Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Κύστη κόκκυγος: συμπτώματα και αντιμετωπίση!Όλοι μπορεί να νιώσουν μία κοκκυγοδυνία δηλαδή έναν πόνο στο τελευταίο σημείο της σπονδυλικής στήλης που είναι ευρέως γνωστό ως ''ουρίτσα''. Η κοκκυγοδυνία μπορεί να οφείλεται σε ένα απότομο χτύπημα, σε κάποιον τραυματισμό, σε τοκετό ή στην κύστη κόκκυγος.
Η κύστη κόκκυγος, που ονομάζεται και τριχοφωλαιακό συρίγγιο, είναι μία χρόνια φλεγμονή η οποία εμφανίζεται κατά μήκος του τελευταίου άκρου της σπονδυλικής στήλης κοντά στη σχισμή των γλουτών.
Πού οφείλεται η εμφάνισή της;

Η κύστη κόκκυγος ενδέχεται να οφείλεται σε κύστη που σχηματίσθηκε κατά την εμβρυική ζωή, όμως, πιθανότερο είναι μία σειρά παραγόντων όπως τριβή, τριχοφυΐα, ορμόνες, καθιστική ζωή, παχυσαρκία να οδηγεί στην εμφάνιση της φλεγμονής. 

Ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κύστη κόκκυγος; 

Επειδή, όπως αναφέραμε, η κύστη κόκκυγος μπορεί να οφείλεται στις ορμόνες ή στην τριχοφυΐα έχει παρατηρηθεί πως περισσότερο κινδυνεύουν οι νέοι άνδρες (18-30 ετών) κυρίως σε περίπτωση που συνυπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες (έντονη τριχοφυΐα, παχυσαρκία, καθιστική ζωή).

Ποια είναι τα συμπτώματα της;

1- μικρή διόγκωση της περιοχής
2- ενόχληση στη μέση
3- δημιουργία αποστήματος
4- εκροή (δύσοσμου) υγρού με πύον ή αίμα από το απόστημα
5- πυρετός, αίσθημα κακουχίας


Τι πρέπει να κάνω αν καταλάβω ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή;

Να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ο οποίος μπορεί να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σας προτείνει διάφορες λύσεις.

Παράλληλα μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον γιατρό - θεραπευτή του βιοσυντονισμού ο οποίος με τις κατάλληλες συσκευές θα βρει τα αίτια της δημιουργίας της κύστης και με βάση αυτά τα δεδομένα θα μπορέσει να προχωρήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Biomedis GrTeam
Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799


ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια