Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Αυτοάνοσα νοσήματα: ποιους ''χτυπούν'';


Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι πολλά και τα περισσότερα είναι σπάνια. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να προσβληθεί από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη αντιμετωπίζουν κάποια αυτοάνοση ασθένεια. 

Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει για το θέμα αυτό, φαίνεται ότι οι αυτοάνοσες ασθένειες προσβάλλουν σε μεγαλύτερα ποσοστά γυναίκες και μάλιστα γυναίκες της παραγωγικής ηλικίας (δηλαδή γυναίκες που μπορούν να εργαστούν και να κάνουν παιδιά).

Ένα ακόμη στοιχείο που διαθέτουμε σε σχέση με το ποιους προσβάλλουν τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις η γεωγραφική θέση και η καταγωγή των πληθυσμών διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στην εμφάνιση συγκεκριμένων νοσημάτων. 
Σας παρουσιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ασθενειών που σχετίζονται με συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές και φυλές! 


  • Ο "Λύκος" είναι μία ασθένεια που εμφανίζεται πιο σπάνια στις γυναίκες της καυκάσιας φυλής σε σχέση με τις γυναίκες αφρικανικής ή ισπανικής καταγωγής μεταξύ των οποίων τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα. 
  • Η Ρευματοειδής αρθρίτιδα και το Σκληρόδερμα προσβάλλουν σε μεγαλύτερο ποσοστό κάποιες κοινότητες ιθαγενών κατοίκων της Αμερικής σε σχέση με τον υπόλοιπο αμερικάνικο πληθυσμό.
  • Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας εμφανίζεται σε μεγαλύτερα ποσοστά σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τον Ισημερινό. όπως φαίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό έχουν χαμηλό κίνδυνο προσβολής από την ασθένεια.


 Όπως παρατηρούμε οι αυτοάνοσες ασθένειες πέρα από τους πάσχοντες και τις οικογένειες των πασχόντων μπορούν να επηρεάσουν και μία κοινωνία ολόκληρη!

Στο επόμενο άρθρο μας θα ασχοληθούμε με τη διάγνωση των αυτοάνοσων ασθενειών. Και μην ξεχνάτε!!! Ο Βιοσυντονισμός και η εταιρεία Biomedis βρίσκονται πάντα δίπλα σας, σε ό,τι κι αν χρειαστείτε!!

Καλέστε μας τώρα στο τηλέφωνο +30 698 0059 799 !

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail: biomedisteam@gmail.com


Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια