Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Ψωρίαση: Ένας πλήρης οδηγός (συνέχεια).


Η ψωρίαση, όπως είδαμε και στο άρθρο ''Ψωρίαση: Ένας πλήρης οδηγός'' είναι μία ασθένεια πολυπαραγοντική και πολυπρόσωπη. 

Την ονομάζουμε πολυπαραγοντική γιατί οφείλεται σε ένα σύνολο παραγόντων (γονιδιακών, ορμονικών, ψυχολογικών κτλ) και πολυπρόσωπη γιατί εμφανίζεται με διάφορες μορφές. 
Ας δούμε τους έξι (!) διαφορετικούς τύπους της ψωρίασης: 

 1. Κατά πλάκες:
  Η ψωρίαση κατά πλάκες είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ψωρίασης και πλήττει τους περισσότερους ασθενείς. Πώς μοιάζει η κατά πλάκες ψωρίαση; Την αναγνωρίζουμε από τις ερυθηματώδεις πλάκες με διάμετρο 
  λίγων εκατοστών. Το σχήμα των πλακών είναι είτε οβάλ είτε ακανόνιστο και καλύπτονται από αργυρόχροα λέπια. Πού μπορεί να εντοπιστεί; Σε όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο. Συνήθως εντοπίζονται στους αγκώνες, στα γόνατα, στο τριχωτό της κεφαλής.
 2. Δερματικών πτυχών – ανάστροφη ψωρίαση: Μοιάζει με ξηρές ερυθηματώδεις πλάκες με σαφή όρια και με γυαλιστερή επιφάνεια. Εμφανίζεται στις δερματικές πτυχές, όπως αυτές ανάμεσα στους γλουτούς, τις μασχάλες, τον ομφαλό, την περιοχή του στήθους. Επηρεάζει κυρίως τους παχύσαρκους και τους ηλικιωμένους.
 3. Ερυθροδερμική:
  Είναι η πιο σπάνια μορφή της ψωρίασης Πρόκειται για καθολικό ερύθημα με ποικίλου βαθμού απολέπιση. Πλήττει ολόκληρο το σώμα και συνοδεύεται από πόνο και κνησμό.
 4. Σταγονοειδής: Την αναγνωρίζουμε από τα μικρά σημαδάκια σαν σταγόνες, διαμέτρου 2-10 χιλιοστών. Συνδέεται με τη στρεπτοκοκκική λοίμωξη.
 5. Φλυκταινώδης:
  Όπως φαίνεται και από την ονομασία του τύπου αυτού της ψωρίασης πρόκειται για φλύκταινες δηλαδή για φουσκάλες με πύον. Εμφανίζεται συνήθως στις παλάμες και στα πέλματα. Σπάνια, οι βλάβες πλήττουν μεγάλη περιοχή του σώματος. Αυτή η μορφή ψωρίασης θα μπορούσε να αποδειχτεί επικίνδυνη για την ζωή του ασθενούς.
 6. Ψωριασική αρθρίτιδα: Εντοπίζεται σε αρθρώσεις των δαχτύλων, των χεριών, των ποδιών και συνοδεύεται από χαρακτηριστική παραμόρφωση. Πλήττει ένα μικρό ποσοστό ασθενών της τάξεως του 5% περίπου. Ουσιαστικά πρόκειται για συνδυασμό ψωρίασης και αρθροπάθειας.

Πώς αντιμετωπίζεται η ψωρίαση; Για την ψωρίαση κατά πλάκας, μετά από μελέτες, έχουν δημιουργηθεί βιολογικά φάρμακα τα οποία είναι επιλεκτικά στην δράση τους και δεν προκαλούν τοξικότητα σε ζωτικά όργανα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες φαρμακευτικές αγωγές, τα φάρμακα δεν οδηγούν σε εξάλειψη των παραγόντων που προκαλούν την ψωρίαση, αλλά σε μείωση των συμπτωμάτων.


Αντιθέτως, ο βιοσυντονισμός εντοπίζει πρώτα τα αίτια της ασθένειας και στη συνέχεια στρέφεται επιλεκτικά ενάντια σε αυτά. Εξαλείφοντας τους παθογόνους μικροοργανισμούς  και τις τοξίνες που προκάλεσαν την ψωρίαση εξαλείφει και την ίδια την ασθένεια με τα συμπτώματά της!


Η διατροφή παίζει, επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο . Η διατροφή μας, είναι απαραίτητο, να είναι πλούσια σε λιπαρά αρωματικά οξέα  και φυτικές ίνες. Για την αποβολή των τοξινών  είναι πολύ σημαντικές τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3 και σε φυτικές πρωτεΐνες.

Τρόφιμα όπως τα παρακάτω καλό θα ήταν να αποφεύγονται:
 • λευκά σιτηρά
 • κόκκινο κρέας
 • γαλακτοκομικά προϊόντα
 • πουλερικά
 • λιπαρά προϊόντα
 • γλυκά και γενικά τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη
 • οινοπνευματώδη
 • καφές

Πότε εμφανίζεται η ψωρίαση;  Συνήθως εμφανίζεται σε ηλικίες μεταξύ των 10-40 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες ηλικίες. Οι βλάβες μπορεί να επιμείνουν επί μήνες ή ακόμη κι επί έτη.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα ο βιοσυντονισμός εντοπίζει πρώτα τα αίτια της ασθένειας και στη συνέχεια στρέφεται επιλεκτικά ενάντια σε αυτά. Εξαλείφοντας τους παθογόνους μικροοργανισμούς
και τις τοξίνες που προκάλεσαν την ψωρίαση εξαλείφει και την ίδια την ασθένεια με τα συμπτώματά της. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν ειδικά μελετημένα complex και προγράμματα δερματολογίας.


Δερματολογία: 

9-δερματικά προβλήματα
20-ψωρίαση
21-ψωρίαση δευτερογενής
22-Ψωριασική βλάβη
...
33-τόνωση της επιδερμίδας
40-κνησμός
47-ερύθημα.

Biomedis GrTeamΓια περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail: biomedisteam@gmail.com
τηλ.:+30 698 0059 799.
Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια