Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Η μόδα της Καισαρικής!

Τα τελευταία χρόνια η καισαρική έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας. Σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται αύξηση των καισαρικών γεννήσεων η Ελλάδα, όμως, και σε αυτόν τον τομέα έχει μία ακόμα αρνητική πρωτιά! Οι καισαρικές τομές που συμβαίνουν στην χώρα μας αγγίζουν το 60% των γεννήσεων στα δημόσια νοσοκομεία και το 80% στα ιδιωτικά.


Η καισαρική τομή είναι ένα επείγον κοιλιακό χειρουργείο το οποίο εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο κολπικός τοκετός ενέχει περισσότερους κινδύνους για τη μητέρα ή το βρέφος. Οι περιπτώσεις όμως αυτές δεν ξεπερνούν το 15%.

Η καισαρική τομή έχει πολλούς περισσότερους κινδύνους για τη μητέρα και το παιδί, σε σχέση με το φυσιολογικό τοκετό. Συγκεκριμένα κίνδυνοι που δημιουργεί η καισαρική τομή είναι:
 • Αύξηση μητρικής νοσηρότητας και θνησιμότητας.
 • Εμφάνιση υπογονιμότητας.
 • Δυσκολίες σε επόμενες κυήσεις ( προδρομικός πλακούντας, δηλαδή πλακούντας που αναπτύσσεται χαμηλά στην μήτρα, αποβολή, έκτοπος εγκυμοσύνη, χαμηλό βάρος γέννησης για τα επόμενα παιδιά.)
 • Όσο αυξάνονται οι καισαρικές αυξάνονται και τα ποσοστά αποκόλλησης πλακούντα, κατάσταση που ενέχει σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του εμβρύου.
 • Μακροπρόθεσμα προβλήματα της καισαρικής είναι :  η δυσπαρευνία ( επίπονη σεξουαλική επαφή για τη γυναίκα), η αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών μετά από υστερεκτομή σε επόμενο χειρουργείο, απόφραξη του λεπτού εντέρου κ.α.
 • Μείωση του αριθμού των γεννήσεων : λόγω του υποβάθρου της καισαρικής τομής η γυναίκα δεν προχωρά σε πάνω από 3 παιδιά. Αρκετές γυναίκες επίσης λόγω τις τραυματικής εμπειρίας που βίωσαν από το αναίτιο χειρουργείο καθυστερούν ή αναβάλλουν δια παντός επόμενη εγκυμοσύνη.
 • Τετραπλασιάζονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν θανατηφόροι θρόμβοι αίματος στα πόδια ή τους πνεύμονες, την περίοδο μετά τον τοκετό σε σχέση με τις γυναίκες που γεννούν φυσιολογικά.


Κίνδυνοι ωστόσο υπάρχουν και για το παιδί όπως : η παιδική παχυσαρκία, εμφάνιση άσθματος, διαβήτη τύπου 1, παχυσαρκίας αλλά και πιο σοβαροί όπως ο κίνδυνος για εμφάνιση λεμφοβλαστικής λευχαιμίας. Ο κίνδυνος εμφάνισης λεμφοβλαστικής λευχαιμίας αυξάνεται στις προγραμματισμένες καισαρικές επειδή το έμβρυο δεν έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξη του και δεν είναι το ίδιο που στέλνει το "σήμα" έναρξης του τοκετού και επομένως ότι είναι έτοιμο για την εξωμήτρια ζωή.

Στη χώρα μας δυστυχώς εμφανίζεται μια ραγδαία αύξηση των καισαρικών τομών σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Μερικές φορές οι καισαρικές διενεργούνται όχι ως επείγοντα χειρουργεία αλλά επειδή εξυπηρετεί το ωράριο ή επειδή ακολουθεί κάποια αργία. Έρευνες που έχουν γίνει αποδεικνύουν την αύξηση των καισαρικών πριν από κάθε αργία, οι οποίες γίνονται στο ωράριο 8-4μμ.

Η καισαρική επιβάλλεται :
 • σε εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου με δίδυμα, τρίδυμα κτλ.
 • αν υπάρχουν προβλήματα με τον πλακούντα,
 • σε περιπτώσεις που υπήρχαν προηγούμενες καισαρικές 
 • αν η μητέρα έχει μολυνθεί με ιούς που μπορούν να βλάψουν το παιδί, όπως το HIV που προκαλεί το AIDS ή τον ιό του έρπητα. 
 • αν το παιδί δεν έχει κατάλληλη θέση όπως η περίπτωση της ισχιακής προβολής ( το παιδί έρχεται με τα οπίσθια).
 • εάν η μητέρα παρουσιάσει προεκλαμψία.
Τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί στην επιστημονική κοινότητα μια νέα ορολογία η οποία οδηγεί αρκετές γυναίκες στην επιλογή της καισαρικής. Ο βασικότερος λόγος που οδηγεί πολλές γυναίκες στην απόφαση να γεννήσουν με προγραμματισμένη καισαρική είναι ο φόβος για τον τοκετό, τον πόνο και τη διαδικασία. Οι επιστήμονες περιγράφουν αυτό τον φόβο με τον όρο τοκοφοβία. 

Ως τοκοφοβία ορίζεται ο υπερβολικός και παθολογικός φόβος για τον τοκετό. Η έγκυος υποφέρει από κρίσεις πανικού, εφιάλτες και άλλα ψυχοσωματικά προβλήματα. Οι γυναίκες με τοκοφοβία απαιτούν την καισαρική τομή από τον γιατρό τους για να απαλλάγουν από τον φόβο του τοκετού.


Ο Βιοσυντονισμός είναι εδώ για να βοηθήσει κάθε γυναίκα να απολαύσει την πιο όμορφη στιγμή της ζωής της. Τη στιγμή που θα γίνει μητέρα!!! Με τα ειδικά προγράμματα των συσκευών μας οι γυναίκες μπορούν να απαλλαχθούν από το άγχος, το στρές και τον φόβο του τοκετού. Επιπλέον ο βιοσυντονισμός μπορεί να τις βοηθήσει να προετοιμαστούν ψυχικά για το μεγάλο αυτό γεγονός.

Δείτε τη συσκευή μας Biomedis Trinity : Νέο προφίλ για Trinity
Διαβάστε επίσης :

Επικοινωνήστε μαζί μας για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον βιοσυντονισμό αλλά και για τις συσκευές που σας ενδιαφέρουν

                                       στο e-mail biomedisteam@gmail.com ή στο 6980059799

                Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο

                                            www.biomedisproducts.com
                  Είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε! Μην διστάσετε!

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια