Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Θεραπεία κοιλιοκάκης και βιοσυντονισμός

Η κοιλιοκάκη είναι ένα διαδεδομένο αυτοάνοσο νόσημα στον δυτικό κόσμο και η θεραπεία της έχει απασχολήσει πολύ τον επιστημονικό κόσμο. Τα άτομα που νοσούν πολλές φορές δεν το γνωρίζουν ή καταλήγουν στην διάγνωση της νόσου μετά από πολύ καιρό ασθένειας . Με αυτά ως δεδομένα, η θεραπεία της κοιλιοκάκης είναι ένα  αμφιλεγόμενο θέμα. Μπορεί πραγματικά ένα κοιλιοκακικός ασθενής να θεραπευτεί από την νόσο ή θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτή εφ όρους ζωής;

Υπάρχει θεραπεία για την κοιλιοκάκη;

Αν με τον όρο θεραπεία της κοιλιοκάκης έχετε στο νου σας μια φαρμακευτική αγωγή ή μέθοδο που θα σας απαλλάξει μια και καλή από την νόσο, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι τουλάχιστον προς το παρόν εφικτό.  Η κοιλιοκάκη δεν θεραπεύεται με φάρμακα! Ο μόνος και πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της κοιλιοκάκης είναι η δια βίου διατροφή χωρίς γλουτένη. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η γλουτένη θα πρέπει να αποκλειστεί από την καθημερινή διατροφή των ασθενών ακόμη και σε μικρή ποσότητα για όλη τους την ζωή. Οι κοιλιοκακικοί ασθενεις πρέπει να μάθουν να ζουν και να τρέφονται χωρίς γλουτένη καθώς ακόμα και η παρουσία ελάχιστης ποσότητας γλουτένης στον οργανισμό τους θα προκαλέσει ξανά εμφάνιση της νόσου και των συμπτωμάτων της. Όσο λοιπόν ο ασθενής απέχει από την γλουτένη μπορεί να ζει φυσιολογικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάθε φορά όμως που η γλουτένη εισάγεται ξανά στην διατροφή του και άρα στο σώμα του εκείνος θα υποτροπιάζει.

Τι σημαίνει διατροφή χωρίς γλουτένη;

Διατροφή χωρίς γλουτένη για την αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης σημαίνει αποκλεισμός όλων των προϊόντων που περιέχουν γλουτένη από το καθημερινό διαιτολόγιο. Για όσους δεν το γνωρίζουν γλουτένη περιέχουν όλα τα προϊόντα που έχουν σίκαλη, κριθάρι, σιτάρι και βρώμη. Τα προϊόντα που περιέχουν αυτά τα δημητριακά πρέπει να αποφεύγονται ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες. Εξαίρεση φαίνεται να αποτελεί η καθαρή βρώμη η οποία μπορεί να καταναλωθεί σε μικρές ποσότητες χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στους ασθενείς.

Προμηθευτείτε τα σωστά προϊόντα χωρίς γλουτένη.

Η αποφυγή των προϊόντων που περιέχουν τα επικίνδυνα δημητριακά που προαναφέραμε δεν αρκεί για να αποκλείσετε την γλουτένη από την ζωή σας. Υπάρχουν τρόφιμα κυρίως επεξεργασμένα που εμπεριέχουν "κρυμμένη" γλουτένη την οποία δεν μπορείτε να αντιληφθείτε άμεσα. Ακριβώς για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τις αγορές σας σε ότι αφορά τα τρόφιμα με ιδιαίτερη προσοχή. Ακολουθούν κάποιες βασικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν να κρατήσετε μακριά την βλαβερή γλουτένη:
 • Διαβάστε τα συστατικά.
  Πριν καταλήξετε να αγοράσετε οποιοδήποτε τρόφιμο αποκτήστε την συνήθεια να διαβάζετε να συστατικά που περιέχει. Έτσι, μπορείτε να αποκλείσετε όσα περιέχουν τα επικίνδυνα δημητριακά και άρα την γλουτένη που δεν θέλετε στην διατροφή σας.

 • Αναζητήστε την ειδική σήμανση για προϊόντα ελεύθερα γλουτένης.
  Βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας τα εμπορικά τρόφιμα εκτός από τα ακριβή συστατικά τους θα πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση εφόσον είναι κατάλληλα για να καταναλωθούν από ασθενείς με πρόβλημα στην γλουτένη.

Συμβουλευτείτε ειδικό διατροφολόγο για μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς γλουτένη.

Τα άτομα που νοσούν από κοιλιοκάκη συνήθως εμφανίζουν έλλειψη σε βασικά θρεπτικά συστατικά εξαιτίας της βλάβης του λεπτού εντέρου. Αυτό σε συνδυασμό με την απαγόρευση της γλουτένης στην διατροφή τους απαιτεί  εξειδικευμένες συμβουλές από ειδικό διατροφολόγο ώστε να να λαμβάνουν όλα τα συστατικά που  ο οργανισμός τους παρά τους περιορισμούς.

Γιατί βοηθά μια διατροφή χωρίς γλουτένη στην αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης;

Η γλουτένη όπως έχει ήδη αναφερθεί προκαλεί την εκδήλωση της κοιλιοκάκης στον οργανισμό. Αν λοιπόν αυτή απουσιάζει δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμφανιστούν τα δυσάρεστα συμπτώματα στον οργανισμό ούτε τα προκληθεί βλάβη στο λεπτό έντερο. Βέβαια, επειδή συνήθως η διάγνωση της κοιλιοκάκης γίνεται καθυστερημένα και υπάρχει ήδη βλάβη στο λεπτό έντερο, η δίαιτα χωρίς γλουτένη βοηθά και στην αποκατάσταση της ήδη υπάρχουσας βλάβης στο λεπτό έντερο.

Θεραπεία της κοιλιοκάκης και βιοσυντονισμός.

Ο βιοσυντονισμός είναι ένας ακόμα τρόπος που υπάρχει διαθέσιμος για την αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης. Πρόκειται για μια μέθοδο αυτοίασης και ενδυνάμωσης του οργανισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα αλλά και συνδυαστικά με μια διατροφή χωρίς γλουτένη. Σε κάθε περίπτωση η συσκευή βιοσυντονισμού Trinity, που είναι η καταλληλότερη για την αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης ,μπορεί να σας ανακουφίσει τόσο από τα δυσάρεστα συμπτώματα αλλά και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα με τα ακόλουθα προγράμματα:

 • Ενίσχυση της Άμυνας του οργανισμού
  Συχνότητες: 26;  58;  11.5;  84.5;  97.5;  68
 • Ανοσοποιητικό Σύστημα
  Συχνότητες: 1.7;  1.75;  8.1;  9.4;  9.6
 • Κοιλιοκάκη (Δυσανεξία στη Γλουτένη)
  Συχνότητες: 154; 594; 656; 586; 668; 787; 7958; 665; 674; 7344; 4412; 1550; 1234; 740; 880; 787; 727; 330; 10000; 5000; 30; 5.13; 4.18; 3; 2
 • Κοιλιοκάκη
  Συχνότητες: 154.0; 594.0; 656.0; 586.0; 668.0; 787.0; 7957.5; 665.0; 674.0; 7344.0; 4412.0; 1550.0; 1234.0; 740.0; 880.0; 787.0; 727.0; 330.0; 10000.0; 5000.0; 30.0Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον βιοσυντονισμό αλλά και για τις συσκευές που σας ενδιαφέρουν μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

στο e-mail biomedisteam@gmail.com ή στο 6980 059799.

Είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε! Μην διστάσετε!

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια