Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ακμή : τι είναι και πώς θα την καταπολεμήσουμε;


Η ακμή είναι μία πάθηση του δέρματος και ειδικότερα είναι μία πάθηση των σμηγματογόνων αδένων. Οι σμηγματογόνοι αδένες αφθονούν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπως για παράδειγμα στο πρόσωπο, στην πλάτη, στους ώμους και στο στήθος. Έτσι ακριβώς εξηγείται γιατί τα κυριότερα συμπτώματα της ακμής εμφανίζονται στις περιοχές αυτές.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ακμής;


Τα συνηθέστερα συμπτώματα της ακμής είναι τα εξανθήματα και τα σπυράκια που περιέχουν σμήγμα (πύον). Τα σπυράκια αυτά, μάλιστα, οδηγούν σε κόκκινα σημάδια και κάποιες φορές σε ουλές.Πότε εμφανίζεται η ακμή;


Η ακμή είναι μία δερματολογική πάθηση της ''νεότητας''. Εμφανίζεται συνήθως στην εφηβική ηλικία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να εμφανιστεί και στην ενήλικη ζωή.

Ποια είναι τα είδη της ακμής;


Η βασικότερη μορφή ακμής όπως είδαμε είναι η ακμή που εμφανίζεται στην εφηβική ηλικία (ή σε νεαρούς ενήλικες).
Ωστόσο υπάρχουν ασθενείς που παρουσιάζουν διαφορετικούς τύπους ακμής που οφείλονται σε διαφορετικές αιτίες. Άλλα είδη ακμής είναι:
 1. Ακμή των νεογνών: Εμφανίζεται κυρίως στα νεογέννητα αγόρια με τη μορφή εξανθημάτων που υποχωρούν μέσα σε διάστημα 5-6 μηνών.
 2. Επαγγελματική ακμή: Εντοπίζεται στους μηρούς και στα χέρια ενηλίκων που έρχονται σε επαφή με ορυκτέλαια.
 3. Ιατροφαρμακευτική ακμή και ακμή των καλλυντικών: Εκδηλώνεται μετά από χρήση φαρμάκων ή από χρήση λιπαρών καλλυντικών. Ποια είναι τα αίτια της ακμής;


Η ακμή είναι μία πάθηση που θεωρείται κληρονομική. Η κληρονομικότητα ωστόσο δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει στην εκδήλωση της ασθένειας αυτής. Άλλοι παράγοντες οι οποίοι συνδέονται με την ακμή είναι: 
 • ορμονικές διαταραχές
 • άγχος
 • λοιμώξεις του δέρματος (π.χ. βακτηριακές)
 • συσσώρευση νεκρών κυττάρων στο δέρμα
 • χρήση φαρμάκων, αναβολικών, ναρκωτικών
 • χρήση λιπαρών καλλυντικών 
 • διατροφή
 • αλλεργίες

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ακμή στο σπίτι;


Υπάρχουν κάποιες πρακτικές συμβουλές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στην ακμή. 
 • Οδοντόκρεμα: Εφαρμόζουμε τοπικά λίγη οδοντόκρεμα η οποία αφυδατώνει το σπυράκι και βοηθάει στην εξάλειψή του.
 • Λεμόνι: Για μερικά δευτερόλεπτα εφαρμόζουμε τοπικά στην περιοχή που έχει πρόβλημα μία φέτα λεμόνι. Το λεμόνι με τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής. Στη συνέχεια ξεπλένουμε πολύ καλά, με άφθονο νερό και σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα. Τέλος, εφαρμόζουμε αντηλιακό προκειμένου να αποφύγουμε πανάδες και αποχρωματισμούς.
 • Σόδα: Φτιάχνουμε μία πάστα σόδας (ένα κουταλάκι σόδα - ένα κουταλάκι νερό) κι εφαρμόζουμε τοπικά με μία μπατονέτα. Αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλένουμε με άφθονο δροσερό νερό.
 • Σκόρδο: Τρίβουμε λίγο σκόρδο στο πρόσωπό μας ή λιώνουμε 2 σκελίδες σκόρδου και απλώνουμε τον χυμό τους με λίγο βαμβάκι πάνω στο σπυράκι. Οι αντιβιοτικές ιδιότητες του σκόρδου βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής.
 • Ντομάτα: Η ντομάτα αποτελεί το αποτελεσματικότερο φυσικό προϊόν ενάντια στην ακμή και στη λιπαρότητα του δέρματος.
 • Μπανάνα: Κάνουμε απαλό μασάζ στο πρόσωπο με μία φλούδα μπανάνας και αντιμετωπίζουμε την ακμή!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • Δεν ενδείκνυται η έκθεσή μας στον ήλιο όταν έχουμε ακμή. Ο ήλιος διεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα πιο λιπαρό.
 • Η ακμή δεν είναι μία μεταδοτική δερματοπάθεια. Μεταδοτική μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση που υπάρχει μία μόλυνση π.χ. από σταφυλόκοκκο.
 • Οι λιπαρές τροφές, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, δεν επιδεινώνουν την ακμή. Αντιθέτως η απότομη αύξηση του σωματικού βάρους συνδέεται με την επιδείνωση της ακμής.


Ακμή και βιοσυντονισμός


Φυσικά δεν ξεχνάμε τον βιοσυντονισμό!! Ο βιοσυντονισμός πετυχαίνει με τα complex που διαθέτει να σας δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα. Χρησιμοποιούμε τον βιοσυντονισμό και τρεφόμαστε υγιεινά προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα! Για το δέρμα και την ακμή συγκεκριμένα χρησιμοποιούμε το complex '' ΑΚΜΗ '' διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών. 


Ακμή
1- Πυώδης ακμή
2- Ακμή Vulgaris
3- Ακμή
...
7- Δέρμα κεφαλής
8- Λιπαρό δέρμα
...
12- Ορμονική ισορροπία
...
15- Αποτοξίνωση


Biomedis GrTeam

Για οποιαδήποτε απορία 

Τηλεφωνήστε μας τώρα στο +30 698 0059 799
ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια