Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Διαβήτης : Τι είναι, έρευνα για ινσουλίνη, πως ο Βιοσυντονισμός βοηθά.


Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια η οποία εκδηλώνεται όταν υπάρχει βλάβη στο πάγκρεας. Κατά τη διαδικασία της πέψης των υδρογονανθράκων ο οργανισμός παράγει ένα σάκχαρο, τη γλυκόζη. Η γλυκόζη κυκλοφορεί μέσα στο αίμα και μετατρέπεται σε ενέργεια. Μια ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας και ονομάζεται ινσουλίνη, εμποδίζει την ανεξέλεγκτη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Όμως το πάγκρεας των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη δεν παράγει ινσουλίνη ή παράγει ανεπαρκείς ποσότητες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ο οργανισμός δεν μπορει να διαχειριστεί την ποσότητα της γλυκόζης και παρουσιάζονται συμπτώματα που οδηγούν στον διαβήτη.

Συμπτώματα :

 • Αύξηση της όρεξης.
 • Συχνοουρία.
 • Αίσθημα εξάντλησης και κόπωσης.
 • Προβλήματα όρασης.
 • Ξηροστομία και αύξηση της δίψας.
 • Δερματικά προβλήματα.
 • Απώλεια βάρους στον εξαρτώμενο από ινσουλίνη διαβήτη. 
Οι κύριοι τύποι διαβήτη είναι :

 •   Ο ανεξάρτητος ινσουλίνης διαβήτης : Είναι η πιο συνηθισμένη μορφή διαβήτη. Εμφανίζεται όταν ο οργανισμός παράγει μικρή ποσότητα ινσουλίνης ή όταν δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει σωστά την ισουλίνη που παράγει. Εμφανίζεται συνήθως μετά τα 40 γι αυτό και ονομάζεται επίκτητος διαβήτης. Παρουσιάζει αργή εξέλιξη και γι αυτό είναι δύσκολη η διάγνωση.
 • Ο εξαρτώμενος από ινσουλίνη διαβήτης : Είναι συνήθως κληρονομικός και εμφανίζεται στα πρώτα στάδια της ζωής του ανθρώπου. Εμφανίζεται όταν υπάρχει πολύ λίγη ή καθόλου ινσουλίνη επέιδη τα κύτταρα του παγκρέατος που την παράγουν έχουν καταστραφεί. Ο τύπος αυτός διαβήτη εξελίσσεται γρήγορα. Ο ίδιος ο ασθενής πρέπει να κάνει ενέσεις ινσουλίνης στον ευατό του. 
 • Διαβήτης της κυοφορίας . Εκδηλώνεται στο δεύτερο μσό της κυοφορίας. Ο κίνδυνος της εκδήλωσης είναι μεγαλύτερος, αν η γυναίκα καπνίζει, είναι υπέρβαρη πριν τη σύλλυψη, αν είναι πάνω από 35 ετών και αν έχει κάποιον διαβητικό στην οικογένειά της. Ο διαβήτης της κυοφορίας εξαφανίζεται μετά τον τοκετό ίσως όμως να αποτελεί ένδειξη εκδήλωσης διαβήτη στο μέλλον σε ποσοστό 75%.Τα παιδιά των γυναικών που πάσχουν από διαβήτη κατά την εγκυμοσύνη κινδυνεύουν να εκδηλώσουν παχυσαρκία και διαβήτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
 • Διαβήτης στα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η εμφάνιση διαβήτη στα παιδιά. Το παιδί με διαβήτη πρέπει να ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.


Τι έδειξε έρευνα ιατρικής επιθεώρησης για ινσουλίνη.  

Έρευνα της ιατρικής επιθεώρησης Lancet Diabetes and Endocrinology απέδειξε ότι σε μια 12ετία περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και θα χρειαστούν ινσουλίνη δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που συνδέεται με την παχυσαρκία είναι πιθανό να χρειαστούν χορήγηση ινσουλίνης. Ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 είναι απαραίτητο να λαμβάνουν ινσουλίνη.

«Αυτές οι εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι τα σημερινά επίπεδα πρόσβασης στην ινσουλίνη είναι απολύτως ανεπαρκή σε σχέση με τις προβλεπόμενες ανάγκες, ειδικά στην Αφρική και στην Ασία, και θα πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση», λέει ο δρ Σανζάι Μπασού του πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι οι ανάγκες για ινσουλίνη θα αυξηθούν κατά 20% μέσα στα επόμενα 13 χρόνια. Το φάρμακο αυτό μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών όπως η τύφλωση, ο ακρωτηριασμός, η νεφρική ανεπάρκεια και το εγκεφαλικό. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη προβλήματα πρόσβασης στην ινσουλίνη ακόμη και σε πλούσιες χώρες. Στις ΗΠΑ οι τιμές του φαρμάκου έχουν αυξηθεί σημαντικά και ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς έχει ζητήσει τη διενέργεια ομοσπονδιακής έρευνας.

Τρεις μεγάλες παρασκευάστριες εταιρείες κυριαρχούν στον τομέα παραγωγής του φαρμάκου. Η έρευνα χρησιμοποιεί στοιχεία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και από 14 μελέτες για να προβεί στην εκτίμηση για πιθανή αύξηση του αριθμού των πασχόντων από διαβήτη τύπου 2. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι από το 2018 ώς το 2030, ο αριθμός αυτός θα ανέλθει από 406 εκατομμύρια σε 511 εκατομμύρια. Περισσότεροι από τους μισούς πάσχοντες θα είναι κάτοικοι της Κίνας (130 εκατομμύρια), της Ινδίας (98 εκατομμύρια) και των ΗΠΑ (32 εκατομμύρια). Σε 79 εκατομμύρια από αυτούς θα χορηγηθεί ινσουλίνη αν υπάρξει παγκόσμια πρόσβαση, αλλά όπως είναι σήμερα η κατάσταση μόνο 38 εκατομμύρια θα έχουν πρόσβαση.


Βιοσυντονισμός και Διαβήτης.

Ο Βιοσυντονισμός μπορεί να σας βοηθήσει. Ειδικά διαμορφωμένα συμπλέγματα που αφορούν διαβητικούς βοηθάνε τον οργανισμό να αντιμετωπισει προβλήματα που προκαλεί ο διαβήτης.
Συγκεκριμένα ρυθμίζουν την αφομοίωση της γλυκόζης και αποτρέπουν τις διαβητικές επιπλοκές.

Διαβάστε επίσης :

Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον βιοσυντονισμό αλλά και για τις συσκευές που σας ενδιαφέρουν μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

                     στο e-mail biomedisteam@gmail.com ή στο 6980 059799.
                       Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο                         

Είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε! Μην διστάσετε!

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια