Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Διεθνής ημέρα για τον τερματισμό του Μαιευτικού Συριγγίου!Τα μαιευτικά συρίγγια είναι τραυματισμοί στον κόλπο και προκαλούνται κυρίως από παρατεταμένο ή δύσκολο τοκετό. Προκαλούν ακράτεια και οι γυναίκες συχνά δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις εξουθενωτικές σωματικές επιπτώσεις, αλλά επίσης τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη ντροπή που νιώθουν. 


Το μαιευτικό συρίγγιο είναι ίσως ένα από τα πιο αποτελεσματικά παραδείγματα άνισης πρόσβασης στη φροντίδα της μητέρας και της υγείας και, μέχρι πρόσφατα, ένα από τα πιο κρυφά φαινόμενα. 
Υπολογίζεται ότι το 65% των γυναικών που πάσχουν από το μαιευτικό συρίγγιο, το αναπτύσσουν στην εφηβική ηλικία και έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά σοβαρά σωματικά και κοινωνικά προβλήματα!

Το μαιευτικό συρίγγιο που είναι πολύ σπάνιο στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι το αποτέλεσμα ενός δύσκολου και κοπιώδους τοκετού που διαρκεί πολύ. 
Δημιουργείται συρίγγιο μεταξύ των γεννητικών οργάνων και της ουροδόχου κύστης ή με το έντερο. Συχνά συνυπάρχουν και νευρολογικά προβλήματα. 
Συνήθως το μαιευτικό συρίγγιο συμβαίνει στις έφηβες που τεκνοποιούν και το ποσοστό θανάτου των παιδιών κατά τη γέννηση είναι πολύ μεγάλο.
Οι έφηβες που εγκυμονούν και υποβάλλονται σε έκτρωση κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες κινδυνεύουν περισσότερο από ότι οι ενήλικες γυναίκες από επιπλοκές. Οι εκτρώσεις που διενεργούνται κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες ανέρχονται στο 14% του συνόλου όλων των εκτρώσεων που διενεργούνται κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο παγκοσμίως 2,5 εκατομμύρια έφηβες υποβάλλονται σε μη ασφαλή έκτρωση.Ωστόσο, τα περισσότερα συρίγγια μπορούν να θεραπευτούν και οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση συνήθως καταφέρνουν να επανέλθουν στη φυσιολογική τους ζωή και να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο.


Γενικά αποδεκτές εκτιμήσεις δείχνουν ότι 2-3.500.000 γυναίκες ζουν με το μαιευτικό συρίγγιο στον αναπτυσσόμενο κόσμο και μεταξύ 50.000 και 100.000 νέες περιπτώσεις εμφανίζονται κάθε χρόνο.


Η εκστρατεία για τον τερματισμό του συριγγίου, που ξεκίνησε από την UNFPA και τους συνεργάτες το 2003 είναι πλέον παρούσα σε 50 χώρες σε ολόκληρη την Αφρική, την Ασία και την Αραβική περιοχή.

Στο ψήφισμα της με αριθμό A/RES/67/147, η Γενική Συνέλευση καλεί τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει τη Διεθνή Ημέρα για την αυξήσει σημαντικά την ευαισθητοποίηση και να ενταθούν οι ενέργειες για τον τερματισμό του μαιευτικού συριγγίου."Το μαιευτικό συρίγγιο μπορεί να προληφθεί πλήρως, όταν όλες οι γυναίκες και τα κορίτσια έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, πλήρεις υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας [...] Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την εξάλειψη αυτής της παγκόσμιας κοινωνικής αδικίας."
Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon

Πηγή: active-reflection.blogspot.gr

Ευχόμαστε να έρθει σύντομα η μέρα που όλες οι γυναίκες στον πλανήτη θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας!Biomedis GrTeam


Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799

ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια