Τελευταία Νέα
latest

728x90

header-ad

468x60

header-ad

Πρόωρη εμμηνόπαυση: Τι είναι και πότε εμφανίζεται;


Η εμφάνιση της εμμηνόπαυσης σε γυναίκες κάτω των 40 ετών είναι ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο ονομάζεται πρόωρη εμμηνόπαυση και σύμφωνα με τις μελέτες συμβαίνει σε 1 στις 100 γυναίκες. Πιο σπάνια εμφανίζεται πρόωρη εμμηνόπαυση σε γυναίκες κάτω των 30 ετών (1 στις 250 γυναίκες).

Υπάρχουν δύο είδη πρόωρης εμμηνόπαυσης:


  1. Η πρώτη συμβαίνει όταν οι ωοθήκες δεν παράγουν ένα ωάριο κάθε μήνα με αποτέλεσμα να σταματάει η περίοδος. Στη φάση αυτή μειώνονται ή σταματούν να εκκρίνονται και οι ορμόνες που σχετίζονται με τον έμμηνο κύκλο της γυναίκας (π.χ. τα οιστρογόνα). 
  2. Η δεύτερη προκύπτει όταν οι ωοθήκες αφαιρούνται χειρουργικά.

Ποιες αιτίες οδηγούν σε πρόωρη εμμηνόπαυση; 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η εμμηνόπαυση συμβαίνει όταν οι ωοθήκες δεν παράγουν πλέον ωάρια και η έμμηνος ρύση σταματάει. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό ή όταν υπάρχει κάποια ασθένεια - διαταραχή. Η πρόωρη εμμηνόπαυση είναι συνηθισμένη σε γυναίκες που παίρνουν αντικαρκινική αγωγή ή έχουν υποβληθεί σε χημειοθεραπείες.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην πρόωρη εμμηνόπαυση. 
Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE η έκθεση σε συγκεκριμένες χημικές ουσίες μπορεί να αποτελεί έναν παράγοντα πρόωρης εμμηνόπαυσης.

Ποιες είναι αυτές οι χημικές ουσίες και πού εντοπίζονται;

Πρόκειται για ένα σύνολο χημικών ουσιών που αγγίζουν τις 111 και διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα. Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο το αν η πρόωρη εμμηνόπαυση οφείλεται στις μεμονωμένες ουσίες ή στις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις.
Η σταδιακή έκθεση σε χημικές ουσίες όπως τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCB), σε φυτοφάρμακα, σε φθαλικές ενώσεις ή τεχνητά αρώματα οδηγεί σε συσσώρευση υπολειμμάτων στον οργανισμό και  κατά συνέπεια μπορεί να οδηγήσει και σε πρόωρη εμμηνόπαυση.

Οι επικίνδυνες ουσίες εντοπίζονται σε:

  1. Πλαστικά δοχεία αποθήκευσης και συντήρησης φαγητού
  2. Καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης
  3. Πλαστικές συσκευασίες συντήρησης έτοιμων γευμάτων
  4. Τροφές όπως φρούτα και λαχανικά που έχουν ψεκαστεί με τοξικά φυτοφάρμακα
  5. Αποσμητικά χώρου και αρωματικά κεριά

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αποφεύγουμε την έκθεσή μας στις χημικές ουσίες προκειμένου να αποφύγουμε ένα σύνολο προβλημάτων υγείας μεταξύ των οποίων και την πρόωρη εμμηνόπαυση. 


Δεν ξεχνάμε ότι ο βιοσυντονισμός αποτελεί τον μόνιμο σύμμαχό μας ενάντια σε όλα τα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν. 

Επιλέγουμε complex βιοσυντονισμού για να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. 

Χρησιμοποιούμε το complex '' Κλιμακτήριος '' και συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας όπως πρώτα!

Κλιμακτήριος
1- Κλιμακτήριος 1
...
6- Κλιμακτήριος 6


Biomedis GrTeamΓια οποιαδήποτε απορία 
Τηλεφωνήστε μας τώρα στο +30 698 0059 799
ή στείλτε μας μήνυμα στο e-mail biomedisteam@gmail.com


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον βιοσυντονισμό, τη Biomedis και τις συσκευές μας επισκεφτείτε τη σελίδα μας !
Παραγγείλετε γρήγορα κι εύκολα τις συσκευές μας online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Biomedis.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια