Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Πράσινο τσάι και υγεία!


Νέα επιστημονική έρευνα που εκπονήθηκε από Ιάπωνες ερευνητές επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τα σημαντικά οφέλη που έχει το πράσινο τσάι για την υγεία.
Οι ερευνητές μελέτησαν δείγμα 90.914 ανθρώπων ηλικίας 40 έως 69 ετών για διάστημα τεσσάρων ετών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και πώς επηρεάζει το γευστικό αφέψημα τους δείκτες θνησιμότητας ανεξαρτήτως αιτίας.Αναζητήθηκαν πιθανές συσχετίσεις κυρίως ανάμεσα στην κατανάλωση τσαγιού και τους δείκτες θνησιμότητας λόγω καρκίνου, καρδιοπάθειας, εγκεφαλοαγγειακού επεισοδίου και αναπνευστικών νοσημάτων, καθώς αποτελούν βασικές αιτίες θανάτου.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών, μόλις ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου, ωστόσο ο κίνδυνος μειώνεται σταθερά όσο αυξάνεται η ημερήσια κατανάλωση τσαγιού.
Οι γυναίκες που έπιναν ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα φάνηκε να διατρέχουν 10% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 17% για τις γυναίκες που έπιναν 5 ή και περισσότερα φλιτζάνια ημερησίως. Παρόμοιες τάσεις παρατηρήθηκαν και στον αντρικό πληθυσμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Annals of Epidemiology.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πράσινο τσάι φάνηκε να έχει σημαντική προστατευτική δράση ενάντια στις τρεις βασικότερες αιτίες θνησιμότητας, δηλαδή την καρδιοπάθεια, το εγκεφαλικό και τα αναπνευστικά νοσήματα.
Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού προέρχονται κυρίως από την αντιοξειδωτική του δράση και συγκεκριμένα τις πολυφαινόλες που παρέχει, ουσίες που συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του ποσοστού λίπους στο σώμα.

Πηγή: onmed Και μην ξεχνάτε!!! 
Ο βιοσυντονισμός σας παρέχει όσο το δυνατόν πιο ποιοτική ζωή! 
Ο βιοσυντονισμός σας προστατεύει, σας φροντίζει και σας θεραπεύει!


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας 

ή επικοινωνήστε μαζί μας:

e-mail: biomedisteam@gmail.com

τηλ.:+30 698 0059 799.


Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα της εταιρείας Biomedis μας εδώ

και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια