Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά τι είναι αυτή η πάθηση, πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται. 

Τι είναι η Μεσογειακή Αναιμία;

Πρόκειται για ένα βαρύτατο κληρονομικό νόσημα που παρουσιάζεται σε μεγάλα ποσοστά στους λαούς της Μεσογείου.
Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της νόσου είναι η αναιμία η οποία προκαλείται εξαιτίας της αδυναμίας του οργανισμού να συνθέσει μόνος του την αιμοσφαιρίνη.

Πού οφείλεται;

Η Μεσογειακή Αναιμία είναι μία κληρονομική (γονιδιακή) πάθηση. Το παιδί γεννιέται με μεσογειακή αναιμία αν οι γονείς είναι φορείς του παθολογικού γονιδίου β-σφαιρίνης (που παλιά το ονόμαζαν στίγμα).

Στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί φαίνεται πόσες πιθανότητες έχουν να γεννηθούν παιδιά με μεσογειακή αναιμία αν: 
i) μόνο ο ένας γονέας είναι φορέας του παθολογικού γονιδίου
ii) και οι δύο γονείς είναι φορείς του παθολογικού γονιδίου
Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε υπάρχουν 25% πιθανότητες να γεννηθεί ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία μόνο στην περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι φορείς.Ποια είναι τα συμπτώματα της Μεσογειακής Αναιμίας;

Τα συμπτώματα εκδηλώνονται συνήθως μετά το πρώτο έτος του παιδιού:
-ωχρότητα
-ατονία
-προβλήματα ανάπτυξης του σκελετού

Με τους προγεννητικούς ελέγχους που γίνονται οι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να γνωρίζουν αν το παιδί που πρόκειται να γεννηθεί θα πάσχει ή όχι από μεσογειακή αναιμία. 

Πώς αντιμετωπίζεται η Μεσογειακή Αναιμία;

Με μεταγγίσεις αίματος κάθε 10-15 ημέρες, ώστε να διατηρείται σε κατάλληλα επίπεδα η αιμοσφαιρίνη. Ωστόσο, οι συχνές μεταγγίσεις αίματος προκαλούν προβλήματα σε ζωτικά όργανα του σώματος καθώς επιβαρύνουν τον οργανισμό με μεγάλες ποσότητες σιδήρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η αποσιδήρωση του οργανισμού.


Το ευχάριστο είναι πως οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είναι εφικτή η πλήρης αποσιδήρωση του οργανισμού των ασθενών δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους πάσχοντες να έχουν μία φυσιολογική ζωή!


Ο βιοσυντονισμός και η εταιρεία Biomedis είναι πάντα εδώ και έχουν ως στόχο τους να σας ενημερώσουν και αντιμετωπίσουν μαζί με εσάς κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί!Biomedis GrTeam


Καλέστε μας τώρα στο +30 698 0059 799

ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια