Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Νικήστε το άγχος με το βιοσυντονισμό

Αντιμετώπιση του άγχους με βιοσυντονισμό


   

     Το άγχος ή το λεγόμενο στρες είναι η πιο συνηθισμένη σύγχρονη πάθηση που λίγο πολύ όλοι έχουμε βιώσει στη ζωή μας. Καταρχήν είναι μια φυσιολογική  σωματική και ψυχική αντίδραση του οργανισμού σε κάποια απειλή ή κίνδυνο που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε όταν η κατάσταση είναι απαιτητική.


     Είναι μια κληρονομιά από τους προγόνους μας, που ζούσαν στην άγρια φύση, οι οποίοι εξαιτίας των τότε συνθηκών, χρειάζονταν κάποιον τρόπο για να μπορούν να αντιδρούν στον κίνδυνο και να επιζήσουν. Αυτό λοιπόν που χρειάζονταν ήταν το άγχος, εφόσον αυτό τους προετοίμαζε για "δράση".

     Σήμερα, δεν έχουμε τους ίδιους κινδύνους να αντιμετωπίσουμε αλλά παρόλα αυτά το σώµα µας δεν έχει αλλάξει από τότε. Όταν βιώνουμε άγχος, νιώθουμε τα ίδια συναισθήματα.

       Όταν λοιπόν νιώθετε στρες το σώμα σας βρίσκεται σε ένταση και ο εγκέφαλος σας πυροδοτείται από διάφορες σκέψεις. Ο σύγχρονος άνθρωπος εκτίθεται καθημερινά σε διάφορες στρεσογόνες καταστάσεις, που πυροδοτούν μια σωματική ή/και ψυχική αντίδραση. Το στρες μπορεί βέβαια να είναι και εποικοδομητικό όταν καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε για μικρό χρονικό διάστημα σε σημαντικές αποφάσεις και δράσεις της ζωής μας, αφού μας ενεργοποιεί για να ανταπεξέλθουμε καλύτερα. Όσο όμως πιο συχνό και έντονο είναι το στρες, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αντιμετώπιση των καθημερινών μας υποχρεώσεων.

     Κάποιοι άνθρωποι βιώνουν πλέον άγχος σε απλές καταστάσεις που δεν είναι απειλητικές ή άγνωστες (π.χ. στις δουλειές του σπιτιού, στα ψώνια κ.α.). Άλλοι βιώνουν υπερβολικό άγχος και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε απλές καθημερινές δραστηριότητες. Σ΄ αυτή την περίπτωση, το υπερβολικό άγχος μπορεί να γίνει ένα τεράστιο εμπόδιο στην καθημερινή ζωή.  

     Εάν βιώνουμε πολύ άγχος σε καταστάσεις που δεν είναι απειλητικές, τότε έχουμε αποκτήσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αντί να µας βοηθά, εμποδίζει τη φυσιολογική ροή στη ζωή μας.

     Συναισθήματα θυμού, φόβου, δυσαρέσκειας, οξυθυμίας, κούρασης και ίσως και κατάθλιψη, μας κυριαρχούν, με αποτέλεσμα να λειτουργούμε αρνητικά. Το στρες δυστυχώς μας επηρεάζει αρνητικά, μας κάνει ιδιαίτερα απαιτητικούς, ανυπόμονους και ευερέθιστους με αρνητική διάθεση για συνεργασία. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε σε συμπεριφορές κακοποιητικές (είτε λεκτικά είτε σωματικά) προς τα παιδιά μας.

    Όταν λειτουργούμε κάτω από στρες, συνήθως παρεξηγούμε τις συμπεριφορές των παιδιών μας ή και άλλων ανθρώπων που συναναστρεφόμαστε.

     Ειδικότερα, τα σωματικά σημάδια και συμπτώματα του άγχους ποικίλλουν στον κάθε άνθρωπο. Μερικά παραδείγματα είναι: δυσκολία στην αναπνοή, ταχυπαλμία, ιδρώτας, ζαλάδα, ναυτία, πονοκέφαλος, διάρροια, δυσκοιλιότητα, αδυναµία συγκέντρωσης, αϋπνία, έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ κ.α.

     Το άγχος μπορεί να έχει ψυχογενή προέλευση ή μπορεί να είναι συνέπεια κάποιας σωματικής ασθένειας. Επίσης, εξαρτάται από τις συναισθηματικές διεργασίες, τον τρόπο σκέψης και αντίληψης, καθώς και τον τρόπο ζωής του ατόμου. Κάθε άτομο έχει ένα ορισμένο φυσιολογικό βαθμό άγχους κάτω από ορισμένες περιστάσεις. Όταν όμως το άτομο αυτό ξεπεράσει αυτό το βαθμό προξενεί κακό και συντελεί στην ανισορροπία του οργανισμού του, με αποτέλεσμα επηρεάζεται αρνητικά η υγεία του.

     Έτσι το αυξημένο άγχος τροφοδοτείται από µια σειρά από φαύλους κύκλους που έχουν σχέση µε τον τρόπο σκέψης του ατόμου. Ο οργανισμός μπλοκάρεται και αδυνατεί να διατηρήσει μια καλή υγεία.

    Η βιοσυντονιστική θεραπεία μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην εξισορρόπηση του οργανισμού ώστε αυτός να ξεμπλοκάρει από την τροφοδότηση και τα συμπτώματα του υπερβολικού άγχους.

    Με τη μέθοδο βιοσυντονισμού εξατομικεύεται η προσέγγιση του πάσχοντα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα από δονήσεις-σήματα ενεργοποιεί την αυτό-θεραπεία του οργανισμού.


 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα μας στο 6980 059799 καθώς και στο biomedisteam@gmail.com. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε και να σας προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία για εσάς.


Μπορείτε να μπείτε και να δείτε και να παραγγείλετε όλα τα προιόντα
της εταιρείας Biomedis εδώ....Biomedis RU
Biomedis Team GR
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια