Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Στρεπτόκοκκος: πού βρίσκεται και πώς μεταδίδεται;


Στο άρθρο μας με τίτλο '' Στρεπτόκοκκος: τι είναι και ποια είναι τα συμπτώματά του; '' κάναμε μία πρώτη αναφορά σε ένα ζήτημα υγείας που απασχολεί πολύ κόσμο. Αφού, λοιπόν, εξετάσαμε τι είναι ο στρεπτόκοκκος και ποια είναι τα συμπτώματά του, στο σημερινό άρθρο μας θα μάθουμε πού βρίσκεται ο στρεπτόκοκκος και πώς μεταδίδεται.Πού βρίσκεται ο στρεπτόκοκκος;


Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη, τα βακτήρια του στρεπτόκοκκου μπορούν να επιβιώσουν για μακρές περιόδους κι εκτός του σώματος του ανθρώπου - ξενιστή. Ο παθογόνος μικροοργανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει σε αντικείμενα ακόμα και ολόκληρες βδομάδες ή και μήνες. Η ανθεκτικότητά του αυτή τον καθιστά επικίνδυνο αφού είναι δυνατόν ο άνθρωπος να μολυνθεί ακόμη και από αντικείμενα που είτε χρησιμοποιούνται καθημερινά είτε έχουν καιρό να χρησιμοποιηθούν.
Στο ανθρώπινο σώμα ο στρεπτόκοκκος βρίσκεται στο ρινοφάρυγγα και στο δέρμα. Ποσοστό περίπου 5% των υγιών ατόμων έχουν το μικρόβιο αυτό στο λαιμό τους χωρίς να έχουν λοίμωξη (υγιείς φορείς). Τους χειμερινούς μήνες οι υγιείς φορείς φθάνουν το 20%. 


Πότε παρουσιάζεται έξαρση της ασθένειας;

Η ασθένεια παρουσιάζει έξαρση κυρίως τους χειμερινούς μήνες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κρούσματα και την άνοιξη.

Ποιοι νοσούν συνήθως;

Ο στρεπτόκοκκος συνήθως πλήττει παιδιά μεταξύ των ηλικιών 3-10 χρονών. Οι ενήλικες παρουσιάζουν πολύ λιγότερες πιθανότητες για να νοσήσουν, ενώ τα παιδιά κάτω των 3 ετών μπορεί να κολλήσουν αλλά η μόλυνση συνήθως δεν επηρεάζει τον φάρυγγά τους. 

Είναι μεταδοτικός ο στρεπτόκοκκος;

Ο στρεπτόκοκκος είναι μεταδοτικός ιδιαίτερα όταν ο πυρετός είναι υψηλός πριν αρχίσει η θεραπεία. Μπορεί να μεταδοθεί κυρίως από άμεση επαφή με εκκρίσεις (π.χ. φτέρνισμα, βήχας, σάλιο) αλλά και μέσω αντικειμένων που έχουν μολυνθεί.Biomedis GrTeam


Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799
ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια