Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα;

Το ανοσοποιητικό μας δίνει καθημερινά μάχες για την προστασία του οργανισμού μας!

   Η λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος είναι μια διαδικασία αρκετά περίπλοκη. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται καταμερισμός των εργασιών των κυττάρων του ανοσοποιητικού προκαλεί εντύπωση. Κάθε κύτταρο έχει διαφορετική αρμοδιότητα και διαδραματίζει συγκεκριμένο ρόλο στην αντιμετώπιση των ασθενειών.
Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού-
οι στρατιώτες του οργανισμού μας!
 
Υπάρχουν δύο πολύ βασικές ομάδες κυττάρων από τις οποίες αποτελείται το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Στην πρώτη ομάδα, αυτή των λεμφοκυττάρων, ανήκουν τα Β-λεμφοκύτταρα και τα Τ-λεμφοκύτταρα. Πέρα από την ύπαρξη των Β-λεμφοκυττάρων και των Τ-λεμφοκυττάρων, στην κατηγορία αυτή ανήκουν και και τα μεγάλα κοκκιώδη κύτταρα. Τα τελευταία ονομάζονται και φυσικά φονικά κύτταρα (NK-Natural Killer cells). Στη δεύτερη ομάδα, αυτή των κυττάρων της μυελικής σειράς ανήκουν τα μονοκύτταρα - μακροφάγα, τα δενδριτικά κύτταρα, τα ουδετερόφιλα, τα ηωσινόφιλα και τα βασεόφιλα.

Πώς όμως λειτουργούν τα λεμφοκύτταρα;

   Τα λεμφοκύτταρα παράγονται στον μυελό των οστών. Μετά την παραγωγή τους μπορεί να ακολουθήσουν δύο πορείες. Είτε μπορούν να ωριμάσουν, παραμένοντας στον μυελό των οστών και να σχηματίσουν έτσι τα Β-λεμφοκύτταρα, είτε μπορούν να κατευθυνθούν στον θύμο αδένα και αφού ωριμάσουν, να σχηματίσουν τα Τ-λεμφοκύτταρα.
   Όπως διαφέρει η πορεία τους, έτσι διαφέρει και η λειτουργία τους. Τα Β-λεμφοκύτταρα επιτίθενται στα παθογόνα μικρόβια. Η επίθεση αυτή επιτυγχάνεται με την εξής μέθοδο: προηγείται η αναγνώριση των ξένων - παθογόνων μικροοργανισμών που ονομάζονται και αντιγόνα. Ακολουθεί η παραγωγή και η έκκριση των αντισωμάτων.
  Τα Τ-λεμφοκύτταρα μπορεί να είναι βοηθητικά ή κυτταροτοξικά. Τα Τ-βοηθητικά διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού εκκρίνοντας κυτοκίνες, ενεργοποιούν και άλλα κύτταρα που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του μολυσμένου κυττάρου.
Τα κυτταροτοξικά Τ-λεμφοκύτταρα παράγουν ένζυμα τα οποία συντελούν στην καταστροφή των παθογόνων κυττάρων.
Τα λεμφοκύτταρα.     Με λίγα λόγια, όπως μπορείτε να καταλάβετε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα δίνει καθημερινά είτε μικρές είτε μεγαλύτερες μάχες προκειμένου να μας προστατεύσει. Το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια ώστε να συντελεστούν όλες αυτές οι διαδικασίες. Για τον λόγο αυτό, ενισχύουμε τον οργανισμό μας με τα προγράμματα του βιοσυντονισμού. Ο βιοσυντονισμός σας παρέχει δεκάδες προγράμματα για ενίσχυση, σταθεροποίηση και προστασία του οργανισμού. Φυσικά, παρέχει και προγράμματα για κάθε είδους πάθηση π.χ.κρύωμα, αμυγδαλίτιδα κ.α.

Ενδεικτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Complex του βιοσυντονισμού που αφορά την προστασία του οργανισμού και περιέχει τα εξής προγράμματα: 


Προστασία Οργανισμού
1-Autointoxication
2-
Αποτοξίνωση
3-Στήριξη ήπατος 
4-Αφόδευση 
5-Σταθεροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος 
6-Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος
7-Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος 2 
8-Νεφρά
9-Έλλειψη ευθυμίας
10-Νεύρα, θεραπεία
11-Άγχος και χαλάρωση
12-Αντι-στρες
13-Κέντρο μνήμη, ικανότητα μνήμης
14-Κέντρο χαράς
15-Ανασύσταση ανοσοποιητικού συστήματος
16-Αντικαταθλιπτικό
17-Ζωτικότητα
18-Φόρτιση με ενέργεια
19-Προσωπική ανάπτυξη
20-Κέντρο θεραπείας
Το καθένα από αυτά τα προγράμματα του complex αντιστοιχεί σε ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες.Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας:
e-mail: biomedisteam@gmail.com
τηλ.:+30 698 0059 799.
Μπορείτε να δείτε τις συσκευές μας και να τις παραγγείλετε online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια