Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Κατάθλιψη - Τα αίτιαΣτην καθημερινότητα μας ακούμε συχνά τον όρο κατάθλιψη. Ο κόσμος όμως συγχέει την κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας με την κλινική κατάθλιψη. 'Όλοι μας κάποιες μέρες βιώνουμε θλίψη, η κατάσταση αυτή ωστόσο είναι παροδική και η ψυχολογική αυτή μετάπτωση δεν έχει κάποιο σημαντικό αίτιο.
Τα πράγματα διαφέρουν στην κλινική κατάθλιψη της οποίας τα συμπτώματα διαρκούν πάνω από δυο βδομάδες και είναι πολύ σοβαρά με αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Ο άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη περιγράφει τον εαυτό του ως λυπημένο, απελπισμένο και απογοητευμένο.Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική διαταραχή η οποία χαρακτηρίζεται από μια περίοδο έντονων αρνητικών συναισθημάτων και αρνητικών σκέψεων,απουσία ενδιαφέροντος και έλλειψη ευχαρίστησης, διαταραχές του ύπνου και της όρεξης, έλλειψη ενέργειας και δυσκολία συγκέντρωσης. Τα συμπτώματα και η ένταση τους διαφέρει. Η παροδική κατάθλιψη μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια και να οδηγήσει ακόμα και στην αυτοκτονία

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία γίνεται η διάγνωση με βάση το DSM-IV-TR είναι η εμφάνιση των περισσότερων από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά για μια περίοδο τουλάχιστον 2 εβδομάδων : 
 • Καταθλιπτική διάθεση σε καθημερινή βάση
 • Έλλειψη ενδιαφέροντος ή ευχαρίστησης
 • Σημαντική απώλεια βάρους, ενώ το άτομο δεν βρίσκεται σε ειδική δίαιτα
 • Αϋπνία ή υπερυπνία
 • Ψυχοσωματική βραδύτητα
 •  Απώλεια ενέργειας
 • Δυσκολίες στην συγκέντρωση ή στη λήψη αποφάσεων
 • Επαναλαμβανόμενες σκέψεις θανάτου (αυτοκτονικές τάσεις) ή απόπειρα αυτοκτονίας.Αίτια κατάθλιψης

Τα αίτια που προκαλούν κατάθλιψη δεν είναι γνωστά αλλά προκαλείται από την συνύπαρξη πολλών παραγόντων. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι γενετικοί παράγοντες δηλαδή η κληρονομικότητα. Οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες όπως διάφορα γεγονότα και καταστάσεις της ζωής που προκαλούν θλίψη παίζουν ιδιαίτερο ρόλο.
Σύμφωνα με νευροβιολογικές θεωρίες διαταραχές στην λειτουργία του εγκεφάλου, διαταραχές της νευροφυσιολογίας του ύπνου και  της νευροενδοκρινικής λειτουργίας προκαλούν κατάθλιψη.

Τέλος η κατάθλιψη μπορεί να οφείλεται και σε διάφορα σωματικά νοσήματα και σύνδρομα , όπως ο υποθυρεοειδισμός, κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο, χρόνιος αλκοολισμός κα.

Άλλα αίτια που σχετίζονται με την κατάθλιψη είναι :

 • Το κάπνισμα.
  Η νικοτίνη επηρεάζει τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου και οδηγεί σε αύξηση της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης.
 • Ο ύπνος κακής ποιότητας.
  Όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν κοιμόμαστε καλά αυξάνεται η πιθανότητα κατάθλιψης. Αν δεν κοιμόμαστε καλά τα εγκεφαλικά μας κύτταρα δεν ανανεώνονται και έτσι ο εγκέφαλος σταματά να δουλεύει κανονικά και αυτό οδηγεί στην αύξηση της πιθανότητας να εμφανίσουμε κατάθλιψη.
 • Οι παθήσεις του θυρεοειδή.
  Αν ο θυρεοειδής αδένας μας δεν παράγει αρκετές ορμόνες τότε πάσχουμε από υποθυρεοειδισμό, ένα σύμπτωμα του οποίου είναι και η κατάθλιψη. Οι ορμόνες αυτές ρυθμίζουν τα επίπεδα της σεροτονίνης (αν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τότε είναι πιθανό να εμφανιστεί κατάθλιψη). Συμπτώματα κατάθλιψης, με ταυτόχρονη ευαισθησία στο κρύο, αίσθημα κόπωσης και δυσκοιλιότητα υποδεικνύουν υποθυρεοειδισμό.
 • Οι κάτοικοι μεγαλουπόλεων.
  Έρευνες δείχνουν  πως η ζωή στην πόλη ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο, ύψους 39% να εμφανίσουν οι κάτοικοι κατάθλιψη. Οι κάτοικοι πόλεων εμφανίζουν στρες και άγχος, τα υψηλά επίπεδα των οποίων οδηγούν σε ψυχωτικές διαταραχές.
 • Η απουσία Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από την διατροφή μας. Τα Ωμέγα-3 ρυθμίζουν τους νευροδιαβιβαστές, όπως τη σεροτονίνη. Φυσικές πηγές Ω-3 είναι : τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες,η ρέγκα και το σκουμπρί.
 • Η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
  Όσοι είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο δεν αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα ρεαλιστικά, δυσκολεύονται στις καθημερινές τους επαφές και παρουσιάζουν έλλειψη συντροφικότητας .

Βιοσυντονισμός και ψυχική ανάταση

Ο βιοσυντονισμός διαθέτει ειδικά προγράμματα  και έτοιμα συμπλέγματα τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαχτείτε από την κατάθλιψη, να προφυλαχτείτε από αυτή και να ενισχύσετε την ψυχολογία σας. Με τα ειδικά συμπλέγματα που έχει η εξελιγμένη συσκευή μας Biomedis trinity θα αποκτήσετε ψυχική  υγεία, γαλήνη, εσωτερική ηρεμία και θα ενισχυθεί και το αίσθημα αυτοπεποίθησης σας. Συγκεκριμένα διαθέτει τα εξής προγράμματα τα οποία είναι ενεργειακά και στοχεύουν στην ανανέωση των εγκεφαλικών κυττάρων :

 • Αντικαταθλιπτικό 1: για κατάθλιψη χωρίς καταστάσεις φόβου, κόπωση,  χαρά, αδυναμία.
 • Αντικαταθλιπτικό 2: μανιακές φάσεις κατάθλιψης, άγχος, νευρικότητα, φοβίες, καταστάσεις φόβου, καταστάσεις σύγκρουσης αγχωτικών, ψυχοσωματικές καταγγελίες για την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, βλαπτικές διαταραχές της γαστρεντερικής οδού (καθώς και το πεπτικό έλκος), αυξημένο επίπεδο χοληστερόλης, τριγλυκερίδιων και γάμμα, καταστάσεις έντασης της ζώνης ώμου και της σπονδυλικής στήλης.
 • Αντικαταθλιπτικό   3  :  χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαταραχών ενδοκρινικής ρύθμισης που προκαλούνται από διαφορετικούς τύπους κατάθλιψης, βοηθά τα κορίτσια στην εφηβεία με κατάθλιψη καθώς και την καταστολή της εμμήνου ρύσεως.
Επιπλέον υπάρχουν προγράμματα που συμβάλλουν στην ψυχική υγεία, όπως το antistress αλλά και για την παραγωγή θετικών σκέψεων.Για επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τον βιοσυντονισμό αλλά και για τις συσκευές που σας ενδιαφέρουν μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
                          στο e-mail biomedisteam@gmail.com ή στο 6980 059799.

                     Επίσης μπορείτε να παραγγείλετε όποια συσκευή Biomedis θέλετε στο


                       Είμαστε στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε! Μην διστάσετε!


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια