Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Νόσος του Crohn: τι είναι και πού οφείλεται;


Η νόσος του Crohn πήρε το όνομά της από τον Αμερικανό επιστήμονα που περιέγραψε πρώτος την πάθηση αυτή το 1932. 

Η νόσος του Crohn είναι ένα χρόνιο, φλεγμονώδες νόσημα που μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε τμήμα του πεπτικού σωλήνα. Συνήθως εντοπίζεται στο χαμηλότερο κομμάτι του λεπτού εντέρου που ονομάζεται ειλεός, όμως δεν είναι απίθανο να εμφανιστεί και σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα κατά μήκος του πεπτικού σωλήνα, από το στόμα έως και τον πρωκτό. Που οφείλεται η νόσος;

Η κλασσική Ιατρική δεν έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες οι οποίες συμφωνούν στον αυτοάνοσο μηχανισμό πρόκλησης του νοσήματος, ωστόσο τα αίτια είναι ακόμη άγνωστα. Σύμφωνα με την πιο δημοφιλή θεωρία η νόσος προκύπτει εξαιτίας της αντίδρασης του οργανισμού σε κάποιο μικροοργανισμό (σε κάποιο βακτήριο ή ιό).

Ποιοι παράγοντες επιβαρύνουν την υγεία μας;

Μπορεί η νόσος του Crohn να προκαλείται από έναν αυτοάνοσο μηχανισμό ωστόσο υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θεωρούνται επιβαρυντικοί. Μερικοί είναι:
  • η κληρονομικότητα
  • το κάπνισμα
  • οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (χρήση φαρμάκων, αντισυλληπτικών κ.α)
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι η νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, όμως συνηθέστερη είναι η περίοδος μεταξύ 15 και 35 ετών.

Τέλος, έχει παρατηρηθεί ότι η νόσος του Crohn είναι πιο συχνή στους λευκούς πληθυσμούς και μάλιστα στους Ευρωπαίους.
Τα ποσοστά της νόσου του Crohn είναι αυξημένα στις αναπτυγμένες χώρες, στα αστικά κέντρα και στο βόρειο κλίμα. Στο επόμενο άρθρο μας θα ασχοληθούμε με τα συμπτώματα, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου.

Η Biomedis GrTeam είναι κοντά σας σε κάθε πρόβλημα υγείας.

Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα!

 Biomedis GrTeam


Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799
ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια