Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Καρκίνος του μαστού: Οι πρώτες ενδείξεις και η αυτοεξέταση


Στα περισσότερα θέματα υγείας η σωστή ενημέρωση, η πρόγνωση και η έγκαιρη διάγνωση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Για τον ρόλο αυτόν σήμερα η Biomedis GrTeam σας ετοίμασε ένα ενημερωτικό άρθρο για τις ενδείξεις που πρέπει να σας κάνουν να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας.

Αν παρατηρήσετε:

-εξόγκωμα ή σκλήρυνση σε κάποιο σημείο του μαστού
-αλλαγή του μεγέθους, του σχήματος ή της όψης του μαστού
-αλλαγή του δέρματος της περιοχής ή ξεφλούδισμα της επιδερμίδας του μαστού
-έκκριση υγρών (που μπορεί να περιέχουν κι αίμα) από τη θηλή


Καλό θα ήταν να αφιερώνετε 10 λεπτά από τον χρόνο σας σε μηνιαία βάση προκειμένου να κάνετε έναν αυτοέλεγχο και σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. 

Πώς μπορεί να γίνει η ψηλάφηση στο σπίτι;
Επιβάλλεται όλες οι γυναίκες να γνωρίζουν το πώς γίνεται η ψηλάφηση. Είναι μία πολύ απλή διαδικασία την οποία μπορείτε να κάνετε μόνες σας:


  1. Επιλέξτε να κάνετε την αυτοεξέταση μετά την περίοδο. Το ιδανικότερο θα ήταν να γίνει η ψηλάφηση την 8η ημέρα από την έναρξη της περιόδου.
  2. Η ψηλάφηση γίνεται χρησιμοποιώντας τις επίπεδες επιφάνειες των δαχτύλων ενώ αυτά είναι κολλητά.
  3. Ξεκινάτε από την περιοχή της μασχάλης με κατεύθυνση προς το κέντρο (θηλή)
  4. Κάνετε συνεχείς, κυκλικές και μικρές κινήσεις με σταθερή πίεση.
Προτείνεται να γίνεται η ψηλάφηση είτε ενώ είστε όρθια μπροστά σε καθρέφτη είτε ενώ είστε ξαπλωμένη.

1- Μπροστά στον καθρέφτη: Ελέγξτε για αλλαγές στην όψη του μαστού. Συνεχίστε τον έλεγχο με τα χέρια στους γοφούς κι ενώ πιέζετε ώμους και αγκώνες για αν ενεργοποιηθούν όλοι οι μύες του στήθους. Επαναλάβετε με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Όταν σηκώνετε το δεξί χέρι κάντε ψηλάφηση με το αριστερό και αντίστροφα.
2- Ξαπλωμένη: Για να ελέγξετε τον δεξιό μαστό τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τον δεξιό ώμο και περάστε το δεξί χέρι πίσω από το κεφάλι. Εξετάστε με το αριστερό χέρι όπως εξηγήσαμε παραπάνω την περιοχή της μασχάλης και του μαστού. Κάντε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για την ψηλάφηση του αριστερού μαστού.


H Biomedis και οι συνεργάτες της είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! 


Biomedis GrTeam


Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799


ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια