Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ. ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ. 

Τα αυτοάνοσα νοσήματα τείνουν να αναδειχθούν σε άλλη μία μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας μας, λόγω κυρίως του τρόπου ζωής μας.


Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι αρρώστειες που συμβαίνουν όταν ο οργανισμός μας επιτίθεται στον ίδιο του τον εαυτό, καταστρέφοντας τα ίδια του τα κύτταρα. Είναι σχετικά συχνά νοσήματα στον δυτικό κόσμο, αφού περίπου το 20% του πληθυσμού των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάσχει από αυτά, ενώ αποτελούν τα συχνότερα απαντώμενα χρόνια νοσήματα και είναι χαρακτηριστικό το ότι είναι συχνότερα και από αυτά ακόμη τα καρδιακά νοσήματα και τον καρκίνο.

Τέτοια νοσήματα "αυτοάνοσα" είναι και τα παρακάτω:

- Σκλήρυνση κατά πλάκας
- Διαβήτης
- Ρευματοειδής αρθρίτιδα
- Θυρεοειδίτιδα Hashimoto
- Ψωρίαση
- Ελκώδης κολίτιδα
- Νόσος του Crohn
- Ερυθηματώδης λύκος

Τα αυτοάνοσα νοσήματα αυξάνονται δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια και είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για την υγεία, αφού η χρονιότητα, η ειδική ιατρική και φαρμακευτική αγωγή, καθώς και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες, όπως οι παρεπόμενες αναπηρίες, καταδυναστεύουν τις ζωές των πασχόντων. Κατά "παράδοξο" τρόπο, η κύρια αιτία των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η αύξηση του βιοτικού μας επιπέδου, γεγονός που αποτελεί και το σκληρό τίμημα που πληρώνουμε για έναν τρόπο ζωής που συνεχώς απομακρύνεται από το φυσιολογικό.

    Η βασική διαταραχή που θα οδηγήσει τελικά σε ένα αυτοάνοσο νόσημα συμβαίνει, όπως και για πολλά άλλα, σε κυτταρικό επίπεδο. Συγκεκριμένα το κλειδί βρίσκεται στην ευρεία αλλαγή του τρόπου ζωής και των συνηθειών μας τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικότερα στις τροφές και τις ουσίες που προσλαμβάνουμε, οι οποίες έχουν παρεκκλίνει, πλέον κατά πολύ, από αυτά που ορίζει η φύση.

 Η μαζικοποιημένη παραγωγή των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (συμπεριλαμβανομένης της γενετικής τροποποίησης-μετάλλαξης), η χρήση λιπασμάτων, η μόλυνση του περιβάλλοντος κ.α. είναι μερικές από τις αιτίες που ξεκινάει το κακό. Για παράδειγμα, τα λιπάσματα, που χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό του εδάφους, δεν μπορούν να αποδώσουν τα 92 στοιχεία που υπάρχουν στη φύση, δεδομένου ότι οι συμβατικές καλλιέργειες εμπλουτίζουν το χώμα με τα τρία βασικά, για την ανάπτυξη των φυτών, συστατικά, δηλαδή το άζωτο, το κάλιο και τον φωσφόρο, ενώ ακόμη και οι καλύτερες βιολογικές καλλιέργειες έχουν την δυνατότητα να εμπλουτίζουν το χώμα με μόλις το πολύ δεκαέξι. Έτσι, λόγω του προφανούς αυτού ελλείμματος που προκύπτει στη διατροφή μας, το αποτέλεσμα είναι τα κύτταρά μας να μην προσλαμβάνουν τα στοιχεία, που χρειάζονται για να λειτουργήσουν και σιγά-σιγά, αλλά σταθερά, δημιουργούνται ελλείψεις σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο, με τελικό αποτέλεσμα συστατικά που θα έπρεπε να βρίσκονται μέσα στα κύτταρα πλέον να απουσιάζουν.

Η κατάσταση αυτή επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με τις τοξικές ουσίες που αθέλητα και αναπόφευκτα καθημερινώς προσλαμβάνουμε, όπως βαρέα μέταλλα, βιομηχανικά χημικά, φάρμακα και άλλες ενώσεις ξένες προς τη ζωή, που τελικά εισέρχονται σε κάθε κύτταρό μας. Έτσι η γενική κατάσταση των κυττάρων μας απομακρύνεται σταθερά από την πρότερη φυσιολογική, αφού συστατικά που θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί απουσιάζουν και άλλα ξένα προς τη ζωή, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, είναι παρόντα.

Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν το αδιαφιλονίκητο γεγονός, ότι η αλλαγή της βιοχημικής σύστασης του εσωτερικού των κυττάρων συνοδεύεται με αλλαγή της μεμβράνης και της ευρύτερης δομής του κυττάρου, με αποτέλεσμα το σώμα πλέον να μην αναγνωρίζει αυτά τα ίδια τα κύτταρα ως δικά του και να τους επιτίθεται! Στην συνέχεια, ανάλογα με την κληρονομικότητα, το περιβάλλον και τις διατροφικές συνήθειες τα κύτταρα που απομακρύνονται περισσότερο από το φυσιολογικό είναι και τα πρώτα που δέχονται την επίθεση...

Με όλα όσα εκθέσαμε γίνεται αντιληπτό ότι η βιοχημική αλλοίωση και το "στρες" που συνοδεύει το σύγχρονο περιβάλλον είναι οι βασικοί υπαίτιοι πίσω από την έκρηξη των αυτοάνοσων νοσημάτων και η σταδιακή αποκατάσταση αυτών των παραγόντων μπορεί να οδηγήσει, τουλάχιστον, σε μια σταθερή βελτίωση της εικόνας, αντί μιας σταθερής επιδείνωσης. Πολύ σημαντικός αρωγός σε αυτό θα μπορούσε να είναι η, με γνώση και περίσκεψη, τροποποίηση των συνηθειών μας, κυρίως όσον αφορά την διατροφή μας, για τον εμπλουτισμό της με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και την αποφυγή των όποιων τοξικών στοιχείων παρεισφρύουν σε αυτήν.

Χρήσιμος επίσης, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την θεραπεία μπορεί να είναι και η μέθοδος του βιοσυντονισμού, λόγω της παρέμβασής του σε ενεργειακό - κυτταρικό επίπεδο, με τα ειδικά προγράμματα που διαθέτει, όπως τα "αποτοξίνωσης" και "αντιστρές", ή ακόμη περισσότερο με την χρήση των ειδικών, για κάθε ένα χωριστά από αυτά τα νοσήματα, προγραμμάτων.Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και οποιαδήποτε απορία μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας: στο +30.6932 256 284 και στο viosyn.gr@gmail.com 


ή για απευθείας ενημέρωση από την εταιρεία Biomedis και αγορά οποιασδήποτε συσκευής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας e-shop Biomedis

 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια