Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Δώστε αίμα! Σώστε ζωές!Η αιμοδοσία είναι μία πράξη αγάπης!

Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να γίνονται κινήσεις που αποδεικνύουν ότι η ανθρωπιά και η αγάπη για τον συνάνθρωπο υπάρχουν και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Μία από αυτές τις πράξεις είναι και η αιμοδοσία. Δίνοντας αίμα μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον που έχει ανάγκη εξαιτίας μίας ασθένειας ή κάποιου ατυχήματος. Στη θέση αυτού του ''αγνώστου'' μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούμε όλοι γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να βοηθάμε όσο μπορούμε.Ποια είναι η διαδικασία της αιμοδοσίας;
Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι μία εξαιρετικά απλή υπόθεση. Ο υποψήφιος αιμοδότης θα χρειαστεί να διαθέσει συνολικά περίπου μισή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε αυτήν την μισή ώρα θα απαντήσει ένα ερωτηματολόγιο, θα γίνουν κάποιες εξετάσεις (αιματοκρίτη, πίεσης, σφυγμών) και αν δεν παρουσιαστούν αντενδείξεις θα γίνει και η αιμοληψία. Η αιμοληψία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά και κατά τη διάρκειά της ο αιμοδότης δεν νιώθει καμία ενόχληση ή δυσφορία. Το μόνο που θα καταλάβει ο αιμοδότης είναι ένα μικρό τσίμπημα από τη βελόνα. 

Γενικά η διαδικασία είναι ανώδυνη και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει ο αιμοδότης είναι να ανοιγοκλείνει τη γροθιά του για να διευκολυνθεί η ροή του αίματος. Ο αιμοδότης δίνει περίπου το 1/10 του αίματός του, που μεταφράζεται σε περίπου 450ml από τα 5lt αίματος που έχουμε στον οργανισμό μας.
Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά την αιμοδοσία ο οργανισμός αναπληρώνει τον όγκο του αίματος μέσα σε 10 λεπτά, το πλάσμα σε 1 ημέρα και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε έναν μήνα.
Μία δωρεά αίματος μπορεί να σώσει 3 ζωές!

Μπορούν όλοι να γίνουν εθελοντές αιμοδότες;
Γενικά, κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-65 ετών μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης.
Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα ο αιμοδότης δεν πρέπει να:
-παίρνει αντιβιοτικά (πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 7 ημέρες από την τελευταία μέρα λήψης αντιβιοτικών)
-έχει κάποια λοίμωξη (ακόμη και κάποιο κρυολόγημα θεωρείται αποτρεπτικός παράγοντας)
-έχει κάνει piercing ή τατουάζ τους τελευταίους 12 μήνες 
-έχει υποβληθεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση (ή να πρόκειται να υποβληθεί)
-υποψιάζεται ότι έχει κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα
-είναι φορέας κάποιας ασθένειας (ηπατίτιδα B,C, AIDS)

Οι υποτασικοί και οι αναιμικοί αποκλείονται από την αιμοδοσία, τουλάχιστον προσωρινά. Επίσης, οι έγκυες και οι θηλάζουσες δε μπορούν να δώσουν αίμα.Η αιμοδοσία πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα. Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας ρωτήστε τον υπεύθυνο γιατρό της αιμοδοσίας και συζητήστε μαζί του ό,τι σας προβληματίζει. Ο γιατρός μπορεί να κρίνει αν είστε σε θέση να δώσετε αίμα. Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι ειλικρινείς απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνετε και οι εξετάσεις που γίνονται πριν τη λήψη του αίματος. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους κατά τόπους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η Biomedis GrTeam σας προτρέπει να κάνετε μία πράξη αγάπης, όπως η αιμοδοσία. Το συναίσθημα της προσφοράς θα κατακλύσει την ύπαρξή σας και θα σας προσφέρει μοναδική συγκίνηση. Είναι υπέροχο να ξέρεις ότι διαθέτοντας μισή ώρα από τον χρόνο σου μπορείς να σώσεις ακόμη και 3 ζωές! 

Και κάτι τελευταίο: γνωρίζατε ότι η αιμοδοσία είναι ευεργετική και για τον δικό σας οργανισμό;
Καλά διαβάσατε! Μέσω των ελέγχων που γίνονται πριν την αιμοδοσία μπορεί να γίνει μία έγκαιρη διάγνωση λοιμώξεων ή άλλων νοσημάτων (Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσετε ότι οι αιμοδοσίες αποτελούν έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο να κάνετε τσεκ-απ. Όπως προαναφέραμε, αν μπείτε στη διαδικασία της αιμοδοσίας, πρέπει να το κάνετε με υπευθυνότητα. Αν έχετε οποιαδήποτε υποψία για κάποια πιθανή πάθηση να την αναφέρετε στους γιατρούς.)
Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι οι συστηματικοί αιμοδότες ηλικίας 43-61 ετών διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων!

Biomedis GrTeam


Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799


ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια