Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Πρώτες βοήθειες: τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα!


Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο τσίμπημα της μέλισσας και της σφήκας; 
Πόσο επικίνδυνα είναι;
Πώς πρέπει να αντιδράσουμε;


Τα τσιμπήματα από μέλισσες ή σφήκες αποτελούν ένα μόνιμο άγχος για πολλούς, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το τσίμπημα της σφήκας είναι πιο επικίνδυνο για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η σφήκα, σε αντίθεση με τη μέλισσα, δεν χάνει το κεντρί της μετά το τσίμπημα, και είναι πολύ πιθανό να μας τσιμπήσει για περισσότερες από μία φορές. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σφήκα μπορεί να μας προκαλέσει, πέρα από αλλεργικό σοκ, σοβαρή μόλυνση γιατί δεν τρέφεται μόνο με νέκταρ λουλουδιών αλλά και με αποφάγια και σάπια κρέατα που βρίσκει στα σκουπίδια. Επομένως, είναι πολύ πιθανό να μεταφέρει κάποιο μικρόβιο που θα μας προκαλέσει μόλυνση. 
Μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τη μέλισσα από τη σφήκα.


Τι γίνεται όταν μας τσιμπήσει μία μέλισσα ή μία σφήκα;

Μετά το τσίμπημα από αυτά τα έντομα η περιοχή στην οποία εισχωρεί το δηλητήριο παρουσιάζει τοπική φλεγμονώδη αντίδραση.
Τα συνήθη συμπτώματα είναι ερυθρότητα, οίδημα, πόνος ή κνησμός στην περιοχή του τσιμπήματος. Πρώτες βοήθειες! Πώς πρέπει να αντιδράσουμε;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε το κεντρί από το σημείο του τσιμπήματος (σε περίπτωση που αυτό έχει προκληθεί από μέλισσα). Η απομάκρυνσή του πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, σπρώχνοντάς το πλάγια με τα δάχτυλά μας. Αποφεύγουμε την προσπάθεια απομάκρυνσης του κεντριού με τσιμπιδάκι γιατί μπορεί να απελευθερώσουμε περισσότερο δηλητήριο. Επίσης, αν πιέσουμε την περιοχή με τα δάχτυλα ή με τα νύχια μας υπάρχει πιθανότητα να σπρώξουμε το κεντρί πιο βαθιά. 

Σε δεύτερη φάση καθαρίζουμε την περιοχή προσεκτικά και τοποθετούμε πάγο για να αποφύγουμε το οίδημα.Η μαγειρική σόδα, η αμμωνία, το ξύδι και το λεμόνι μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμα!
Σε περίπτωση που  το τσίμπημα έχει προκληθεί από μέλισσα (όξινο δηλητήριο) βάζουμε στην περιοχή μαγειρική σόδα ή αμμωνία (αλκαλικό pH) προκειμένου να εξουδετερωθεί. Αν το τσίμπημα οφείλεται σε σφήκα (αλκαλικό δηλητήριο) βάζουμε στην περιοχή ξύδι ή λεμόνι (όξινο pH) για να πετύχουμε και σε αυτήν την περίπτωση την εξουδετέρωση του δηλητηρίου.

Προσοχή! 
Αν το τσίμπημα είναι στον λαιμό ή στο στόμα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πιθανό πρήξιμο μπορεί να εμποδίσει την δίοδο του αέρα. 

Ο βιοσυντονισμός και η εταιρεία Biomedis δεν θα μπορούσαν να μην έχουν λύσεις και για αυτό το πρόβλημα. Εμπιστευθείτε τα complex και τα προγράμματά μας για να ξεπεράσετε τον πόνο και να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της φλεγμονής!

Η ομάδα Biomedis GrTeam είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσει!

Biomedis GrTeam

Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799

ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια