουν προοδευτικά την λειτουργικότητά τους με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργική κινητικότητα του ατόμου.

Πότε και σε ποιους εμφανίζεται η νόσος του Parkinson;
Συνήθως η νόσος του Parkinson εμφανίζεται σε ασθενείς άνω των 60 ετών. Πιο σπάνια, η ασθένεια μπορεί να εκδηλωθεί πριν το 50 έτος ηλικίας. Ακόμη λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστεί η νόσος του Parkinsonστα σε παιδιά, κάτι που συμβαίνει όταν τα νευρικά κύτταρα δεν είναι τόσο ευαίσθητα στη ντοπαμίνη.


Ποιοι είναι οι παράγοντες που πυροδοτούν την εμφάνιση της ασθένειας;
Η ασθένεια εμφανίζεται όταν τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για την σύνθεση της ντοπαμίνης, της ουσίας που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της μυϊκής κίνησης, σταδιακά καταστρέφονται. Η απουσία της ντοπαμίνης έχει ως αποτέλεσμα τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου να αδυνατούν να στείλουν φυσιολογικά μηνύματα στο υπόλοιπο σώμα και έτσι να χάνεται η σωστή μυϊκή λειτουργία. Η βλάβη αυτή χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου. 

Για την κλασσική Ιατρική το αίτιο που προκαλεί αυτή την καταστροφή δεν είναι γνωστό. Αντιθέτως, ο βιοσυντονισμός και η εταιρεία Biomedis είναι σε θέση να εντοπίσουν με ακρίβεια τα αίτια της πάθησης. Ο ιατρός - θεραπευτής σας θα σας κάνει την απαραίτητη εξέταση με τη βοήθεια κάποιας διαγνωστικής συσκευής, όπως για παράδειγμα το Biomedis Scanner, και αφού βρεθούν με ακρίβεια τα αίτια της ασθένειας, θα μπορέσει να δοθεί και η κατάλληλη θεραπεία!


Σε επόμενο άρθρο μας θα ασχοληθούμε με τα συμπτώματα, την διάγνωση, τις επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν και φυσικά με την αντιμετώπιση της νόσου του Parkinson! 

Μείνετε συντονισμένοι!!

Για οποιαδήποτε απορία πάνω σε αυτό αλλά και σε άλλα θέματα υγείας περιμένουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Biomedis GrTeam

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail: biomedisteam@gmail.com
τηλ.:+30 698 0059 799.

Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια